JO15-1 laat twee punten liggen tegen Union

  • Opleiding

Ondanks een duidelijk overwicht is het de JO15-1 niet gelukt te scoren tegen Union uit Malden. Onze gasten kregen heel wat minder kansen en wisten ook geen treffers te produceren, dus moesten beide elftallen het doen met een 0-0 resultaat. Het was een uitslag waar de Maldenaren het meest tevreden mee konden zijn. Zeker in de eerste helft had G.V.V.V. aanspraak op een voorsprong, want toen speelde de wedstrijd zich voortdurend op de helft van Union af. De blauwen wisten wel twee keer het net te vinden, maar beide keren volgde afkeur wegens buitenspel. In elk geval bij een van die doelpunten was dit onterecht, getuige de beelden die van de wedstrijd gemaakt zijn. Het afkeuren van het andere doelpunt was op zijn minst dubieus. De tweede helft verliep een stuk rommeliger. De bevrijdende treffer bleef in de lucht hangen en de frustraties liepen steeds hoger op.

Bij G.V.V.V. wil de ziekenboeg maar niet leeg. Jayden en Hugo zijn nog altijd geblesseerd. Rayan Lahnine van de 14-1 is erbij, kort voor de wedstrijd is ook Jerome Chan van hetzelfde team opgeroepen. De blauwen trappen af, er volgt meteen een goede diepe pass van Vinz op Mohammed L aan de rechterkant, die zo maar iets had kunnen opleveren. Meteen werd dit (onterecht) afgevlagd voor buitenspel, waar achteraf de toon mee bleek te zijn gezet. Er volgen nog een aantal speldenprikken van de thuisploeg, maar Union kan steeds opruimen. Een goede combinatie tussen Rayan S en Jedi levert een kopkans op voor Mohammed M, maar die gaat van dichtbij over het doel. In de achtste minuut denkt Jedi de score geopend te hebben. Union verdedigt slecht uit, waardoor Mohammed M kan overnemen en Jedi kan inspelen, die de bal via de keeper in het doel schiet. De grensrechter van Union vlagt resoluut, maar de beelden laten zien dat dit op zijn minst zeer twijfelachtig is.

Doelpunt hangt in de lucht

Kort na dit voorval wordt goed gecombineerd tussen Noah en Mohammed L, die de achterlijn haalt en terug weet te leggen op Jedi. Helaas raakt hij de bal verkeerd en ziet zijn inzet ruim over gaan. Union plaatst een tegenstoot, waarbij een voorzet midden voor de goal voor de voeten van een vrijstaande spits komt. Hij schrikt zo van de plotselinge kans dat hij ruim naast schiet. De Maldenaren hebben soms moeite met de opbouw vanaf de keeper. Dit leidt nog al eens tot balverlies, maar G.V.V.V. weet er nog niet van te profiteren. In de 17e minuut krijgt G.V.V.V. dé kans om dan eindelijk het doelpunt te maken dat er al de hele wedstrijd aan zit te komen. Mohammed L snelt zijn tegenstander voorbij, vindt de aan de linkerkant vrijstaande Jedi, die zeker had gescoord als hij direct had geschoten. Maar doordat hij besloot de bal eerst aan te nemen stelde hij de keeper van Union in staat om in de weg te gaan liggen.

Geen buitenspel

Dan is het aan Mohammed L om een kans te missen. Op een doorgeschoten bal kan hij helemaal alleen op de keeper af, maar zijn schot komt in het zijnet terecht. In de 27e minuut had G.V.V.V. op voorsprong moeten komen. De bal wordt veroverd aan de rechterkant en Mohammed M en Jedi worden alleen voor de keeper gezet. Mo geeft breed op Jedi, die scoort. De grensrechter vlagt nadat de bal het doel in gaat, de scheidsrechter wijst naar de middenstip. Daarna ziet hij de grensrechter met de vlag omhoog staan, gaat in overleg en keurt het doelpunt alsnog af. De beelden laten duidelijk zien dat er geen sprake was van buitenspel… Maar goed, we zitten -nog- niet in de Eredivisie dus er is geen VAR. De blauwen pakken de draad weer op en proberen het verlossende doelpunt voor rust alsnog te maken. Er komen nog kansen voor Soufian en Jedi, maar we gaan rusten met een 0-0 tussenstand.

Het zit niet mee

De tweede helft begint met maar liefst vier wissels aan blauwe kant. Het overwicht van de thuisploeg blijft, maar het aantal kansen is een stuk minder. De grootste zien we in de 40e minuut. Een strakke corner van Mohammed L wordt in een keer op de pantoffel genomen door Mohammed M. De bal gaat hard via binnenkant paal voor het doel langs. Het zit G.V.V.V. niet echt mee vandaag en een tegendoelpunt uit het niets kan ook zo maar vallen. Nadat Mohammed M alleen doorgebroken is en de keeper op zijn weg vond, lost Rayan L een goed afstandsschot die mooi over de keeper gaat, maar ook over de goal. Tien minuten voor tijd noteren we de enige 100% kans van de wedstrijd voor Union. Een aanvaller wurmt zich tussen twee verdedigers door en schiet richting linkerhoek. Tim moet zich tot het uiterste strekken en weet de bal naast te tikken. In de resterende tijd probeert G.V.V.V. het nog wel, maar het blijft steken op 0-0.

Het ene puntje levert wel een plaatsje hoger op de ranglijst op, we stijgen van de 6e naar de 5e plaats. Vanwege de Corona-maatregelen zal de eerstvolgende competitiewedstrijd pas in het nieuwe jaar gespeeld worden. In de tussentijd zullen we het waarschijnlijk met oefenpotjes moeten doen.

G.V.V.V. JO15-1 – Union JO15-1 0-0 (0-0)

Scoreverloop: –

Gele kaart: 56. Levi Roseboom, 66. Vinz van Meegdenburg.

Opstelling G.V.V.V. JO15-1: Jamie Stahlhoff (35. Tim Scholtus) (k), Jafeth Zwart (48. Nick Budding), Vinz van Meegdenburg, Nick Budding (35. Jerome Chan), Rayan Lahnine, Noah Colijn ©, Soufian el Bouziri (48. Jedi Domacassee), Rayan Souissi (35. Duncan van de Berg), Mohammed Makhouh, Jedi Domacassee (35. Levi Roseboom), Mohammed Laaraaj (48. Rayan Souissi).

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus

Ander nieuws

SPETTERENDE SEIZOENSAFSLUITING MET SLOTFEEST VOOR DE JEUGD

Opleiding | 17 juni 2024
Lees meer

Rabo Clubsupport 2024: G.V.V.V. hoopt op ASM Court

Opleiding | 16 juni 2024
Lees meer

Jeugd geniet op Arie Blankenspoor Toernooi

Opleiding | 16 juni 2024
Lees meer