‘Ik heb een blauw hart’

  • Vrijwilligers Vrijdag

Elke vrijdag zet de club een vrijwilliger op een voetstuk, in de rubriek ‘Vrijwilligers Vrijdag’. Deze week Dick van Hoeflaken. De 65-jarige is kantinebeheerder en zorgt voor een nette en gezellige kantine.

In normale tijden is Dick veel bij G.V.V.V. te vinden. “Ik sta op donderdagavond en zaterdag zelf achter de bar. Nu we dicht zijn maak ik alles schoon en zorg ik ervoor dat de kantine er piekfijn uitziet als we weer open mogen.”

Voetballende leven

Van Hoeflaken is al zijn hele leven bij de club betrokken. “Toen ik met mijn ouders terugkeerde uit Australië, kwamen wij in de buurt van het oude sportpark aan de Buurtlaan te wonen. Ik heb toen de hele jeugdopleiding bij G.V.V.V. gevolgd. Later speelde ik ook nog in de lagere seniorenteams voordat ik naar Renswoude ging. Na twee jaar kwam ik weer terug, want ik heb een blauw hart.”

Dick van Hoeflaken in zijn opgeruimde kantine. 

In 2010 werd Dick voor het eerst kantinebeheerder. “Na twee jaar ben ik gestopt, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Een aantal jaar geleden werd ik weer benaderd en ben ik opnieuw beheerder geworden. De keuze was makkelijk, want mijn vrouw en ik hebben vroeger in de horeca gewerkt. We staan dus graag achter de bar.”

“Wat er zo leuk is aan het bezig zijn in de kantine? Je kent iedereen. Ik heb veel contacten met de mensen die vaak in de kantine komen. Van een aantal weet ik nu ook wat ik voor ze in moet schenken als ze binnen komen lopen.”

Veel plezier

Dick maakt vooral op zaterdag een lange dag in de kantine. “Ik begin om 7 uur s ’ochtends en sluit de deuren weer om 20.30. Dat zijn pittige dagen, maar de gezelligheid maakt het erg leuk.” Dat hij het naar zijn zin heeft blijkt ook uit zijn toekomstplannen. “Over anderhalf jaar ga ik met pensioen. Ik hoop dan nog meer op de club te kunnen zijn.”

Tekst: GVVV.nl/Thom van de Loosdrecht
Fotografie: ©
Stefan Koops 

 

Ander nieuws

‘We willen de businessclub verder opbouwen’

Vrijwilligers Vrijdag | 16 december 2022
Lees meer

‘Dat de jongens nu in het vierde elftal spelen, vind ik het mooiste wat er is’

Vrijwilligers Vrijdag | 09 december 2022
Lees meer

‘Ik doe graag wat voor de gemeenschap’

Vrijwilligers Vrijdag | 02 december 2022
Lees meer