Overtuigende zege hoofdmacht op AWC Wijchen

  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. heeft de eerste oefenwedstrijd van 2022 overtuigend weten te winnen. De ploeg van Gery Vink won op eigen veld met 5-0 van AWC Wijchen.

Na de midweekse persconferentie en aankondiging van de versoepelingen, was de technische staf er snel in geslaagd om voor zaterdag de eerste oefenwedstrijd van 2022 in te plannen. Zondag hoofdklasser AWC Wijchen vormde de tegenstander op sportpark Panhuis. Dat was niet het enige goede nieuws wat afgelopen week bekend werd gemaakt, want ook het aantrekken van Byron Burgering en Adham El Idrissi kan als zeer positief worden bestempeld.

Voor Burgering wachtte zaterdagmiddag direct een plekje in de basiself. De buitenspeler werd door trainer Gery Vink opgesteld als linksbuiten, waar hij samen met Fabio Hendriksen en Justin Spies de aanvalslinie vormde. De aanwinst toonde het publiek direct waarom de technische commissie van hem gecharmeerd was geraakt. Zijn snelheid, loopvermogen en schot konden op snelle goedkeuring rekenen van de aanwezige toeschouwers.

Aanwinst toont zijn klasse

Al vroeg in de wedstrijd was een goede aanval het begin van een mogelijkheid voor Burgering. Zijn inzet belandde uiteindelijk op de lat. Een paar minuten later was het wel raak. Mart de Jong kwam na goed druk zetten op de bal in balbezit, waarna hij Justin Spies alleen voor de Wijchense doelman bracht. De jongeling rondde keuring in de korte hoek af en zette G.V.V.V. na elf minuten spelen op 1-0. De blauwhemden bleven dreigend en kwamen op een mogelijkheid van de bezoekers na, bijna niet in de problemen.

Het was wachten op een uitbreiding van de score en dat lukte in de 24e speelminuut. Fabio Hendriksen had op slimme wijze de buitenspelval ontweken, waarna hij alleen voor de doelman kwam en kon afronden. De doelman kon het eerste schot wel keren, maar kon niet voorkomen dat Hendriksen in tweede instantie de bal simpel kon binnenlopen en daarmee de 2-0 op het scorebord kon schieten. Een hoekschop kort daarna leidde bijna de 3-0 in, maar opnieuw voorkwam de lat een treffer. Ditmaal op een goede inzet van Steven Theunissen, die op de linksback positie startte.

Slordigheidje

De dreiging zette voort, want Justin Spies kon na ruim een halfuur aanleggen voor zijn tweede treffer van de middag. Ditmaal was de redding van de doelman overtuigender, waardoor de 3-0 uitbleef. Op slag van rust zorgde een slordigheidje van Kai Huisman voor een doelkans voor de bezoekers. De aanval eindigde in een doelpunt, maar buitenspel liet de aansluitingstreffer niet doorgaan. Het bleef 2-0 met rust.

Met flink wat wijzigingen in de tweede helft bleef G.V.V.V. de betere van het veld. Echt grote kansen bleven in de openingsfase van de tweede helft uit, maar achterin zat het ook niet goed dicht. Nieuwkomer Adham El Idrissi had na rust zijn opwachting mogen maken in de basiself en ook hij liet zich direct zien. Uit de draai werkte El Idrissi hard binnen en tekende daarmee aan voor de 3-0. Een knappe goal van de speler die vrijdag werd gepresenteerd.

Pech vanaf elf meter

Hij had niet veel later minder gelukt, toen hij een strafschop recht op de doelman schoot. Zijn ploeg had eerder een penalty verdiend, na een overtreding op Danny de Leeuw. El Idrissi mocht aanleggen, maar slaagde er niet in om te scoren. Ook Hicham Haouat lukte het een kwartier voor tijd niet om vanaf de strafschopstip succesvol te zijn. De Wijchense doelman was ook niet te passeren vanaf elf meter.

Dan maar gewoon via een normale aanval, dacht Joshua Patrick een minuut later. Na een schitterende pass van Taoufik Adnane, wist Patrick op even mooie wijze de vierde treffer van de middag tegen de touwen te schieten. Toch was zijn tweede treffer nog mooier. Patrick trok met de bal aan de voet naar binnen en ronde met zijn linkerbeen hoog in de verre hoek af. Hij bepaalde daarmee de eindstand op 5-0.

De lijn doortrekken

Het aanwezige publiek was het er na afloop unaniem over eens. Zij hadden een dreigend G.V.V.V. gezien dat veel kansen wist te creëren en ook met de nieuwe aanvallende versterkingen had weten te vermaken. Dinsdagavond wil G.V.V.V. deze lijn doortrekken, in de oefenwedstrijd tegen DVS’33. Ook dit duel wordt gespeeld op het eigen sportpark. Er wordt dan afgetrapt om 20.00 uur.


G.V.V.V. – AWC Wijchen 5-0 (2-0)
Scoreverloop: 11. Justin Spies 1-0, 24. Fabio Hendriksen 2-0, 55. Adham El Idrissi 3-0, 74. Joshua Patrick 4-0, 83. Joshua Patrick 5-0.

Opstelling G.V.V.V.: Jan van Willige (k) (46. Johan Jansen (k)), Mats Grotenbreg (70. Mart de Jong), Tom Oostinjen (46. Achraf Nejmi), Kai Huisman (46. Danny de Leeuw), Steven Theunissen (46. Taoufik Adnane), Byron Burgering (46. Joshua Patrick), Maikel Epskamp (46. Elton Kusi, 81. Jaidy van Meegdenburg), Joeri Potjes © (70. Maikel Epskamp), Justin Spies (46. Lars ten Teije), Mart de Jong (46. Hicham Haouat), Fabio Hendriksen (46. Adham El Idrissi).

Scheidsrechter: Jesper Sanders
Toeschouwers: 150

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

G.V.V.V. verspeelt in Almere voor tweede week op rij de zege

Wedstrijdverslagen | 13 april 2024
Lees meer

Pechwedstrijd tegen hekkensluiter Lisse levert veel sterker G.V.V.V. slechts 1 punt op

Wedstrijdverslagen | 06 april 2024
Lees meer

G.V.V.V. trekt zege over de streep na lastig treffen tegen HHC Hardenberg

Wedstrijdverslagen | 30 maart 2024
Lees meer