JO15-2 verslaat Houten na heerlijke wedstrijd

  • Opleiding

Voor de derde week op rij heeft G.V.V.V. JO15-2 een overwinning geboekt. Na een 0-2 achterstand opgelopen in de eerste helft liet G.V.V.V. zien over de juiste mentaliteit te beschikken. Nog voor de pauze kwamen de blauwen op gelijke hoogte waarna het karwei in de tweede helft vakkundig werd afgemaakt (5-3).


Thijmen redt op de doellijn.

Open wedstrijd

Het was G.V.V.V. wat zich als eerste meldde in de buurt van het doel van de tegenstander. Via Ahmad werd Omar bereikt maar de verdediging van Houten wist voor opruiming te zorgen. Ook Houten zocht hierna de aanval en het was keeper Maarten die met een goede redding Houten van het scoren wist af te houden. Beide ploegen zochten dus direct de aanval en dat leverde een zeer aantrekkelijke wedstrijd op. Omar kreeg de volgende kans maar zijn inzet werd net voor de lijn weggehaald. Daarna was het weer de beurt aan Houten maar Maarten kon de bal eenvoudig vangen. G.V.V.V. had in de beginfase een licht overwicht en via Omar kwam Lewon gevaarlijk dichtbij een doelpunt maar de verdediging van Houten wist Lewon nog net van het scoren te houden. Kort hierna weer een kans. Na een corner kwam de bal bij Marwan die de bal goed teruglegde op Arjan. Arjan plaatste de bal goed in de hoek maar de keeper wist er nog net een handje tegen te krijgen. G.V.V.V. dacht hierna op voorsprong te komen. Omar wist de bal in het doel te schieten maar volgens de grensrechter deed hij dit vanuit buitenspelpositie waardoor het feest niet door ging. Houten kwam nu beter in de wedstrijd en de snelle aanvallers zorgden regelmatig voor grote problemen in de blauwwitte defensie. Hugo wist een Houten-aanvaller goed naar de buitenkant te dwingen waardoor het schot wat volgde naast het doel ging. Via Thijmen en Lucas probeerde G.V.V.V. een volgende aanval op te zetten maar Houten wist de aanval over te nemen. Er ontstond een vrij onoverzichtelijke situatie voor het doel van G.V.V.V. waar eerst keeper Maarten, daarna Luuk en vervolgens Thijmen op de doellijn een tegendoelpunt ternauwernood wisten te voorkomen. G.V.V.V. kreeg vervolgens ook nog een kans. Thijmen kreeg de bal van Dylan maar het schot dat volgde ging een metertje naast het doel.

Houten opent de score maar G.V.V.V. recht de rug

In het laatste kwartier van de eerste helft wist Houten de score te openen. Nadat Maarten goed redding had gebracht kreeg een aanvaller van Houten, na de toegekende corner, alle tijd en ruimte om doeltreffend uit te halen (0-1). G.V.V.V. was even van slag en twee minuten later ontsnapte een aanvaller van Houten aan ieders aandacht. Diezelfde aanvaller behield vervolgens het overzicht en zag een medespeler vrij voor het doel staan die de bal eenvoudig binnen kon tikken (0-2). Gelukkig lieten de spelers van G.V.V.V. de kop niet hangen na deze twee snelle tegentreffers. In tegendeel zelfs. Via Omar en Lucas was Arjan dicht bij de aansluitingstreffer maar hij wist de bal niet onder controle te krijgen. Omar wist hierna wel te scoren en G.V.V.V. ging vervolgens op jacht naar de gelijkmaker. Lewon was dichtbij die gelijkmaker maar zijn schot ging naast. Op slag van rust kreeg G.V.V.V. een vrije trap na een overtreding op Omar. Sjoerd behield het overzicht en zag Lewon helemaal vrijstaan bij de tweede paal. Lewon controleerde de bal goed en wist ook de keeper te verschalken waardoor beide ploegen met een 2-2 gelijke stand de pauze in gingen.

Sjoerd (6) juicht nadat Lewon de gelijkmaker heeft binnengeschoten.

Spanning tot laatste fluitsignaal

Ook na de pauze bleef de wedstrijd erg leuk om naar te kijken. Via Lewon en Dylan was G.V.V.V. als eerste dichtbij een doelpunt maar na goed verdedigen wist Houten over te nemen. Hugo moest vervolgens alle zeilen bij zetten om Houten van het scoren af te houden. Na vijf minuten wist G.V.V.V. voor het eerst deze wedstrijd op voorsprong te komen. De bal kwam voor de voeten van Nizar die de bal snoeihard tegen te touwen wist te schieten (3-2). Het spel golfde op en neer en Houten kreeg een vrije trap op een gevaarlijke plek maar gelukkig leverde dit geen doelpunt op. Een mooi opgezette aanval van G.V.V.V. leverde een volgende kans op. Via Dylan (na een 1-2 met Lucas) kwam de bal bij Nizar die Omar vrij zag staan. De keeper van Houten wist het schot dat volgde echter goed te pakken. Bijna kwam Houten hierna op gelijke hoogte maar gelukkig voor iedereen ging de bal via Maarten naast het doel. Thijmen wist de corner die volgde goed weg te werken. Weer bouwde G.V.V.V. van achteruit goed op. Maarten gaf de bal aan Nathan en via Omar en Nizar kwam de bal bij Lewon die de bal lekker raakte maar wel net naast het doel schoot. Kort hierna leek Dylan de wedstrijd te beslissen. Na een slim pasje van Arjan kon Dylan op de keeper afstormen en koelbloedig de 4-2 binnenschieten. Ahmad was nog dichtbij een vijfde treffer maar zijn schot werd geblokt. Houten kwam er hierna gevaarlijk uit maar Nizar verdedigde goed mee waardoor er slechts een corner restte. De corner werd door Sjoerd goed weggekopt. Houten geloofde nog in een goede afloop en besloot alles of niets te gaan spelen. Nadat een speler van Houten bijna het hele veld was overgestoken wist Hugo diezelfde speler nog maar net van de bal te zetten waardoor G.V.V.V. opgelucht adem kon halen. Even later dreigde Houten weer gevaarlijk te worden maar nu zat Nathan er goed tussen. Luuk was bij G.V.V.V. inmiddels in de spits gepositioneerd en hij was direct gevaarlijk maar het schot ging via een speler van Houten voorlangs. De goed genomen corner van Lucas werd door Sjoerd ingekopt meer een verdediger wist de bal nog net voor de lijn weg te werken. Ahmad werkte de rebound vervolgend naast. Nizar had nog een mooie actie in huis en met een dito pass stuurde hij Dylan de diepte in. De voorzet die volgde kwam via Marwan bij Ahmad maar het schot dat volgde trof geen doel. Drie minuten voor het einde van de wedstrijd werd de verdediging van G.V.V.V. verrast en 1 op 1 met keeper Maarten wist een Houten-aanvaller de wedstrijd weer spannend te maken (4-3). G.V.V.V. kwam echter niet meer in de problemen en het was Luuk die in de allerlaatste minuut nog 5-3 scoorde en zo de zege veilig stelde.

Thijmen in een stevig maar sportief gevecht bij een corner voor Houten.

G.V.V.V. JO15-2– sv Houten JO15-4 5 – 3 (2 – 2)

Scoreverloop: 22. 0-1 sv Houten, 24. 0-2 sv Houten, 28. 1-2 Omar Uka, 35. 2-2 Lewon Stepanyan, 40. 3-2 Nizar Errahmouni, 61. 4-2 Dylan Dirksen, 67. 4-3 sv Houten, 70. 5-3 Luuk Septer.

Opstelling G.V.V.V. JO15-2: Maarten van Schaik (k), Luuk Septer, Sjoerd van de Lagemaat, Hugo van Leeuwen, Thijmen Meijer, Lucas van der Salm, Arjan Pakseresht ©, Marwan Akbili, Ahmad Amallah, Lewon Stepanyan en Omar Uka

Invallers: Dylan Dirksen, Nathan Lema, en Nizar Errahmouni

Tekst en fotografie: Jos van Schaik.

Ander nieuws

SPETTERENDE SEIZOENSAFSLUITING MET SLOTFEEST VOOR DE JEUGD

Opleiding | 17 juni 2024
Lees meer

Rabo Clubsupport 2024: G.V.V.V. hoopt op ASM Court

Opleiding | 16 juni 2024
Lees meer

Jeugd geniet op Arie Blankenspoor Toernooi

Opleiding | 16 juni 2024
Lees meer