Vink: ‘Dan wordt het discutabel’

  • In de media

De geldende coronamaatregelen zijn met een maand verlengd. Daardoor kan er tot tenminste 14 januari onder andere nog niet in de avonduren worden getraind. RTV Utrecht vroeg Gery Vink naar zijn verwachtingen over het competitieverloop. 

De hervatting van de Jack’s League staat gepland voor zaterdag 15 januari. G.V.V.V. gaat op die dag op bezoek bij SVV Scheveningen. Nu de maatregelen tot de dag voor die wedstrijd zijn verlengd en dus normaal trainen niet mogelijk is, achten meerdere clubs het niet haalbaar om die zaterdag de competitie te hervatten. “Ik denk dat vier weken reëel is als je weer volledig kan trainen. Dan zou je half februari kunnen starten”, antwoord Vink op de vraag hoe lang ploegen nodig hebben om weer fit te worden voor de competitie.

‘Februari zal de max zijn’

“Het uitspelen van de competitie staat of valt met de maatregelen. Als het weer een maand wordt uitgesteld, dan wordt het een lastig verhaal. Februari zal de max zijn. Als het naar maart toe gaat dan wordt het discutabel.” Ook zijn collega bij IJsselmeervogels, Gert Peter de Gunst, voorziet een uitdaging: “In mijn optiek zouden we op z’n vroegst half februari weer kunnen starten. Dat betekent dat we in drie maanden 23 wedstrijden moeten spelen! Dat lijkt mij onmogelijk tenzij de competitie doorloopt tot in juni en ook dan wordt het heel lastig.”

Lees het volledige interview en de reacties van alle trainers uit de regio op de website van RTV Utrecht.

 

Ander nieuws

Burgering kijkt trots terug: ‘Van deze keuze nooit spijt gehad’

In de media | 03 mei 2024
Lees meer

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer