G.V.V.V. overtuigt ook in oefenduel tegen Spakenburg

  • Wedstrijdverslagen

Ook in de oefenwedstrijd tegen Spakenburg heeft G.V.V.V. weten te overtuigen. De blauwhemden kregen te makkelijk doelpunten tegen, maar speelden de rest van het duel verdienstelijk: 2-2.

Met dezelfde basisopstelling als vorige week, in de gewonnen wedstrijd tegen AFC Amsterdam, begon G.V.V.V. zaterdagmiddag aan de oefenwedstrijd tegen Spakenburg. De ploeg van Gery Vink had afgelopen week met een halve bezetting twee middagtrainingen afgewerkt en sloot de week af met de volledige selectie in het oefenduel tegen competitiegenoot Spakenburg.

Het eerste kansje voor de wedstrijd kwam achter de naam van Hicham Haouat. De aanvaller kreeg de bal aangespeeld op de linkerflank, maar kon in zijn eindschot niet meer creëren dan een rollertje voorlangs. De openingsfase ging verder zonder noemenswaardige mogelijkheden heen en weer, totdat Joeri Potjes na acht minuten spelen de bal niet goed weg kon werken en deze vervolgens inleverde bij Roy Tol. Die bracht de bal via een medespeler bij Floris van der Linden, die zonder aarzeling afrondde en zijn ploeg snel op 0-1 zette.

Simpele fout

Zo was er niets aan de hand voor G.V.V.V., maar kwam het door een simpele fout in de verdediging op een achterstand. De thuisploeg pakte de draad snel weer op en was een minuut later al dichtbij de gelijkmaker. Joshua Patrick bediende vanaf de achterlijn Hicham Haouat, die vanaf een paar meter over het doel van sluitpost Ter Wielen schoot. Ook Mart de Jong kreeg in het eerste kwartier een kans, maar had het vizier recht op de doelman gericht.

Trainer Gery Vink moest al na twintig minuten een wijziging aanbrengen in zijn elftal. Joshua Patrick had een tikje op de voet gehad, hoopte de pijn eruit te lopen, maar liet zich uit voorzorg wisselen. Fabio Hendriksen werd gebracht als zijn vervanger. In de resterende tijd van de eerste helft wist G.V.V.V. meerdere goede mogelijkheden te creëren, maar keer op keer was onzuiverheid in het schot reden dat er geen doelpunt uitkwam en G.V.V.V. tegen de achterstand bleef aankijken.

Uitstekende reddingen

Jan van Willige had na een kleine veertig minuten spelen met uitstekende reddingen een belangrijk aandeel op het behoud van aansluiting op Spakenburg, door grote kansen van de bezoekers met knappe duiken onschadelijk te maken. Kort daarna kwam G.V.V.V. daadwerkelijk op gelijke hoogte.

Een combinatie tussen Danny de Leeuw en Hicham Haouat werd door laatstgenoemde knap gered door de Spakenburgse goalie, die de kans omvormde tot een hoekschop. Haouat schoot de hoekschop voor het doel en krulde de bal op prachtige wijze tegen de touwen: 1-1. Een corner uit het boekje, die zonder tussenkomst van een tegenstander of medespeler bij de tweede paal in het net belandde.

Gewijzigd elftal

Met flink wat wijzigingen in het elftal begon G.V.V.V. aan de tweede helft. Ondanks dat er veel nieuwe gezichten binnen de lijnen waren gekomen, was de overtuiging niet uit het spel verdwenen. Ditmaal lukte het wel om snel doeltreffend te zijn. Justin Spies herhaalde zijn kunstje van vorige week en wist dit keer van dichtbij doelman Ter Wielen te passeren, waarmee hij zijn ploeg op een verdiende 2-1 voorsprong zette.

Het spel continueerde in een ongewijzigd beeld, maar leverde geen grote kansen meer op voor G.V.V.V. terwijl het achterin weinig moeite had om Spakenburg voor het doel weg te houden. De in het veld gekomen Johan Jansen had dan ook nog weinig te doen gehad, totdat hij na ruim een uur spelen een onschuldige terugspeelbal kreeg van Maikel Epskamp. De sluitpost verslikte zich in de snelheid waarmee de tegenstander voor zijn neus verscheen, wilde de bal over hem heen wippen maar hield hier knullig balverlies aan over.

Sinterklaascadeautje

Met geen verdediger meer achter de bal – die er allen vanuit gingen dat het een simpele spelhervatting zou worden – dook Nico Kroonenberg vrij voor een leeg doel op en kon hij simpel het vervroegde Sinterklaascadeautje van Johan Jansen uitpakken en verzilveren: 2-2. Het was voor G.V.V.V. het tweede tegendoelpunt in de wedstrijd, die wederom ontstond uit een persoonlijke fout.

Spakenburg had de verhouding voor tijd nog volledig in het voordeel kunnen trekken, maar Ravelino Junte schoot hard voorlangs. Daarmee eindigde het oefenduel tussen de ploegen uit de Jack’s League in 2-2. G.V.V.V. mag tevreden zijn met de gestichte kansen en het vertoonde spel, maar wist door de twee persoonlijke fouten niet verder te komen dan een gelijkspel.

Opnieuw een oefenwedstrijd

Volgende week speelt G.V.V.V. opnieuw een oefenwedstrijd. De technische staf is druk bezig om een geschikte tegenstander te vinden voor dit vriendschappelijke treffen. Zodra die is gevonden, lees je dat uiteraard op onze kanalen.

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn
Fotografie: Stefan Koops ©

Ander nieuws

G.V.V.V. sluit seizoen af met gelijkspel en neemt afscheid van Taoufik Adnane

Wedstrijdverslagen | 25 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

Wedstrijdverslagen | 19 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan Spakenburg in de race om het kampioenschap niet stoppen

Wedstrijdverslagen | 11 mei 2024
Lees meer