‘Ik maak met iedereen een praatje’

  • Vrijwilligers Vrijdag

Elke vrijdag zet de club een vrijwilliger op een voetstuk, in de rubriek ‘Vrijwilligers Vrijdag’. Deze week Wilco Robbertsen. De 48-jarige is veiligheidscoördinator.

Wilco begon bij G.V.V.V. met voetballen. “Ik speelde tot de B-selectie op sportpark Panhuis. Daarna ben ik in een vriendenteam bij SV Panter gaan voetballen. Toen mijn zoons ging voetballen, ben ik weer betrokken geraakt bij G.V.V.V. Ik werd leider van de teams waarin mijn zoon speelde. Veel van de jongens die destijds in zijn team zaten, spreek ik nog geregeld op de club.”

De beveiliging

Toen Robbertsen weer bij de club betrokken raakte, vroeg Erwin Gerritsen hem om het beveiligingsteam te komen versterken. “In de tijd dat ik nu beveiliger ben, heb ik ook cursussen gevolgd. Daardoor ben ik nu eindverantwoordelijke. Dit was ik in praktijk al vaak op zaterdag, maar nu staat het ook op papier.”

Wilco Robbertsen voor het hoofdveld. Foto: Stefan Koops

Als veiligheidscoördinator heb je een hoop taken. Zo ook voor de wedstrijddag: “Voor de wedstrijden hebben wij altijd contact met de tegenpartij, brengen we de risico’s in kaart en kijken we hoeveel mensen we nodig denken te hebben.” Het contact met andere clubs loopt altijd soepel. “Bij de cursussen die ik volgde, waren ook stewards van andere clubs aanwezig. We wisselen nu nog veel ervaringen uit en als wij stewards nodig hebben voor grote wedstrijden zijn er altijd clubs die ons willen helpen. Die contacten zijn erg goed.”

‘Dat maakt deze club zo mooi’

Robbertsen is dus al een hele tijd beveiliger, maar sommige dingen begrijpt hij niet. “Ik snap niet dat mensen de naam van de club G.V.V.V. te grabbel gooien. Natuurlijk voetbal is emotie, maar dat betekent niet dat je je dan onbehoorlijk mag gedragen.” In zijn functie komt hij veel mensen tegen en merkt hij hoe warm de club is: “Ik maak met iedereen een praatje en iedereen staat voor elkaar klaar. Buiten dat is het ook nog erg gezellig. Dat maakt deze club zo mooi.”

Wilco zijn mooiste wedstrijd als beveiliger was die tegen PSV. “Alles klopte die avond. Er heerste een leuke sfeer en alles verliep goed. Dat was perfect. Dan ben ik ook echt trots op de groep.”

Tekst: GVVV.nl/Thom van de Loosdrecht
Fotografie: Stefan Koops ©

Ander nieuws

‘We willen de businessclub verder opbouwen’

Vrijwilligers Vrijdag | 16 december 2022
Lees meer

‘Dat de jongens nu in het vierde elftal spelen, vind ik het mooiste wat er is’

Vrijwilligers Vrijdag | 09 december 2022
Lees meer

‘Ik doe graag wat voor de gemeenschap’

Vrijwilligers Vrijdag | 02 december 2022
Lees meer