G.V.V.V. weet ook in Nijkerk te winnen

  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. heeft de oefenreeks op de hervatting van de competitie foutloos doorlopen. De ploeg van trainer Gery Vink boekte bij Sparta Nijkerk de derde zege op rij: 0-1.

Na de overwinningen op hoofdklasser AWC Wijchen (5-0) en derdedivisionist DVS ’33 (3-2) reisde G.V.V.V. zaterdagmiddag af naar sportpark De Ebbenhorst, waar het de degens zou kruisen met Sparta Nijkerk. De ploeg van trainer Eric Speelziek bekleedt momenteel de gedeelde eerste plaats in de derde divisie en was na de midweekse ontmoeting met DVS ’33 de tweede serieuze krachtmeting in een paar dagen tijd.

Mart de Jong, hier aan de bal, speelde een uitermate puike wedstrijd.

Er werd de afgelopen dagen even wat geschoven in de competitieschema’s, maar met zekerheid kan nu worden gezegd dat volgende week zaterdag een belangrijke ontmoeting met ASWH op het programma staat. De laatste oefenwedstrijd in aanloop naar dat duel moest aantonen in hoeverre G.V.V.V. klaar is om volgende week zaterdag direct aan te sluiten op weg naar lijfsbehoud.

Direct kansen in openingsfase

De blauwhemden begonnen fel aan de wedstrijd. Een hoog tempo, veel beweging, en met het hele team kort op de bal. Het is prettig om de wedstrijden van G.V.V.V. in de vorm en vol ijver te bekijken. De eerste kans van de wedstrijd kon na een goede vijf minuten worden genoteerd aan de kant van G.V.V.V. Een goede aanval leverde een schietkans op voor Adham El Idrissi, die zag dat Tom Oostinjen in kansrijke positie stond. Het afgeven op de nummer zes leverde een schot op doel op, maar kwam recht in de handen van de Nijkerkse goalie.

Joshua Patrick omspeelt goalie Wouter Beukers maar vergeet daarna het speeltuig in het netje te deponeren.

Nog geen minuut later was het Joshua Patrick met een zeer grote kans op de openingstreffer. Alles aan de aanval was goed: de actie, het omspelen van de doelman, echter was het schot niet binnen de palen gericht waardoor de inzet naast het doel verdween. Pas na een ruim kwartier kreeg Sparta Nijkerk de eerste kans, die uiteindelijk via een block gemakkelijk door Van Willige kon worden opgeraapt.

Heer en meester

G.V.V.V. was heer en meester en gaf nagenoeg geen kansen weg. Vooral via de rechterflank werden vaak mogelijkheden gezocht, maar in de eindpass ontbrak het aan scherpte om een verdiende op het scorebord te zetten. Scoren lukte Sparta Nijkerk na een halfuur wel. Joeri Potjes verspeelde de bal op de linkerkant, waarna de thuisploeg snel voor het blauwe doel opdook en afdrukte tegen de touwen. De grensrechter had echter buitenspel waargenomen, waardoor het doelpunt werd afgekeurd en de stand in evenwicht bleef.

Aanvoerder Joeri Potjes knikt raak en beslist daarmee het oefenduel.

Vijf minuten voor rust slaagde G.V.V.V. er alsnog in om de zeer verdiende voorsprong op het scorebord te zetten. Een uitstekende hoekschop van Steven Theunissen, belandde bij de eerste paal precies op het hoofd van Joeri Potjes die met een soepele beweging de bal in de verre hoek kopte. Een uitstekend spelend G.V.V.V. slaagde erin om zichzelf te belonen en de 0-1 te scoren.

Beste kansen

De tweede helft zakte G.V.V.V. in en werd het initiatief bij Sparta Nijkerk gelegd. De blauwhemden werden wat slordiger in balbezit en konden de bal niet al te lang in de ploeg houden. Echt grote kansen, op die ene van Bryan Burgerhout na – gestopt met de voet door doelman Van Willige – leverde het mindere spel van de tweededivisionist de derdedivisionist niet op. De beste kansen van de tweede speelhelft waren zelfs weer, net als voor de thee, voor G.V.V.V.

Byron Burgering vergat in de slotfase zichzelf en zijn ploeg te belonen.

Allereerst kreeg Fabio Hendriksen een zeer grote kans op de 0-2, maar met een redding op de doellijn wist Wouter Beukers dit te voorkomen. De assist voor die kans kwam van nieuwkomer Byron Burgering die eigenlijk egoïstischer had moeten zijn door zelf te schieten. In de slotfase kreeg de snelle rechterflankspeler opnieuw twee kansen, maar de eerste schoot hij net naast en bij de tweede eindigde het speeltuig op de buitenkant van de paal.

Vertrouwen

Met een goed gevoel en vol vertrouwen kan G.V.V.V. terugkijken op het vertoonde spel in de afgelopen drie oefenwedstrijden. Het vlaggenschip lijkt klaar voor de cruciale hervatting van de competitie, volgende week bij ASWH. Die wedstrijd in Hendrik Ido Ambacht begint om 15.00 uur.


Sparta Nijkerk – G.V.V.V. 0-1 (0-1)
Scoreverloop: 41. Joeri Potjes 0-1

Opstelling G.V.V.V.: Jan van Willige (k), Mats Grotenbreg, Tom Oostinjen (76. Kai Huisman), Steven Theunissen (46. Taoufik Adnane), Joshua Patrick (76. Hicham Haouat), Danny de Leeuw (62. Lars ten Teije), Byron Burgering, Justin Spies (68. Maikel Epskamp), Joeri Potjes, Mart de Jong (76. Achraf Nejmi), Adham El Idrissi (62. Fabio Hendriksen).

Scheidsrechter: Thom Winkel
Toeschouwers: 250

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

G.V.V.V. sluit seizoen af met gelijkspel en neemt afscheid van Taoufik Adnane

Wedstrijdverslagen | 25 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

Wedstrijdverslagen | 19 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan Spakenburg in de race om het kampioenschap niet stoppen

Wedstrijdverslagen | 11 mei 2024
Lees meer