JO15-2 geeft FC Driebergen voetballes

  • Opleiding

Het duurde even voordat G.V.V.V. door had hoe het FC Driebergen moest bestrijden maar toen eenmaal het eerste doelpunt was gescoord ging het helemaal los. Bij rust was de stand ‘slechts’ 0-3 en in de tweede helft kwam daar nog een half dozijn treffers bij. In de jacht op de tiende liet G.V.V.V. een steekje vallen waardoor FC Driebergen in de allerlaatste minuut de spreekwoordelijke eer redde. Eindstand 1-9!

Dylan krijgt de eerste grote kans voor G.V.V.V. maar stuit nog op de keeper van FC Driebergen.

Kansen nog niet benut

Via Dylan was G.V.V.V. als eerste gevaarlijk maar helaas wist Dylan de bal niet onder controle te krijgen. Kort hierna kreeg diezelfde Dylan een grote kans maar de keeper van Driebergen stond goed opgesteld en kon redding brengen. Even leek Driebergen gevaarlijk te worden maar Maarten was op tijd uit zijn doel en kon de bal makkelijk wegwerken. G.V.V.V. was duidelijk de bovenliggende partij en na een aanval die begon bij Sjoerd volgde een voorzet van Lewon die door Dylan helaas niet vol werd geraakt. Een voorzet van Nizar werd door een verdediger over de achterlijn gekopt en na de corner van Lewon die volgde schoot Sjoerd de bal over het doel. FC Driebergen werd steeds verder achteruit gedrukt. Aan de rechterkant van het veld volgde een mooie 1-2 tussen Nizar en Marwan waarna Lewon de bal voor het doel wist te brengen. Lucas kwam echter net niet goed uit om de bal op het doel te schieten. Nathan dacht Ahmad de diepte in te sturen maar de bal was net iets te hard. Na een doeltrap voor FC Driebergen kwam G.V.V.V. direct weer in bal bezit en Dylan legde de bal goed af op de aanstormende Thijmen die de bal hard, maar in de handen van de keeper, inschoot. FC Driebergen probeerde er af en toe via de snelle rechteraanvaller uit te komen maar Sjoerd stond goed opgesteld waarna G.V.V.V. via Hugo, Thijmen en Lucas aan een aanval kon gaan bouwen. Even leek de verdediging van G.V.V.V. verrast te worden door een aanvaller van Driebergen maar keeper Maarten, die erg weinig te doen had deze wedstrijd, bleef uitstekend naar de bal kijken en kwam als winnaar uit het 1 op 1 duel.

Doelpunt werkt bevrijdend

Met Luuk in de spits werd er nog meer druk gezet op de verdediging van Driebergen. Na een matige doeltrap joeg Luuk de verdedigers op waarna zij de bal zomaar bij Dylan in de voeten schoven. Dylan haalde direct uit maar de bal vloog net over het doel. Hierna kwam Luuk, na goed storend werk van Arjan, in balbezit. Het schot dat volgde was helaas recht op de keeper af waardoor deze de bal nog kon stoppen. Eindelijk werd de score geopend. Omar kreeg de bal (met een gelukje) tot bij Luuk die met een droge knal de keeper het nakijken gaf (0-1). Direct na de aftrap zette G.V.V.V. de verdediging van Driebergen weer onder druk en wist Luuk de bal te veroveren. Andermaal liet Luuk de keeper kansloos (0-2). Driebergen was nu even helemaal de kluts kwijt. G.V.V.V. bleef de verdediging afjagen en na weer een matige doeltrap kwam Luuk in balbezit. Luuk behield het overzicht en gaf de bal op Dylan die de 0-3 kon binnenschieten. Voor de pauze kwam Driebergen er toch nog een paar keer gevaarlijk uit maar Milan wist met een goede verdedigende actie een kans te voorkomen. Even later een hele grote kans voor Driebergen maar oog in oog met Maarten schoot de aanvaller van Driebergen de bal naast het doel.

Sjoerd torent hoog boven iedereen uit en kopt de 0-5 binnen.

G.V.V.V. scoort er lustig op los in de tweede helft

Na een korte pauze werd er op een steeds mistiger wordend sportpark in Driebergen afgetrapt voor de tweede helft. FC Driebergen had dus nauwelijks kans gehad om op adem te komen en werd door G.V.V.V. direct werd bij de strot gegrepen. Via Luuk en Dylan kreeg G.V.V.V. al snel een grote kans maar de keeper en een verdediger wisten de bal op wonderbaarlijke manier uit het doel te houden. Luuk kreeg nog een kans maar stuitte op de keeper. Arjan stond goed op te letten en wist de rebound in het doel te werken (0-4). Vervolgens was het een wonder dat het een kwartier duurde voordat het volgende doelpunt gescoord werd. Via Luuk, Dylan, Marwan, Nathan en Omar kreeg G.V.V.V. genoeg mogelijkheden maar gescoord werd er (nog) niet. Nadat Marwan op rechts aan de aandacht van zijn tegenstander was ontsnapt gaf hij de bal voor op Luuk die de bal goed in schoot maar de bal op de paal zag belanden. Dylan pikte de bal op en schoot ook niet verkeerd in maar nu was het de lat die een doelpunt voorkwam. Via Arjan en Nizar waren er nog meer mogelijkheden maar de schoten gingen allemaal langs het doel. Even was Driebergen weer dreigend maar Hugo en Thijmen losten dit goed op en zo kon G.V.V.V. aan een volgende aanval beginnen. Via Sjoerd en Marwan kwam de bal bij Omar die de bal in de handen van de keeper schoot. Kort hierna mocht Nizar een corner nemen. De bal kwam perfect voor het doel en Sjoerd wist de bal mooi binnen te koppen (0-5). Driebergen kwam nu zowaar in de buurt van het doel van Maarten maar meer dan een corner leverde dit niet op. G.V.V.V. verdedigde goed uit en in de omschakeling werd Driebergen helemaal verrast. Nizar kreeg de bal lekker mee en gaf met een snoeihard schot de keeper het nakijken (0-6). Nog was het niet gedaan met de scoringsdrift van G.V.V.V. Ahmad kreeg tot twee keer toe de ruimte om te schieten maar de keeper wist even zo vaak redding te brengen. Diezelfde keeper keerde een schot van Nizar met de voeten waarna Luuk de bal naast het doel schoot. Marwan scoorde hierna wel fraai maar deed dat in buitenspelpositie waardoor de treffer werd afgekeurd. Nauwelijks een minuut later scoorde Marwan wel de 0-7. Hij ontdeed zich fraai van drie tegenstanders en schoot de bal over de keeper heen in het doel. G.V.V.V. bleef maar kansen creëren. Luuk, kopbal over de keeper maar net naast, en Lewon, schot naast, waren dicht bij de achtste treffer maar die bleef vooralsnog uit. Bij een spaarzame aanval van Driebergen stond Milan goed opgesteld en wist een schot zo te blokken. G.V.V.V. ging echter nog op jacht naar de dubbele cijfers en Lewon kreeg de bal van Luuk aangespeeld. Lewon omspeelde de keeper en kon de score zo verder opvoeren (0-8). Omar dolde zijn tegenstander op de achterlijn maar ging hierna voor eigen succes waar afspelen waarschijnlijk een doelpunt had opgeleverd. Nu ging de bal voorlangs. Enkele minuten voor het einde zag Nizar Dylan helemaal vrij staan. Dylan krulde de bal goed om de uitgekomen keeper heen in het doel (0-9). Iedereen van G.V.V.V. ging nu op zoek naar de 0-10 en even was de verdedigende organisatie helemaal weg . Hierdoor kreeg FC Driebergen in de laatste minuut zomaar de kans op een ere treffer(1-9) waarna de scheidrechter de wedstrijd beëindigde.

Marwan zag een doelpunt wegens buitenspel afgekeurd worden maar scoort hier wél, 0-7.

FC Driebergen JO15-2– G.V.V.V. JO15-2   1 – 9  (0 – 3)

Scoreverloop: 23. 0-1 Luuk Septer, 24. 0-2 Luuk Septer, 27. 0-3 Dylan Dirksen, 37. 0-4 Arjan Pakseresht, 52. 0-5 Sjoerd van de Lagemaat, 54. 0-6 Nizar Errahmouni, 60. 0-7 Marwan Akbili, 65. 0-8 Lewon Stepanyan, 68. 0-9 Dylan Dirksen, 70. 1-9 FC Driebergen

Opstelling G.V.V.V. JO15-2: Maarten van Schaik (k), Nathan Lema, Sjoerd van de Lagemaat, Hugo van Leeuwen, Thijmen Meijer, Lucas van der Salm, Arjan Pakseresht ©, Nizar Errahmouni, Ahmad Amallah, Lewon Stepanyan en Dylan Dirksen

Invallers: Omar Uka, Luuk Septer, Milan van de Weerd en Marwan Akbili

Tekst en fotografie: Jos van Schaik

Ander nieuws

SPETTERENDE SEIZOENSAFSLUITING MET SLOTFEEST VOOR DE JEUGD (+ extra informatie)

Opleiding | 25 mei 2024
Lees meer

Juni toernooienmaand bij G.V.V.V.

Opleiding | 24 mei 2024
Lees meer

MAUD VERHAAF IS DE PUPIL VAN DE WEEK BIJ DE WEDSTRIJD TEGEN JONG SPARTA

Opleiding | 24 mei 2024
Lees meer