‘De noodzaak van een goed ontbijt moet ingezien worden’

  • De club

EHBO’er Anton Graver komt het steeds vaker tegen: kinderen die halverwege de wedstrijd niet lekker worden, omdat ze niet hebben ontbeten. Hij maakt zich grote zorgen.

De hele week al vroeg opgestaan voor school en dan op zaterdag ook nog eens op tijd het bed uit om in alle vroegte een wedstrijd te voetballen. Je ouders hebben je al een paar keer geroepen, maar je telefoon is nog even belangrijker. Nu moet je wel opstaan, want over een paar minuten moet je de deur al uit. Het ontbijt wordt overgeslagen, want er is geen tijd meer voor.

‘Tijd nodig om kinderen op te lappen’

Voor steeds meer jeugdvoetballers klinkt het bekend in de oren, ziet ook Anton Graver. Hij is als EHBO’er wekelijks bij G.V.V.V. te vinden en komt steeds vaker tegen dat kinderen niet lekker worden, omdat zij het ontbijt hebben overgeslagen. “De spelers zakken tijdens de wedstrijd in elkaar, zien vlekken voor de ogen en zijn soms slecht aanspreekbaar. Wij hebben dan echt een hoop tijd nodig om hen weer bij kennis te krijgen.”

Graver is bezorgd en hoopt de ogen van ouders te openen.

“Gelukkig bieden we bij G.V.V.V. al vanaf de vroege ochtend broodjes aan, waardoor de meeste kinderen met een broodje kaas weer aardig opkrabbelen. In bijna alle gevallen wordt ons dan verteld dat er in de ochtend geen tijd meer was om een broodje te eten.” Hij maakt zich zorgen om deze ontwikkeling en hoopt met deze wake-up-call ouders te bereiken. “Van de jongste jeugd hoeven wij niet te verwachten dat zij zelf een broodje smeren, ik wil ouders dan ook echt vragen om hun kind altijd te laten ontbijten.”

Delen van zorgen

Door de coronamaatregelen zijn de ouders de laatste tijd bijna niet meer op het sportpark en dus zoekt Anton via deze weg de mogelijkheid om zijn zorgen te delen. “Stuur je kind nooit met een lege maag naar het sportpark. Een goed ontbijt is erg belangrijk. Zorg dat ook jouw kind met een ontbijt achter de kiezen de deur verlaat.”

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn
Fotografie: Stefan Koops ©

Ander nieuws

Klaar voor een betaalde uitdaging bij G.V.V.V?

De club | 19 april 2024
Lees meer

Donderdagavond bijna geen trainingen door opbouw Koningsspelen

De club | 15 april 2024
Lees meer

Vallei & Rijn en G.V.V.V. organiseren spetterend toernooi als seizoensafsluiting

De club | 10 april 2024
Lees meer