‘Ik bied een luisterend oor’

  • Vrijwilligers Vrijdag

Elke vrijdag zet de club een vrijwilliger op een voetstuk, in de rubriek ‘Vrijwilligers Vrijdag’. Deze week Matthy Spies. De 75-jarige is de vertrouwenspersoon van de club en lid van de toernooicommissie.

Matthy biedt sinds 2016 een luisterend oor binnen G.V.V.V. “Mensen kunnen naar mij toekomen als ze ervaringen hebben waarvan ze denken: ‘Daar heb ik geen vrede mee.’ Dan nodig ik de persoon bij mij thuis uit, want dat is een veilige omgeving. In dat gesprek zoeken we samen naar een oplossing.”

Vele functies

Voordat Spies vertrouwenspersoon werd, was ze al lang bij de club betrokken. “Ik kwam voor het eerst op de club met mijn vader in de jaren ’50. Later, toen mijn twee jongens op voetbal gingen, hielp ik met het rijden naar uitwedstrijden. Toen er in 2003 een bestuurscrisis was, ben ik naar de algemene ledenvergadering gegaan. Doordat ik jarenlang gemeenteraadslid ben geweest, werd ik gevraagd om bestuurslid te worden bij de club.”

Naast de bestuurlijke functies die ze had en de rol van vertrouwenspersoon die ze nu heeft, is Matthy ook betrokken bij de toernooicommissie. “We hebben voor dit jaar weer twee toernooien op de planning staan. Bij de toernooicommissie zijn we nog maar met zijn tweeën, dus we hebben daar hard mensen nodig. Ook op de toernooidagen zelf, kunnen we alle handen gebruiken.”

Blauw in hart en nieren

Van al die jaren bij de club blijft het bekeravontuur in 2011 haar het meeste bij. “Het was een hele ervaring. Ik vond het leuk dat we met politiebegeleiding naar de stadions gebracht werden. Daarnaast was de saamhorigheid zo mooi. Ik krijg er weer kippenvel van als ik erover praat.”

Een leven lang G.V.V.V., daar moet een reden voor zijn. “De club zit in mijn hart. Ik ben en blijf blauw. G.V.V.V. is één familie en dat iedereen zo betrokken is bij elkaar maakt de club zo mooi.”

Tekst: GVVV.nl/Thom van de Loosdrecht
Fotografie: ©
Stefan Koops 

Ander nieuws

‘We willen de businessclub verder opbouwen’

Vrijwilligers Vrijdag | 16 december 2022
Lees meer

‘Dat de jongens nu in het vierde elftal spelen, vind ik het mooiste wat er is’

Vrijwilligers Vrijdag | 09 december 2022
Lees meer

‘Ik doe graag wat voor de gemeenschap’

Vrijwilligers Vrijdag | 02 december 2022
Lees meer