G.V.V.V. beloont zichzelf eindelijk

  • Wedstrijdverslagen

Op een goed bezet sportpark Panhuis heeft G.V.V.V. dinsdagavond de tweede thuiszege van de competitie gegrepen. De blauwhemden kwamen na een kwartier spelen op achterstand, herpakten zich snel en scoorden nog voor rust de gelijkmaker en de uiteindelijk winnende treffer.

Er stond opnieuw veel op het spel voor G.V.V.V., want ook in IJsselmeervogels trof de hoofdmacht een ploeg die onderin bivakkeert. Na het goede spel in de wedstrijd tegen TEC Tiel, werd maar een punt overgehouden. Vandaag moest G.V.V.V. het goede spel opnieuw proberen te vertonen en ook eens te belonen met de volle buit.

Fabio Hendriksen kwam al snel de geblesseerd geraakte Adham el Idrissi vervangen.

Het eerste wapenfeit was na vijf minuten spelen voor de thuisploeg. Een splijtende pass van Steven Theunissen bereikte Joshua Patrick die in ‘the box’ Adham el Idrissi vond. Maar diens schot verdween net over het doel van Julian Prinsen, die de geblesseerde vaste doelman Jaimy Schaap van IJsselmeervogels verving. Maar daarna drongen de bezoekers aan. Dat leverde in het eerste kwartier vier hoekschoppen op, maar tot geluk van G.V.V.V. ontstond daaruit nauwelijks gevaar. Na ruim een kwartier spelen kwamen de bezoekers toch op voorsprong, nadat Mitch Willems vogelvrij was verschenen bij de tweede paal op een voorzet van Van Son en daar de openingstreffer op het scorebord kopte. Een flinke tegenvaller voor captain Potjes en zijn manschappen, maar gelukkig lieten zij zich daar niet door ontmoedigen en gingen volop de strijd aan.

Loon na werken

Die insteek werd al snel beloond. Byron Burgering, zaterdag in Tiel ook al een van de betere spelers, zette op snelheid vanaf eigen helft een rush op de rechterflank die pas ter hoogte van de ‘zestien’ kon worden gestuit. Maar daar was wel een overtreding voor nodig gemaakt door Willems, die hem ook een gele kaart opleverde. Tom Oostinjen zette zich achter de vrije trap op een meter of 20 van het doel. Hij krulde het speeltuig om de muur en trof doel in de korte hoek en herstelde na vijf minuten de snel de opgelopen achterstand.  Sportpark Panhuis ontplofte van vreugde en G.V.V.V. ging verder op zoek naar de voorsprong. Die kwam er bijna. Want zes minuten later was Burgering, die regelmatig wisselde van vleugel met Patrick, nu vanaf de linkerflank opgestoomd. Zijn scherpe voorzet richting Patrick kon maar ternauwernood door goalie Prinsen bij de tweede paal worden onderschept. Ondertussen had coach Vink al moeten wisselen omdat El Idrissi nog steeds last had van een gekneusde rib die hij zaterdag opliep bij T.E.C., Fabio Hendriksen was zijn vervanger. Dat noodgedwongen wisselen gebeurde na 35 minuten nogmaals. Joshua Patrick kon niet verder en werd vervangen door Jordi Bitter. Achteraf gezien een ‘gouden wissel’ want Bitter werd de matchwinner.

Want in de blessuretijd van de eerste helft kreeg G.V.V.V. een vrije trap te nemen. Het was wederom Oostinjen die zich achter bal zette. Ineens op het doel nemen was vanuit die hoek niet zo kansvol daarom dropte Tom de bal bij de tweede paal. Daar werd het speeltuig weggekopt maar precies voor de voeten van invaller Jordi Bitter. De behendige aanvaller nam de bal aan, liep iets op en schoot vervolgens door de verdediging heen de bal onhoudbaar binnen. Een prachtige opsteker zo net voor de thee.

Jordi Bitter (l.) Justin Spies (m.) en indirecte assistgever Tom Oostinjen vieren een feestje na de 2-1.

De te verwachten storm na de thee van de ‘Vogels’ kwam er totaal niet. Wellicht waren ze vorige week al murwgebeukt door Eunice en Franklin, lees De Treffers en HHC Hardenberg. Nee, in de tweede helft is G.V.V.V. geen moment echt in de problemen geweest, een kopbal over was het enige wapenfeit wat de beste amateurclub in Nederland kon produceren. Maar ook G.V.V.V. kon niet verder overtuigen, hoewel Byron Burgering wel tweemaal kort achter elkaar in de beginfase het doel te hoog en te ver zocht. In de slotfase van de wedstrijd, toen IJsselmeervogels natuurlijk va-banque ging spelen ontstond er voldoende ruimte om snelle tegenstoten te plaatsen en daarmee de genadeklap uit te delen. Byron Burgering, Fabio Hendriksen en Justin Spies hadden grote kansen om de score verder uitbreiden maar geen van allen lukte dat. Vooral de enorme kans voor Fabio Hendriksen, die na een voorzet van Byron Burgering, alleen nog maar binnen hoefde te schuiven, leidde tot ongeloof bij de aanwezige supporters.

Amusementswaarde

Gelukkig voor de blauwe aanhang, die zich nadrukkelijk hadden laten horen ondanks de precaire situatie waarin de club nog steeds verkeert, waarvoor hulde, hadden die missers geen gevolgen en kon de tweede driepunter van het lopende seizoen worden bijgeschreven. De zege werd dus alsnog veiliggesteld in een duel met een hoge amusementswaarde, die vooral veroorzaakt werd door de spanning van deze kelderkraker.
G.V.V.V. wint weer en beloont het bij vlagen goede spel eindelijk met de drie punten. Op naar Quick Boys, zaterdag wederom thuis. Aftrap om 14.30 uur.


G.V.V.V. – IJsselmeervogels 2-1 (2-1)
Scoreverloop: 16. Mitch Willems 0-1, 20. Tom Oostinjen 1-1, 45+1. Jordi Bitter 2-1.

Opstelling G.V.V.V. : Jan van Willige, Justin Spies, Mats Grotenbreg, Joeri Potjes ©, Steven Theunissen, Tom Oostinje (58. Mart de Jong), Achraf Nejmi, Danny de Leeuw, Joshua Patrick (35. Jordi Bitter), Adham el Idrissi (21. Fabio Hendriksen), Byron Burgering.

Opstelling IJsselmeervogels: Julian Prinsen, Daniël van Son, Kai Heerings ©, Martis Bradley, Mitch Willems, Steven Sanchez Angulo (68. Stan Beune 73. Eef van Riel), Mike van Laar, Phillippe van Arnhem, Khalid Tadmine (55. Danny van den Meiracker), Jerrel Hak, Pieter Langedijk.

Gele kaarten: 22. Joshua Patrick, 85. Achraf Nejmi, 90+2. Byron Burgering (G.V.V.V.) 20. Mitch Willems, 24. Phillippe van Arnhem, 49. Jerrel Hak, 60. Bradley Martis (IJsselmeervogels).

Scheidsrechter: W.H. Bronsvoort (Deventer)
Toeschouwers: 750

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn en Bas van Capelleveen
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

G.V.V.V. sluit seizoen af met gelijkspel en neemt afscheid van Taoufik Adnane

Wedstrijdverslagen | 25 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

Wedstrijdverslagen | 19 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan Spakenburg in de race om het kampioenschap niet stoppen

Wedstrijdverslagen | 11 mei 2024
Lees meer