‘ik pak alles aan’

  • Vrijwilligers Vrijdag

Elke vrijdag zet de club een vrijwilliger op een voetstuk, in de rubriek ‘Vrijwilligers Vrijdag’. Deze week Jan Ziengs. De 59-jarige staat achter de bar en zorgt ervoor dat iedereen zijn favoriete drankje kan bestellen.

Jan staat elke zaterdag langs de lijn om het eerste aan te moedigen, maar hij is ook in de kantine te vinden. “Op donderdagavond sta ik achter de bar. Soms ook op zaterdag, maar ik wil wel altijd de wedstrijd van het eerste elftal zien. Daarnaast kunnen ze mij altijd bellen als ze hulp nodig hebben.”

Van Nijkerk naar Veenendaal

Ziengs komt van oorsprong uit Nijkerk en voetbalde daar ook in zijn jeugd. “Ik voetbalde altijd bij N.S.C. 25 jaar geleden kwam ik in Veenendaal wonen en wilde ik bij het voetbal betrokken blijven. Toen ben ik bij G.V.V.V. terecht gekomen, want het is echt een club voor het volk net zoals N.S.C.”

Dat Jan Ziengs betrokken raakte bij de bardienst is niet gek. “Ik ben nu 35 jaar werkzaam als machinist, maar daarvoor werkte ik op Vakantiepark Center Parcs De Eemhof. Hier werkte ik in de horeca. De horeca heeft mij dus altijd getrokken.”

Jan Ziengs met een biertje in zijn hand. 

Jan staat niet alleen achter de bar. “Ik help bij het bevoorraden van de bar en breng de presentatiegidsen bij mensen thuis. Als ik minder druk ben met mijn werk, help ik ook soms bij de onderhoudsploeg. Ik pak alles aan, want zonder vrijwilligers is er geen club.”

Mooiste momenten

Ziengs heeft al veel meegemaakt bij onze club, maar er waren een paar hoogtepunten. “De wedstrijden tegen de profclubs waren fantastisch. Zeker tegen PSV. Daarvoor ben ik ook de hele dag bezig geweest bij de bar. Als het resultaat dan zo mooi is, is dat geweldig. Ook de verkiezing van de mooiste amateurclub van Nederland door Radio538, waar we de finale haalden, was een hele happening.”

Dat Jan Ziengs nu niet vaak naar de club kan vindt hij erg jammer. “Ik mis de mensen, want ik ben graag op de club.”

Tekst: GVVV.nl/Thom van de Loosdrecht
Fotografie: ©
Stefan Koops 

 

Ander nieuws

‘We willen de businessclub verder opbouwen’

Vrijwilligers Vrijdag | 16 december 2022
Lees meer

‘Dat de jongens nu in het vierde elftal spelen, vind ik het mooiste wat er is’

Vrijwilligers Vrijdag | 09 december 2022
Lees meer

‘Ik doe graag wat voor de gemeenschap’

Vrijwilligers Vrijdag | 02 december 2022
Lees meer