Vooruitblik // Flinke kluif voor G.V.V.V.

  • Voorbeschouwingen

Morgenavond staat voor de mannen van oefenmeester Gery Vink een flinke kluif te wachten in de aanloop naar de hervatting van de competitie op zaterdag 12 februari die dan start met een bezoek aan ASWH in Hendrik Ido Ambacht.

Want G.V.V.V. mag dan heel wat meer tegenstand verwachten van de bezoekers D.V.S. ’33 uit Ermelo dan dat ze kregen van zondaghoofdklasser s.v. A.W.C. die afgelopen zaterdag redelijk gemakkelijk met 5-0 aan de kant werd geschoven.
De geel-zwarte formatie van huidig trainer Peter Wesselink behoort namelijk de laatste jaren tot de topclubs in de Derde Divisie die mee doen om de prijzen en dat is in dit onderbroken seizoen door de Covid-19 maatregelen niet anders. Met vijf punten achterstand op het trio lijstaanvoeders Sportlust ’46, FC Lisse en Sparta Nijkerk is er met nog 21 duels te gaan nog van alles mogelijk.

Mooi epos

Er valt natuurlijk nog van alles te vertellen over deze sparringpot tussen de twee gerenommeerde zaterdagclubs. Maar ik vermoed dat het webredactiecollega van DVS ’33 Joop Tomassen is geweest die een zeer uitgebreide en tevens fraaie voorbeschouwing – waarvoor complimenten op zijn plaats zijn – heeft geschreven op de website van onze gasten.
Daarom verwijs ik u met veel liefde en plezier om op deze link te klikken en zijn verhaal over dit duel te lezen, waarbij de epiloog over de geschiedenis van het Veenendaalse amateurvoetbal een leuk toetje is.

Aanvullingen

Toch wil ik dit veelomvattende ‘opstel’ nog aanvullen met een tweetal feitjes die daarin niet zijn genoemd.
Namelijk dat de huidige leidsman van onze gasten, Peter Wesselink, in het verleden twee seizoenen vaste kracht was bij ons vlaggenschip. Peter kwam in 1991 over van Vitesse Arnhem en speelde tot 1993 44 competitie wedstrijden in het blauwe tenue meestal als verdedigende middenvelder. Onder leiding van trainer Frans Koenen eindigde Wesseling en zijn toenmalige teamgenoten tweemaal als 3de in de eerste klasse B, toen het hoogste zaterdag amateurniveau.

In de voorbeschouwing wordt gerefereerd aan de competitie ontmoetingen in seizoen ’15-’16 in de topklasse, dit zijn twee van de in totaal slechts maar acht competitiewedstrijden die de Veluwenaren en de Veenendalers tegen elkaar speelden in hun geschiedenis, erg weinig dus.
Veel vaker trof men elkaar in het kader van oefenwedstrijden, want morgenavond staat nummer 16 op de rol. De laatste keer was dat op 13 augustus 2019 toen DVS ’33 ook op bezoek kwam op het sportpark Panhuis en met een 4-2 nederlaag naar Ermelo terug keerde.
Hieronder ziet u de statistieken van dat duel. En juist voormalig G.V.V.V.-er Olivier Pilon en huidige blauwe Joshua Patrick zorgden toen voor de productie van onze gasten.
Gaat de aan het eind van dit seizoen afscheid nemende Patrick, hij gaat naar Sportlust ’46 zo werd afgelopen zaterdag bekend, opnieuw een duit in het doelpuntenzakje doen?

G.V.V.V. – DVS ’33 Ermelo begint op 1 februari op het sportpark Panhuis om 20.00 uur.

Tekst: Bas van Capelleveen
Kopfoto: Theo Aalten (website DVS ’33)

Ander nieuws

Voorbeschouwing // Compleet menu op de laatste speeldag van jaargang ’23-‘24

Voorbeschouwingen | 22 mei 2024
Lees meer

Voorbeschouwing // Op bezoek bij ultieme angstgegner Quick Boys

Voorbeschouwingen | 16 mei 2024
Lees meer

Voorbeschouwing // Kan G.V.V.V. een struikelblok worden in de kampioenskoers van Spakenburg?

Voorbeschouwingen | 08 mei 2024
Lees meer