‘ASM is mijn passie’

  • Vrijwilligers Vrijdag

Elke vrijdag zet de club een vrijwilliger op een voetstuk, in de rubriek ‘Vrijwilligers Vrijdag’. Deze week Robin Van den Berg. De 43-jarige is ASM-trainer en zorgt voor afwisselende trainingen voor de jeugdteams.

Robin is als jeugdscout verbonden aan FC Utrecht en kwam zo in contact met ASM-training. “Ik wilde meer bezig gaan met coördinatietrainingen. Ik werd toen geadviseerd om een cursus ASM te volgen. Dat ben ik gaan doen en G.V.V.V. zag daar ook wat in. Die hebben toen gevraagd of ik het bij de club wilde implementeren. Dit doe ik nu voor het eerste jaar en ik vind het erg leuk.”

De trainingen zijn op meer gericht dan alleen voetbal. ”ASM is veelzijdig bewegen en je maakt gebruik van meer sporten dan alleen voetbal. Er zitten veel voordelen aan het veelzijdig bewegen. Ten eerste is het heel leuk, je gaat je op meer gebieden ontwikkelen en je voorkomt blessures. Dit alles komt de voetballers ten goede en ze ontwikkelen zich daardoor beter.”

Betrokken gezin

Van den Berg heeft zelf ook gevoetbald. “Ik heb jarenlang bij candia’66 gespeeld in Rhenen. Toen ik in Veenendaal kwam wonen, heb ik hier ook nog even gevoetbald, maar ik ben al snel jeugdtrainer geworden. Het leuke aan training geven is het met een groep bezig zijn. Ik houd van een grapje, maar ik vind het helemaal leuk als ook de oefeningen goed uitgevoerd worden.”

Robin van den Berg met een aantal van zijn attributen.

Het voetbalvirus heeft Robin ook overgedragen aan zijn gezin. “Mijn zoon speelt in de JO13-1, mijn dochter in de MO10-1 en mijn vrouw is dan weer trainster van dat team. We zijn dus allemaal bij de club betrokken.”

Blijven innoveren

Robin Van den Berg vindt ASM zo leuk dat hij niet alleen de oefeningen van anderen overneemt, hij bedenkt ook zijn eigen oefeningen. “Er zijn verschillende platforms waarop oefeningen staan. Daar haal ik inspiratie vandaan om eigen oefeningen te bedenken. ASM is mijn passie en daarom vind ik het leuk om het te blijven innoveren bij G.V.V.V.”

Tekst: GVVV.nl/Thom van de Loosdrecht
Fotografie: ©
Stefan Koops 

Ander nieuws

‘We willen de businessclub verder opbouwen’

Vrijwilligers Vrijdag | 16 december 2022
Lees meer

‘Dat de jongens nu in het vierde elftal spelen, vind ik het mooiste wat er is’

Vrijwilligers Vrijdag | 09 december 2022
Lees meer

‘Ik doe graag wat voor de gemeenschap’

Vrijwilligers Vrijdag | 02 december 2022
Lees meer