G.V.V.V. wint ook van DVS’33

  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. heeft dinsdagavond ook de tweede wedstrijd van het nieuwe kalenderjaar gewonnen. De blauwhemden versloegen op eigen veld derdedivisionist DVS’33 met 3-2.

Daags na de overwinning op hoofdklasser AWC Wijchen, stond G.V.V.V. dinsdagavond voor een betere krachtmeting in aanloop naar de competitiehervatting van 12 februari. De ploeg van trainer Gery Vink ontving op het eigen Panhuis DVS’33, dat ieder seizoen meespeelt om de bovenste plaatsen in de derde divisie zaterdag.

Met een sterk gewijzigde opstelling ten opzichte van afgelopen zaterdag had Gery Vink zijn ploeg klaargestoomd voor het tweede vriendschappelijke treffen van 2022. Met Johan Jansen onder de lat, Justin Spies op de rechtsback en Taoufik Adnane als linksback was de verdediging grotendeels gewijzigd. Aanvallend had de oefenmeester opnieuw plek voor aanwinst Byron Burgering, die samen met andere aanwinst Adham El Idrissi voor de doelpuntenproductie moest gaan zorgen. Ook Joshua Patrick had na zijn knappe doelpunten van zaterdag een plaats in de basis verdiend.

Dreigend

Gelijk aan afgelopen zaterdag, was ook dinsdagavond een gretig G.V.V.V. te zien wat met dreigend en aanvallend voetbal het publiek vermaakte. Na een aftastend begin van beide ploegen, viel na een kleine twintig minuten de eerste grote kans te noteren voor de thuisploeg. Lars ten Teije bediende Byron Burgering met een goede steekpass, waarna hij met een even zo goede voorzet de bal bij Joshua Patrick bracht. De aanvaller kon de bal met het hoofd raken, maar zag zijn inzet langs de verkeerde kant van de paal naast het doel belanden.

Kort daarna was het wel raak. Een goed schot van Joshua Patrick kon worden gekeerd door de Ermelose doelman, maar die kon niet voorkomen dat Danny de Leeuw in de rebound de bal alsnog tegen de touwen schoot en daarmee de openingstreffer op het scorebord zette. G.V.V.V. ging enthousiast door met het creëren van kansen en kon drie minuten later weer de handen in de lucht steken, toen Lars ten Teije vanaf links een hoekschop ineens in het doel wist te werken: 2-0.

Terug in de wedstrijd

Toch deed DVS’33 na een goed halfuur wat terug. Een zondagsschot van Vloedgraven belandde vanaf een meter of twintig pardoes achter Johan Jansen in de verre hoek, waarmee de bezoekers weer terug in de wedstrijd waren. De ploeg van Peter Wesselink kwam beter in de wedstrijd en kon voor rust maar zo op gelijke hoogte komen, was het niet dat Veenhof een hard schot in kansrijke positie miste.

Op Burgering, Patrick, Potjes, De Jong en Grotenbreg na had Vink in de rust zijn hele elftal gewisseld. In die formatie bleef de verhouding van voor rust grotendeels zichtbaar, wat inhield dat DVS’33 zichzelf beter in het duel speelde. Toch kon Byron Burgering vlak na de thee de score uitbreiden, maar hij legde de bal oog-in-oog met de keeper net naast. Het was het enige wapenfeit in de periode na het rustsignaal.

Hendriksen schiet ploeg naar zege

Een goed uur in de wedstrijd beloonde DVS’33 het betere van het spel met de gelijkmaker. Stef Nijland slaagde erin om Tom Oostinjen van zich af te schudden en Jan van Willige met een lobje te verschalken, de 2-2 was een feit. De wedstrijd werd daarna wat gelijkwaardiger en beide ploegen kregen weinig grote kansen om te scoren. Fabio Hendriksen bracht het publiek na zeventig minuten spelen in vervoering. Na een pass van Tom Oostinjen dook de jonge aanvaller alleen op voor het doel, waar hij foutloos acteerde en de 3-2 tegen de touwen schoot.

In de slotfase probeerde DVS’33 met verschillende mogelijkheden nog om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen, maar een kans van onder meer Roemeon bleef onbenut waardoor G.V.V.V. erin slaagde om een verdiende tweede oefenzege veilig te stellen. Duidelijk zichtbare progressie in de ploeg van Gery Vink stemt iedereen tevreden. Zaterdag speelt G.V.V.V. de laatste oefenwedstrijd voor de competitie wordt hervat. Op sportpark De Ebbenhorst ontvangt Sparta Nijkerk de blauwhemden om 14.30 uur.


G.V.V.V. – DVS’33 Ermelo 3-2 (2-1)
Scoreverloop: 25. Danny de Leeuw 1-0, 28. Lars ten Teije 2-0, 33. Coen Vloedgraven 2-1, 62. Stef Nijland 2-2, 72. Fabio Hendriksen 3-2.

Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen (k) (46. Jan van Willige (k)), Mats Grotenbreg (63. Achraf Nejmi), Taoufik Adnane © (46. Steven Theunissen), Joshua Patrick (63. Jaidy van Meegdenburg), Danny de Leeuw (46. Kai Huisman), Byron Burgering (63. Hicham Haouat), Justin Spies (46. Maikel Epskamp), Joeri Potjes, Mart de Jong (70. Justin Spies), Lars ten Teije (46. Tom Oostinjen), Adham El Idrissi (46. Fabio Hendriksen).

Opstelling DVS’33: Daan Huiskamp (k), Tim van de Berg, Tarik Evre ©, Finn Kluiver, Hayri Pinarci, Ali Akla, Coen Vloedgraven, Nassim el Ablak, Maarten van Dijk, Eren Turan Yavuz, Kenneth Aninkora.

Scheidsrechter: Richard Groenewegen
Toeschouwers: 150

 

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

G.V.V.V. verspeelt in Almere voor tweede week op rij de zege

Wedstrijdverslagen | 13 april 2024
Lees meer

Pechwedstrijd tegen hekkensluiter Lisse levert veel sterker G.V.V.V. slechts 1 punt op

Wedstrijdverslagen | 06 april 2024
Lees meer

G.V.V.V. trekt zege over de streep na lastig treffen tegen HHC Hardenberg

Wedstrijdverslagen | 30 maart 2024
Lees meer