Dik verdiende winst JO15-1 op ongeslagen koploper Orion!

  • Opleiding

De JO15-1 leverde een hele mooie prestatie door de na zeven wedstrijden ongeslagen koploper SV Orion in Nijmegen achter te laten met 0 punten. Orion had tot vandaag slechts een keer gelijk gespeeld. We weten inmiddels dat als onze jongens vooraf weten dat ze aan de bak moeten, ze er ook staan en dat gebeurde ook nu weer tegen deze vooral fysiek sterke tegenstander. Na de mooie overwinning op de nummer vier stijgen de blauwen in een week van de zesde naar de derde plaats in de competitie. De meegereisde supporters kregen een, zeker op het eind, spannende strijd voorgeschoteld. Twee goeie goals van onze aanvoerder Noah maakten vandaag het verschil.

Ook vandaag is bij de JO14-1 geshopt: Cas Weppelman, Rayan Lahnine en Jeff Hoefnagel zijn erbij. De wedstrijd gaat meteen in een hoge intensiteit van start. Orion beschikt over veel fysieke kracht, er worden meteen flinke duels uitgevochten. Het eerste schot komt van G.V.V.V., als Jedi goed kan doorkomen over de rechterkant en kan voorzetten. Mohammed M schiet, maar de bal eindigt in de armen van de keeper. Er volgt al snel een tweede, nog grotere kans. Na een goede overname op het middenveld kan Mohammed M ervandoor richting de linkerkant van het veld. Zijn voorzet eindigt uiteindelijk voor de voeten van Mohammed L. Helemaal vrij voor de keeper schiet hij redelijk goed in, maar de doelman van Orion kan met het nodige geluk redden.

G.V.V.V. heer en meester

Na een kwartier spelen zien we dat G.V.V.V. prima overeind blijft. Afgezien van een schot hoog over het doel zijn er nog geen kansen gezien voor de thuisploeg. In de 21e minuut komt G.V.V.V. op voorsprong. Een voorzet op maat van Nick kan bij de tweede paal perfect worden binnengekopt door Noah. Vijf minuten voor rust krijgt Orion (naar onze mening onterecht, hier werd duidelijk de bal gespeeld) een vrije trap links van het strafschopgebied. Deze wordt goed genomen, maar kan door niemand worden geraakt. Na een schot voorlangs van Jedi krijgt Orion  de eerste echt grote kans van de eerste helft. Een aanvaller duelleert zich knap via de achterlijn langs de blauwe verdedigers en legt af richting tweede paal, waar de bal kan worden ingekopt, maar de lat wordt geraakt. Zo eindigt de eerste helft, waarin G.V.V.V. heer en meester was, met een verdiende 0-1 voorsprong.

Bloedneus

Zoals te verwachten viel probeert Orion een vliegende start te maken in de tweede helft. De Nijmegenaren worden meteen gevaarlijk, als Vinz de bal niet goed weg kan krijgen bij de achterlijn en de tegenstander een voorzet kan afleveren. De harde bal voorlangs wordt geraakt door Nick, die de bal gelukkig over het doel ziet gaan. Maar ook G.V.V.V. krijgt weer een mogelijkheid. Mohammed L kan de bal oppikken aan de rechterkant, stoomt op en probeert het in de korte hoek. De keeper van Orion kan de inzet met moeite keren. Bij een corner van G.V.V.V. knallen de hoofden van Vinz en een tegenstander tegen elkaar. Vinz staat al snel weer overeind, maar de tegenstander moet worden behandeld aan een bloedneus.

Twerken

Na een schot van Mohammed L komt Orion op 1-1. Balverlies aan de linkerkant en een gebrek aan organisatie achterin zorgen ervoor dat een voorzet vrij door een aanvaller kan worden binnengeschoten. Er zijn dan nog 17 minuten te spelen, maar door het voorval met de bloedneus zouden er nog zeker 5 bij kunnen komen. De strijd gaat verder en er is weer succes voor Noah. In de 62e minuut kan hij een mooie voorzet van Jedi bij de tweede paal binnenschieten: 1-2. Dit zorgt voor dolle vreugde bij de spelers en een dubbel gevoel bij onze teamleider Hans. Hij blijkt namelijk vooraf met de jongens te hebben afgesproken bij winst tijdens de terugreis in de bus te gaan twerken. Nu heeft onze Hans alles wat nodig is om dat heel goed te kunnen, maar deze voorsprong voerde de druk wel wat op… Na de 1-2 slaagde G.V.V.V. er tot frustratie van Orion prima in om het spel zo veel mogelijk te verstoren en vertragen, onder andere door nog drie wissels toe te passen. Na 7 zenuwslopende minuten blessuretijd floot de scheidsrechter eindelijk af en kon een feestje worden gevierd. De Nijmegenaren dropen gefrustreerd af, duidelijk was te merken dat ze niet (meer) gewend waren te verliezen.

Hans kon dus op de terugreis zijn skills laten zien. Hier zijn beelden van, maar deze zal ik niet plaatsen om professionele twerkers niet in verlegenheid te brengen. Volgende week spelen we de laatste wedstrijd van de competitie uit tegen De Treffers. Hopelijk kunnen we de competitie in stijl afsluiten en de derde plaats veiligstellen.

 

SV Orion JO15-1 – G.V.V.V. JO15-1 1-2 (0-1)

Scoreverloop: 21. Noah Colijn 0-1, 53. 1-1 Orion, 62. 1-2 Noah Colijn.

Gele kaart: Jedi Domacassee.

Opstelling G.V.V.V. JO15-1: Jamie Stahlhoff (k), Jafeth Zwart (53. Rayan Lahnine), Nick Budding (65. Cas Weppelman), Jeff Hoefnagel, Vinz van Meegdenburg, Noah Colijn ©, Jedi Domacassee (68. Mohammed Laaraaj), Mohammed Makhouh, Levi Roseboom (70+1. Jafeth Zwart), Valentijn Meeuwsen (35. Rayan Souissi), Mohammed Laaraaj (48. Soufian el Bouziri).

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus

Ander nieuws

SPETTERENDE SEIZOENSAFSLUITING MET SLOTFEEST VOOR DE JEUGD

Opleiding | 17 juni 2024
Lees meer

Rabo Clubsupport 2024: G.V.V.V. hoopt op ASM Court

Opleiding | 16 juni 2024
Lees meer

Jeugd geniet op Arie Blankenspoor Toernooi

Opleiding | 16 juni 2024
Lees meer