Enorme afstraffing voor de JO15-2

  • Opleiding

Veel ging er mis in de wedstrijd van de JO15-2 tegen Jonathan. In de eerste minuten kwam G.V.V.V. nog op voorsprong maar daarna gaven de meeste spelers niet thuis. Voorin werd de bal nauwelijks vastgehouden, het middenveld grossierde in balverlies en achterin werd er slap verdedigd. Het resultaat een 1-9 nederlaag!

Thijmen controleert de bal.

Scherpte ontbreekt bij G.V.V.V.

De wedstrijd begon nog zo goed. Al in de derde minuut wist Lewon de score te openen. Na een goede pass van Sjoerd omspeelde hij de keeper en schoot de bal beheerst in het lege doel. Hierna was het echter Jonathan wat de wedstrijd stevig in handen nam. Eerst wist Jasper met een goede ingreep nog een kans voor Jonathan te verijdelen maar kort hierna leidde onnodig balverlies op het middenveld van G.V.V.V. de gelijkmaker in. De aanvallers van Jonathan waren sneller dan de blauwe verdedigers en keeper Maarten werd eenvoudig gepasseerd (1-1). Nauwelijks bekomen van deze tegenvaller lag ook de 1-2 in het doel achter Maarten. Na een lange bal vanaf het middenveld kon een aanvaller van Jonathan ongehinderd op Maarten afstormen en scoren. G.V.V.V. probeerde het hierna wel maar er lukte vrij weinig. Een schot van Lewon in de handen van de keeper was het enige wapenfeit. Teveel spelers van G.V.V.V. hadden een snipperdag genomen en daardoor kon Jonathan zich lekker uitleven op het, niet al te beste, veld. Halverwege de eerste helft werd de verdediging van G.V.V.V. weer volkomen verrast. Na een simpel passje door het centrum kwam een aanvaller van Jonathan weer oog in oog met Maarten. Maarten wist in eerste instantie redding te brengen maar in rebound was hij kansloos (1-3). Hierna beet G.V.V.V. wat meer van zich af en ontstonden er ook enkele kansjes. Na een mooie 1-2 tussen Marwan en Ahmad werd het schot van laatstgenoemde geblokt en kort hierna had Ahmad net te veel tijd nodig om tot een schot te komen na een goede aanval via Omar en Marwan.  Diezelfde Marwan werd eerst door Hugo en daarna door Arjan aan het werk gezet maar het lukte hem niet om door de verdediging te komen. G.V.V.V. leek iets beter in de wedstrijd te komen. Na een mooie combinatie tussen Lucas, Arjan en Nizar kwam Luuk in een mooie positie voor het doel maar ook zijn schot werd geblokt. Net nu G.V.V.V. iets beter in de wedstrijd kwam liet het zich weer volledig verrassen door Jonathan. Na een combinatie door het hart van de verdediging stond een aanvaller wéér oog in oog met keeper Maarten en weer werd er keurig afgerond (1-4). Aan de andere kant van het veld was Luuk nog dichtbij een treffer maar zijn schot belandde op de paal.

Luuk aan de bal bij een spaarzame aanval voor G.V.V.V.

Jonathan loopt in tweede helft uit naar monsterscore

De tweede helft begon met een curieus moment. Jonathan, dat de eerste helft had afgetrapt, mocht ook de tweede helft aftrappen (?). Gelukkig was Jonathan zo sportief om de bal hierna direct naar G.V.V.V. te spelen. Echter verspeelde G.V.V.V. de bal direct weer en na enkele passjes lag de bal al weer achter Maarten in het doel (1-5). Nauwelijks drie minuten later lag ook de 1-6 in het netje. Een goede voorzet vanaf de rechterkant werd keurig binnengeschoten. Het werd alsmaar erger voor G.V.V.V. en weer enkele minuten later lag ook nummer zeven in het doel. Na een matige uittrap van Maarten kon een aanvaller van Jonathan ongehinderd doorlopen richting het doel en eenvoudig scoren (1-7). Jonathan kreeg nog kansen om de score verder op te voeren maar eerst keeper Maarten en kort daarna Hugo wisten een bijna zeker doelpunt te voorkomen. Na ongeveer twintig minuten spelen in de tweede helft meldde G.V.V.V. zich voor het eerst in de buurt van het doel van Jonathan. Luuk legde de bal goed terug op Lewon maar het schot wat volgde kon door de keeper naast het doel worden getikt. Even later was diezelfde Lewon dichtbij een treffer maar de bal schampte de buitenkant van de paal. G.V.V.V. leek via Lewon toch te scoren maar Marwan stond even hiervoor buitenspel. Jonathan nam de toegekende vrije trap snel en binnen enkele seconden stonden zij weer voor het doel van G.V.V.V. Het lukte de verdedigers niet om de bal weg te werken waarna een aanvaller van Jonathan de bal van dichtbij kon inschieten (1-8). Nog was de gifbeker niet leeg want enkele minuten later lag de bal al weer in het doel en leek Jonathan op weg naar de dubbele cijfers. Gelukkig kwam het zover niet, het bleef bij 1-9.

Lucas weet met een goede ingreep een aanval van Jonathan te onderbreken.

G.V.V.V.  JO15-2 – Jonathan JO15-4   1 – 9  (1 – 4)

Scoreverloop: 3. 1-0 Lewon Stepanyan; 8. 1-1; 10. 1-2; 23. 1-3; 35. 1-4; 36. 1-5; 39. 1-6; 48. 1-7; 64. 1-8; 66. 1-9

Opstelling G.V.V.V. JO15-2: Maarten van Schaik (k), Jasper Hardeman, Sjoerd van de Lagemaat, Hugo van Leeuwen, Lucas van der Salm, Lewon Stepanyan, Arjan Pakseresht ©, Nathan Lema, Milan van de Weerd, Omar Uka en Thijmen Meijer

Wissels: Luuk Septer, Ahmad Amallah, Marwan Akbili en Nizar Errahmouni

Tekst en foto’s: Jos van Schaik.

 

Ander nieuws

SPETTERENDE SEIZOENSAFSLUITING MET SLOTFEEST VOOR DE JEUGD (+ extra informatie)

Opleiding | 25 mei 2024
Lees meer

Juni toernooienmaand bij G.V.V.V.

Opleiding | 24 mei 2024
Lees meer

MAUD VERHAAF IS DE PUPIL VAN DE WEEK BIJ DE WEDSTRIJD TEGEN JONG SPARTA

Opleiding | 24 mei 2024
Lees meer