G.V.V.V. doet zichzelf tekort met punt in Tiel

  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. heeft zaterdagmiddag een punt overgehouden aan het duel met TEC. De blauwhemden hadden gezien het vertoonde spel en de meeste werklust, met als gevolg kansen en mogelijkheden, recht op een zege, maar kwamen door een defensieve fout niet verder dan 1-1.

Trainer Gery Vink had noodgedwongen een wijziging moeten doorvoeren in zijn basiself. Door de schorsing van Mart de Jong had de oefenmeester de van een schorsing teruggekeerde Achraf Nejmi aangesteld als zijn vervanger. Daarnaast had Vink gekozen voor een basisplaats voor Taoufik Adnane, waardoor Steven Theunissen op de bank begon.

Achraf Nejmi deed het prima als stand-in voor de geschorste Mart de Jong.

Na de slechte vertoning vorige week tegen ASWH was G.V.V.V. naast het 1-3 verlies ook op zoek naar een revanche voor het zeer magere spel in Hendrik Ido Ambacht. Die intentie werd in Tiel volledig waar gemaakt gedurende de volledige wedstrijd. Een goede start met een mogelijkheid voor Joshua Patrick liet aan de meegereisde supporters al snel blijken dat het qua spel in ieder geval voortuitgang had gemaakt, ten opzichte van vorige week.

Overtuiging

De overtuiging uit de beginfase wist G.V.V.V. de gehele eerste helft op de mat te leggen. Het vlaggenschip zette TEC Tiel onder druk en wist vooral via de flanken gevaar te stichten voor het doel van de thuisploeg. Enige smetje op een verder overtuigende eerste helft, was de blessure van Taoufik Adnane die zich na 37 minuten noodgedwongen moest laten wisselen, nadat hij ongelukkig terecht kwam na een hard schot van zeer dichtbij van Sterling op zijn lichaam. Steven Theunissen werd door Vink ingebracht als zijn vervanger en Joeri Potjes nam de aanvoerdersband van Adnane over.

De klaterlach van de doelpuntenmaker (derde van links) is overduidelijk zichtbaar.

Ook in de tweede helft wist G.V.V.V. het betere van het spel te spelen. Dat resulteerde na ruim tien minuten in het tweede bedrijf tot de verdiende voorsprong. Byron Burgering beloonde zichzelf na de vele dreiging die hij in de eerste speelhelft afdwong. De buitenspeler trok vanaf rechts naar binnen en wist via Tom Oostinjen, die een slimme assist gaf, tussen twee Tielse verdedigers door weer in balbezit te komen. Het schot van Burgering volgde en via de binnenkant van de paal zette hij zijn ploeg op een 0-1 voorsprong.

Verzaakt

De drie punten moesten door Joshua Patrick kort daarna veiliggesteld worden, toen de aanvaller in de doelmond vogelvrij de bal in bezit kreeg maar niet op doel wist af te werken en daarmee verzaakte om de voorsprong te verdubbelen. Menig G.V.V.V.-er zag bij die poging van Patrick alsnog een strafschop situatie omdat doelman Swaneveld bij zijn redding de flankspeler ten val zou hebben gebracht. Maar scheidsrechtster Shona Shukrula stond er bovenop en zag helemaal niets van een overtreding. Die misgelopen mogelijkheid smaakte nog zuurder, toen TEC Tiel twintig minuten voor tijd op gelijke hoogte kwam. Mats Grotenbreg liet na om een inzet het sportpark af te schieten en treuzelde zolang dat Bo van Essen het speeltuig kon overnemen en een fractie van een seconde later kon afronden: 1-1.

Adham El Idrissi is dichtbij een treffer, maar het schot verdwijnt tegen zijnet.

Door die tegenvaller zou G.V.V.V. mogelijk weer in de kramp kunnen schieten zoals deze competitie al vaker geschiedde. Maar nu gingen de koppies niet hangen, nee ze bleven fier overeind en er werd weer vol gas gegeven om alsnog te proberen de overwinning binnen te slepen. Adham El Edrissi en Joshua Patrick konden beiden uit een moeilijke hoek net niet voldoende scherpte in het schoten leggen om het net te treffen.

Drukke week

In de ultieme slotfase kregen beide ploegen over en weer wat kleine mogelijkheden, maar echt grote en uitgespeelde kansen zaten er voor zowel TEC als G.V.V.V. niet meer in. Daarmee eindigde het duel in een gelijkspel, waarmee G.V.V.V. op basis van het vertoonde spel twee punten had verloren. Toch moet het vertoonde spel zelfvertrouwen geven in aanloop naar een drukke week: dinsdag thuis tegen IJsselmeervogels aanvang 19.30 uur, en zaterdag thuis tegen Quick Boys, aanvang 14.30 uur.


TEC Tiel – G.V.V.V. 1-1 (0-0)
Scoreverloop: 57. Byron Burgering 0-1, 69. Bo van Essen 1-1

Opstelling TEC Tiel: Mathijs Swaneveld, Rodney Klooster, Tom van der Neut, Basil Camara, Jason Wall (73. Thomas Schalekamp), Mike Vreekamp ©, Yaël Eisden, Mohammed el Makrini, Kevin Sterling, Daan Blij, Bo van Essen.

Opstelling G.V.V.V.: Jan van Willige, Mats Grotenbreg, Taoufik Adnane © (37. Steven Theunissen), Tom Oostinjen, Joshua Patrick, Achraf Nejmi, Danny de Leeuw, Byron Burgering, Joeri Potjes, Justin Spies, Adham El Idrissi (90+3 Hicham Haouat).

Gele kaarten: 32. Byron Burgering, 60. Justin Spies (G.V.V.V.), 10. Rodney Klooster, 56. Yaël Eisden, 66. Kevin Sterling (TEC Tiel)

Scheidsrechter: Mevr. S. Shukrula (Alkmaar)
Toeschouwers: 450

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn en Bas van Capelleveen
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

Wedstrijdverslagen | 19 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan Spakenburg in de race om het kampioenschap niet stoppen

Wedstrijdverslagen | 11 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. duwt Kozakken Boys dieper in de put door ruime overwinning

Wedstrijdverslagen | 04 mei 2024
Lees meer