‘Het is leuk om met elkaar voor de club bezig te zijn’

  • Vrijwilligers Vrijdag

Elke vrijdag zet de club een vrijwilliger op een voetstuk, in de rubriek ‘Vrijwilligers Vrijdag’. Deze week Jan Kersbergen. De 70-jarige is deel van de onderhoudsploeg en zorgt voor een mooi sportpark.

Twee middagen per week is Jan op ons sportpark te vinden. “Elke dinsdag- en vrijdagmiddag zijn wij met de onderhoudsploeg op de club. We doen dan allerlei klusjes. Van lijnen trekken op veld 4 tot het plafond witten van de kleedkamers.”

lange tijd

Kersbergen belandde bij G.V.V.V. via een kennis. “Ik werd een aantal jaar geleden door Nelis Leppers meegenomen naar een thuiswedstrijd. Het was voor mij de eerste keer in tientallen jaren dat ik weer een wedstrijd zag. Ik vond het erg leuk en kwam daarna naar elke thuiswedstrijd. Ik vond het zo leuk dat ik later ook met de supportersbus meeging naar uitwedstrijden.”

Jan wilde ook zijn steentje bijdragen aan de club en kwam in contact met Gert van Holland. “Ze zochten mensen bij de onderhoudsploeg en zo kwam ik in contact met Gert. Toen heb ik gevraagd of ik bij de ploeg kon komen. Dat gebeurde en nu zit ik er alweer een paar jaar.”

mooie club

Jan Kersbergen heeft het er erg naar zijn zin. “Het is leuk om met elkaar voor de club bezig te zijn. We helpen elkaar en iedereen heeft wel een klusje waar hij goed in is. Daarnaast drinken we na het werk altijd wat met elkaar. Zo leer je elkaar ook beter kennen.”

Jan Kersbergen op het sportpark dat hij altijd netjes en schoon houdt. Foto: Stefan Koops

Door het vrijwilligerswerk heeft Jan veel sociale contacten opgebouwd. “Ik ken nu een heleboel mensen. Iedereen is vriendelijk en begroet elkaar. Dat maakt de club zo mooi”

Hulp

De onderhoudsploeg kan wel wat extra handen gebruiken. “We zijn nu nog met 5 mensen over. Ikzelf ben zelfs de jongste met mijn 70 jaar. We kunnen extra mensen dus goed gebruiken.”

Tekst: GVVV.nl/Thom van de Loosdrecht
Fotografie: Stefan Koops ©

 

Ander nieuws

‘We willen de businessclub verder opbouwen’

Vrijwilligers Vrijdag | 16 december 2022
Lees meer

‘Dat de jongens nu in het vierde elftal spelen, vind ik het mooiste wat er is’

Vrijwilligers Vrijdag | 09 december 2022
Lees meer

‘Ik doe graag wat voor de gemeenschap’

Vrijwilligers Vrijdag | 02 december 2022
Lees meer