Drie punten voor de JO15-2 na vermakelijk duel

  • Opleiding

Na een moeilijk openingskwartier waarin DOSC het middenveld stevig in handen had kwam G.V.V.V. steeds beter in haar spel. Grote kansen werden in de eerste helft gemist waardoor de score halverwege nog in evenwicht was. In de tweede helft stelde G.V.V.V. echter orde op zake en werd er uiteindelijk ruim gewonnen. Eindstand 2-5.

Onder toeziend oog van de vele meegereisde supporters begint een veelbelovende aanval bij verdediger Jasper.

DOSC verrast op het middenveld

Al snel na de aftrap leek G.V.V.V. de eerste grote kans te krijgen. Lewon startte vanaf eigenhelft en leek alleen op de keeper van DOSC af te kunnen stormen. De grensrechter besloot toch voor buitenspel te vlaggen wat door de scheidsrechter werd overgenomen. De vele meegereisde supporters (eindelijk mochten ze weer) lieten de grensrechter direct weten wat zij hier van vonden. Hierna werd G.V.V.V. door DOSC behoorlijk onder druk gezet. G.V.V.V. kwam op het middenveld steeds een mannetje tekort en DOSC combineerde er lustig op los. Een eerste kans voor DOSC werd door Jasper en Maarten vakkundig onschadelijk gemaakt en even later moest Maarten gestrekt naar de hoek om een tegendoelpunt te voorkomen. DOSC bleef gevaarlijk en nu wist Maarten met de voet redding te brengen. Verdedigers Jasper, Sjoerd, Hugo en Thijmen hadden hun handen vol aan de snelle aanvallers van DOSC maar voorlopig hielden zij stand. Tussendoor kreeg G.V.V.V. een kansje maar en schot van Lewon, na een pass van Ahmad, kon door de keeper worden gestopt. Aan de andere kant weer een grote kans voor DOSC. Na een scherpe voorzet vanaf de rechterkant leek de 1-0 te worden gescoord maar Maarten wist de bal nog net tegen te houden. Ook de rebound werd door Maarten goed gekeerd. Na ruim tien minuten werd de score toch geopend door DOSC. Maarten zat mis bij een corner en bij de tweede paal werd de bal eenvoudig in het lege doel gewerkt (1-0).

Tactische omzetting sorteert direct effect

Vanaf de kant had de technische staf gezien dat G.V.V.V. de strijd verloor op het middenveld omdat DOSC met vier middenvelders speelde. Een kleine aanpassing in de veldbezetting van G.V.V.V. zorgde ervoor dat deze overtalsituatie teniet werd gedaan en vanaf dat moment nam G.V.V.V. de wedstrijd stevig in handen. Een snelle inworp van Nathan leverde een goede kans op voor Lewon maar de keeper wist de bal met de vingertoppen naast het doel te tikken. Kort hierna een mooie aanval en via Lucas en Nizar kwam de bal bij Dylan die andermaal de keeper op zijn weg vond. De gelijkmaker hing nu in de lucht maar Nizar, Lewon, Dylan en Marwan hadden het vizier nog niet op scherp staan. DOSC kwam er nog spaarzaam uit maar was daarbij wel direct gevaarlijk. Gelukkig voor G.V.V.V. ging de bal net voorlangs het doel. Tegen het einde van de eerste helft zette G.V.V.V. nog een keer aan. Via Milan, Nizar en Dylan kwam de bal bij Marwan die uit een moeilijke hoek voorlangs schoot. Even later mocht Nizar een corner nemen. De bal kwam vervolgens perfect voor het doel en Sjoerd wist de bal mooi in de bovenhoek te koppen (1-1).  Voor de pauze kreeg G.V.V.V. nog een goede kans om op voorsprong te komen maar het schot van Marwan ging over het doel.

Marwan was een ware plaaggeest voor zijn directe tegenstander.

G.V.V.V. loopt in tweede helft uit naar ruime overwinning

De tweede helft was nog maar nauwelijks een minuutje oud of G.V.V.V. kwam op voorsprong. Na goed doorzetten van Marwan aan de rechterkant van het veld kwam de bal bij Omar. Omar had en goede voorzet in huis die door Arjan kon worden binnen gewerkt (1-2). G.V.V.V. wilde DOSC de genade klap uitdelen en na goed doorzetten van Arjan op het middenveld kreeg Marwan een kans om de score verder op te voeren maar de bal ging naast het doel. Een mooie 1-2 tussen Nizar en Omar leek een volgende kans op te gaan leveren maar DOSC kon nog net uitverdedigen. Voor het eerst in de tweede helft was DOSC gevaarlijk. Na een goede aanval verscheen een aanvaller plotseling oog in oog met keeper Maarten. Maarten bleef echter goed naar de bal kijken en wist zo een bijna zeker tegendoelpunt te voorkomen. Kort hierna was Maarten minder gelukkig. Na een corner van DOSC dook hij over de bal heen waardoor de bal bij de tweede paal hard kon worden binnen geschoten (2-2). Even was G.V.V.V. de kluts kwijt en kreeg DOSC zowaar nog wat mogelijkheden maar Hugo wist enkele keren goed verdedigend in te grijpen. Halverwege de tweede helft nam G.V.V.V. het heft weer in handen. Ahmad legde de bal keurig af op Lewon maar de keeper van DOSC kon de bal makkelijk vangen. Een vrije trap van Nizar, na een overtreding op Omar, ging net voorlangs het doel. Diezelfde Nizar kreeg de bal even later goed teruggelegd van Ahmad en het schot dat volgde was de keeper van DOSC nu te machtig (2-3). Nadat Lucas de bal op het middenveld goed had veroverd gaf hij de bal aan Dylan. Een verdediger van DOSC wist Dylan maar net van het scoren te houden maar dat leverde wel een corner op. Sjoerd was dichtbij zijn tweede doelpunt van de middag maar nu kopte hij de bal uit de corner voorlangs. Na een snel genomen vrije trap werd DOSC nog een keer gevaarlijk maar de bal werd naast geschoten. Maarten nam vervolgens de doeltrap snel en speelde de bal naar Marwan aan de rechterkant van het veld. Via Ahmad kwam de bal vervolgens bij Dylan die een goede voorzet in huis had. Thijmen stond goed opgesteld voor het doel en wist de bal in het doel te werken (2-4). Even later was Marwan dicht bij een treffer maar zijn schot werd door de keeper uit de bovenhoek geranseld. Ook Dylan, na een inworp van Lucas, besloot ineens op het doel te schieten maar de bal vloog rakelings over het doel. Diezelfde Dylan wist in de laatste minuut de score toch op te voeren. Na een verre uittrap van Maarten pikte hij de bal op en stormde alleen op de keeper af. Met een bekeken schot liet hij de keeper kansloos en zorgde zo voor de 2-5 eindstand.

Uitblinker Nizar legt aan voor een schot.

DOSC  JO15-2 – G.V.V.V. JO15-2    2 – 5   (1 – 1)

Scoreverloop: 11. 1-0 DOSC; 30. 1-1 Sjoerd van de Lagemaat; 37. 1-2 Arjan Pakseresht; 44. 2-2 DOSC; 54. 2-3 Nizar Errahmouni; 62. 2-4 Thijmen Meijer; 69. 2-5 Dylan Dirksen

Opstelling G.V.V.V. JO15-2: Maarten van Schaik (k), Jasper Hardeman, Sjoerd van de Lagemaat, Hugo van Leeuwen, Thijmen Meijer, Lucas van der Salm, Arjan Pakseresht ©, Nathan Lema, Lewon Stepanyan, Ahmad Amallah en Dylan Dirksen

Wissels: Omar Uka, Milan van de Weerd, Nizar Errahmouni en Marwan Akbili.

Tekst en fotografie: Jos van Schaik.

 

 

 

Ander nieuws

SPETTERENDE SEIZOENSAFSLUITING MET SLOTFEEST VOOR DE JEUGD (+ extra informatie)

Opleiding | 25 mei 2024
Lees meer

Juni toernooienmaand bij G.V.V.V.

Opleiding | 24 mei 2024
Lees meer

MAUD VERHAAF IS DE PUPIL VAN DE WEEK BIJ DE WEDSTRIJD TEGEN JONG SPARTA

Opleiding | 24 mei 2024
Lees meer