G.V.V.V. verliest oefenwedstrijd van Eemdijk

  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. heeft de laatste wedstrijd van 2021 niet kunnen overtuigen. Op eigen veld ging de ploeg van trainer Gery Vink onderuit tegen Eemdijk: 0-2.

Na opnieuw een week zonder volledig trainingsschema trad G.V.V.V. zaterdagmiddag op eigen veld aan tegen Eemdijk. De ploeg bezet momenteel de bovenste plaats in de hoofdklasse B en vormde voor de ploeg van Gery Vink een ideale tegenstander om op de laatste voetbalzaterdag van 2021 tegen te spelen.

Aanzet

Met een sterke basiself begonnen de blauwhemden aan het oefenduel met de groen-witten. De eerste mogelijkheid ontstond na vijf minuten spelen, toen Justin Spies een verlengde bal met het hoofd probeerde af te werken. Zijn inzet vloog centimeters naast het doel van Jeroen de Harder. Een individuele actie van Hicham Haouat kort daarna belandde in het zijnet.

Deze inzet van Hacham Haouat belandde in het zijnet.

G.V.V.V. zette al vroeg in de wedstrijd aan, maar kwam keer op keer niet verder dan individuele acties en aanvallen die door de Eemdijkse goalie zonder al te veel problemen konden worden gered. Argjend Selimi kreeg namens de bezoekers na een kleine twintig minuten spelen de eerste mogelijkheid voor zijn ploeg, maar goed keeperswerk van Jan van Willige voorkwam een treffer voor Eemdijk.

Spies de gevaarlijkste man

De fase daarna was het Justin Spies die nagenoeg al het gevaar creëerde voor G.V.V.V. Het net niet scherp genoeg terugleggen, voorlangs schieten na een goede individuele actie en een gebrek aan scherpte voor het doel stonden stuk voor stuk een voorsprong in de weg. En als je de doelpunten zelf niet maakt, weet je ondertussen dat de tegenpartij dat wel doet.

Joeri Potjes buigt het hoofd na de 0-1.

Dat gebeurde dus ook na 37 minuten spelen. Een fout in de opbouw, Maikel Epskamp levert de bal te gemakkelijk in, bracht Argjend Selimi alleen voor Van Willige. Die mogelijkheid was aan deze speler wel besteed: foutloos werd de aangeboden mogelijkheid uitgespeeld, al had het er alle schijn van dat de Eemdijk aanvaller uit een duidelijke buitenspel positie vertrok. Maar de linesman vlagde niet en dus was de 0-1 een feit.

Slordig

Kansen leken daarna volledig verdwenen voor G.V.V.V. Met meerdere wijzigingen in het elftal was er na de thee van de basiself niet veel meer over, maar ook de ingekomen spelers wisten weinig gevaar te stichten in de doelmond van Eemdijk. Er waren wel wat mogelijkheden, maar meerdere blauwhemden waren veel te slordig in de afwerking. Het was voor Eemdijk dan ook makkelijk stand houden.

Invaller Lars ten Teije in duel met Zeger Beukers.

Uit een van de zeer spaarzame uitvallen, G.V.V.V. had een geschat balbezit van ca. 70%, wist Eemdijk in de slotfase de voorsprong verder uit te bouwen. Vanuit een hoekschop belandde de bal bij de tweede paal, waar Johan Jansen wel de beweging maakte om in te grijpen maar vervolgens zonder reactie acteerde op de kopbal van Zeger Beukers, die dus tegen het netje plofte. Daarmee bracht Eemdijk de score op 0-2.

Daarna zorgde invaller doelman Gerben Jan Ruizendaal in de slotfase, toen de thuisploeg met man en macht probeerde nog een eretreffer te maken, met een paar zeer knappe reddingen op schoten en kopkansen van Justin Spies, die het zelfs viermaal probeerde, Fabio Hendriksen en Lars ten Teije voor een cleansheet en de winst voor zijn ploeg in deze oefenpot.

Voetbaljaar afgesloten

G.V.V.V. verliest dus de laatste wedstrijd van 2021 met 0-2 van Eemdijk. Volgende week werkt de hoofdmacht nog enkele trainingen af, om daarna te gaan genieten van de winterstop. Afhankelijk van de maatregelen wordt in de eerste week van 2022 de voorbereiding op de tweede seizoenshelft hervat.


G.V.V.V. – v.v. Eemdijk 0-2 (0-1)
Scoreverloop: 37. Argjend Selimi 0-1, 82. Zeger Beukers 0-2

Gele kaart: 31. Freek van Belzen (v.v. Eemdijk)

Opstelling G.V.V.V. : Jan van Willigen (46. Johan Jansen), Maikel Epskamp (83. Jaidy van Meegdenburg), Joeri Potjes ©, Achraf Nejmi (46. Mats Grotenbreg), Taoufik Adnane © (46. Steven Theunissen), Tom Oostinjen (83. Bilal Tmim), Mart de Jong (79. Melvin van de Haar), Danny de Leeuw (46. Kai Huisman), Justin Spies, Joshua Patrick (46. Fabio Hendriksen), Hicham Haouat (46. Lars ten Teije).

Opstelling v.v. Eemdijk: Jeroen de Harder (46. Gerben Jan Ruizendaal), Dennis Hollart (46. Zeger Beukers), Freek van Belzen (75. Rick Blokhuis), Sjohn van Gullik © (62. Armend Selimi), Jesper van Dalen, Nigel van Zelst (62. Mark de Graaf), Frank Heus, Rick Blokhuis (46. Jan Pieter Hartog), Jordie Huijgen, Argjend Selimi, Cem ter Burg (57. Bie Meester).

Scheidsrechter: Erik van de Vaart

 

 

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn
Fotografie: Stefan Koops ©

Ander nieuws

G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

Wedstrijdverslagen | 19 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan Spakenburg in de race om het kampioenschap niet stoppen

Wedstrijdverslagen | 11 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. duwt Kozakken Boys dieper in de put door ruime overwinning

Wedstrijdverslagen | 04 mei 2024
Lees meer