Hard werkend G.V.V.V. pakt een verdiend punt tegen Quick Boys

  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. kan terugkijken op een goede week, waarin drie belangrijke wedstrijden zijn gespeeld en niet werd verloren. Na TEC uit (1-1) en IJsselmeervogels thuis (2-1) stond vandaag opnieuw een thuiswedstrijd op het programma tegen de nummer negen Quick Boys. Vooraf was het vooral zaak niet te verliezen en de goede lijn van de afgelopen week door te trekken. De blauwen slaagden in beide doelstellingen. De thuisploeg wist door keihard te werken terug te komen van een 0-1 achterstand, door de gelijkmaker te produceren, die 1-1 stand over de streep te trekken en op zoek te gaan naar het winnende doelpunt wat helaas niet lukte. Coach Gery Vink was dan ook zeer tevreden. Niet alleen met het resultaat, maar vooral door de getoonde werklust, ook van de invallers.

De ingrediënten voor een mooie voetbalmiddag waren allemaal aanwezig: mooi weer, eindelijk weer eens een goed gevuld en sfeervol uitvak en spanning vanwege de ranglijst. G.V.V.V., dat het moest doen zonder de geblesseerden Joshua Patrick, Adham el Idrissi en Taoufik Adnane, werd vanaf de aftrap van Quick Boys meteen verrast door een lastige dieptepass richting de zestien. Potjes werd bijna in verlegenheid gebracht door El Kachati, die zich een schietkans probeerde te verschaffen, maar gelukkig voor de blauwen floot scheidsrechter Cantineau voor een overtreding van de aanvaller. Enkele minuten later volgde een verdekt schot van Quick Boys, die goed werd gepakt door Van Willige.

Zo zijn de eerste minuten voor de gasten, maar die storm ging snel liggen. De wedstrijd kwam in evenwicht en lange tijd gebeurde er niets noemenswaardigs voor beide doelen. Tot we in de 24e minuut werden wakker geschud doordat keeper Van der Plas onverwacht moest lossen op een G.V.V.V.-inzet. Daardoor kreeg Haouat een uitgelezen kans de bal van dichtbij binnen te tikken. Vanaf het terras aan de overkant leek dat blijkbaar ook gebeurd te zijn, want de tune voor een doelpunt schalde al over het Panhuis. Haouat raakte echter het zijnet, dus de volumeknop moest snel weer dicht. In de tegenstoot vuurde Runderkamp een goed schot af op het doel van G.V.V.V., maar die ging net over.

Hicham Haouat kan niet tussen de palen mikken.

Kansen over en weer

Met Jordi Bitter op links, Byron Burgering op rechts en Hicham Haouat in het centrum wist G.V.V.V. af en toe gevaarlijk te worden. Wel moet het constant op haar hoede zijn voor de omschakeling van Quick Boys. Een prachtige dieptepass stuurt Bitter weg, die voor kan zetten richting Burgering, maar deze wordt net niet bereikt. Dan is het Theunissen met een kans. Zijn corner draait gevaarlijk richting doel, waar hij met moeite over de lat wordt getikt door Van der Plas. Zo gaat het spel op en neer. Darren Maatsen aarzelt lang met de bal aan de voet in de zestien, ziet blijkbaar geen aanspeelpunt en schiet uiteindelijk verrassend uit de draai richting lange hoek. Van Willige is scherp en weet de bal vrij gemakkelijk te klemmen. Even later, kort voor rust, moet hij echt aan de bak als Spies balverlies lijdt op het middenveld, waardoor Van Duijn uiteindelijk van dichtbij kan uithalen. Ook nu komt de keeper van de blauwen met een knappe redding als winnaar uit de strijd.

Veel steun van het thuispubliek

Zo eindigt de eerste helft, waarbij beide elftallen qua kansen redelijk gelijkwaardig waren, met een 0-0 stand. Een paar minuten nade thee wordt Burgering heel mooi in stelling gebracht. Hij kan zo doorlopen en de bal in de verre hoek schieten. Helaas bleek hij net buitenspel te staan. Even later gebeurt aan de andere kant ongeveer hetzelfde, waarbij verdediger Ket zo maar ongehinderd door de defensie van de thuisploeg kan lopen. Gelukkig voor de blauwen is zijn schot niet krachtig genoeg om Van Willige te verschalken. In minuut 54 schreeuwt G.V.V.V. om een penalty, als Haouat zijn inzet via de arm van een tegenstander naast ziet gaan. De armen waren echter langs het lichaam, dus wuifde de scheidsrechter dit appél terecht weg. Dan komt Quick Boys op voorsprong. Lichtzinnig verdedigen van Mart de Jong zorgt ervoor dat El Kachati vrij voor het doel van G.V.V.V. kan opduiken en de bal achter Van Willige in het doel kan schuiven. Daarna zien we een vreemd moment. Bij een aanval van de thuisploeg staat Haouat ineens stil met de bal aan de voet in de  zestien. Waarschijnlijk denkt hij dat er gefloten is, maar als hij zich realiseert dat dat niet zo is en schiet, wordt het schot geblokt door Quick Boys.

Na de achterstand hangt even de 0-2 in de lucht, maar G.V.V.V. weet zich op te richten en er zelfs een offensief uit te persen. Na een kans voor Quick Boys, waarbij een vrije trap van Ket met enige moeite uit de hoek kan worden getikt door Van Willige is het invaller Fabio Hendriksen die het Panhuis, dat G.V.V.V. hartstochtelijk steunde, laat juichen. In de 80e minuut is het Byron Burgering, die zijn tegenstander met een goede actie aan de rechterkant weet te passeren en een goede voorzet aflevert. Justin Spies probeert te scoren, maar het schot ketst af en belandt voor de voeten van Hendriksen, die feilloos binnenschiet.

Fabio Hendriksen (31) krijgt een arm om de schouder van Danny de Leeuw en Mats Grotenbreg komt aanlopen om de treffer te vieren.

Knokken tot het einde

G.V.V.V. blijft knokken en gaat zelfs nog op zoek naar de winnende treffer. Quick Boys creëert nog een mogelijkheid via invaller Kippersluis, die voorlangs schiet. In de 89e minuut heeft Jordi Bitter nog bijna succes. Hij komt net buiten het strafschopgebied aan de bal. De keeper komt uit zijn doel, Bitter probeert de bal over hem heen te wippen, maar Van der Plas weet er nog net een hand tussen te krijgen. Zo eindigt de aantrekkelijke pot in een gelijkspel, waar de thuisploeg meer tevreden mee was dan de gasten, die zich uitgeteld op het veld laten vallen.

Volgende week zaterdag volgt de volgende ‘finale’, uit tegen middenmoter Scheveningen, aanvang 14.30 uur.


G.V.V.V. – Quick Boys 1-1 (0-0)

Scoreverloop: 56. Youssef el Kachati 0-1, 80. Fabio Hendriksen 1-1

Opstelling G.V.V.V. : Jan van Willige, Steven Theunissen (75. Maikel Epskamp), Mats Grotenbreg, Joeri Potjes ©, Justin Spies, Danny de Leeuw, Achraf Nejmi (75. Fabio Hendriksen), Tom Oostinjen (40. Mart de Jong), Jordi Bitter, Hicham Haouat (65. Lars ten Teije), Byron Burgering.

Opstelling Quick Boys: Pim van der Plas, Jan-Willem Kamp, Jeffrey Ket (75. Kevin van Kippersluis), Ivalio Staal, Nigel Ogidi-Nwanko, Nick Runderkamp, Lorenzo van Kleef (52. Tommy Bekooij), Mohamad Mahmoed ©, Youssef el Kachati, Levi van Duijn (59. Mike van den Ban), Darren Maatsen (75. Fernando Lewis).

Gele kaart: 71. Jeffrey Ket (Quick Boys)

Scheidsrechter: L.E. Cantineau (Voorburg)
Toeschouwers: 975

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Vitesse wint besloten oefenwedstrijd van G.V.V.V.

Wedstrijdverslagen | 20 juli 2024
Lees meer

G.V.V.V. opent oefencampagne nieuwe seizoen met een gelijkspel

Wedstrijdverslagen | 13 juli 2024
Lees meer

G.V.V.V. sluit seizoen af met gelijkspel en neemt afscheid van Taoufik Adnane

Wedstrijdverslagen | 25 mei 2024
Lees meer