‘Ik help waar ik kan’

  • Vrijwilligers Vrijdag

Elke vrijdag zet de club een vrijwilliger op een voetstuk, in de rubriek ‘Vrijwilligers Vrijdag’. Deze week Diana Hocque. De 43-jarige is coördinator bij de O8-O11 en Jong Blauw.

Diana is een bekend gezicht bij G.V.V.V. Al van jongs af aan komt ze bij de club: “Mijn broer Richard voetbalde bij G.V.V.V. Mijn ouders, Agaath en Rob, en ik zijn zo in het vrijwilligerswerk gerold. Ik heb veel verschillende taken gehad. Ik begon met helpen bij het clubblad, had bar- en keukendienst en hielp bij de Jeugd Ontspannings Commissie (J.O.C.). Een paar jaar geleden stopte ik in de keuken en wilde ik verder gaan kijken. Toen belde Jacko Stuivenberg of ik coördinator bij de O8-O11 en Jong Blauw wilde worden. Dat ben ik gaan doen en doe ik nog steeds.”

Contact

Wat is er zo leuk aan het coördinatorschap? “Ik heb contact met het jeugdbestuur en de trainers. Dat contact vind ik één van de leuke dingen binnen deze functie. In deze leeftijdscategorie komen ook veel nieuwe kinderen bij de club. Ik help hen en hun ouders met de eerste stappen binnen de club. Een erg leuke taak. Het is ook fijn om een andere tak van de club te zien. Je leert daardoor weer andere mensen beter kennen.”

Doordat Hocque al zolang bij de club rondloopt heeft ze al veel meegemaakt. ”De mooiste evenementen bij de club zijn toch als er topclubs langskomen. Zoals toen FC Barcelona met Louis van Gaal tegen het eerste speelde. Ik ben toen nog op de foto geweest met Louis van Gaal. Bij de J.O.C. heb ik ook veel mooie feestjes en uitjes beleefd.”

Diana Hocque op de foto met Louis van Gaal. Foto: Privé-archief Diana Hocque

Diana Hocque is alleenstaande moeder. Haar jongste, van twee dochters, speelde jarenlang bij G.V.V.V. “Zij moest noodgedwongen stoppen met voetballen. Toen heb ik wel even getwijfeld of ik door moest gaan met het vrijwilligerswerk, maar ik vind het nu nog gewoon erg leuk. Dus ik blijf helpen waar ik kan.”

Diana Hocque met haar dochters. Foto: Privé-archief Diana Hocque

Blauw hart

Diana heeft het dus erg naar haar zin bij onze vereniging: “G.V.V.V. is een veelzijdige club. Er zijn veel mensen met een echt blauw hart en dat maakt de club zo mooi.” Toch doet ze nog graag een oproepje: “Er zijn nog veel vrijwilligers nodig, dus draag je steentje bij. Er is altijd iets wat je kan doen.”

Tekst: GVVV.nl/Thom van de Loosdrecht
Fotografie: Stefan Koops ©

Ander nieuws

‘We willen de businessclub verder opbouwen’

Vrijwilligers Vrijdag | 16 december 2022
Lees meer

‘Dat de jongens nu in het vierde elftal spelen, vind ik het mooiste wat er is’

Vrijwilligers Vrijdag | 09 december 2022
Lees meer

‘Ik doe graag wat voor de gemeenschap’

Vrijwilligers Vrijdag | 02 december 2022
Lees meer