‘Ik heb met veel mensen een band opgebouwd’

  • Vrijwilligers Vrijdag

Elke vrijdag zet de club een vrijwilliger op een voetstuk, in de rubriek ‘Vrijwilligers Vrijdag’. Deze week Rianne van Ooijik. De 20-jarige is elke zaterdag hard aan het werk in de keuken.

Doordeweeks werkt Rianne in de zorg en volgt ze een opleiding, maar op zaterdag is ze de hele dag in de keuken van G.V.V.V. te vinden. “Op zaterdag zijn we altijd druk bezig, want op wedstrijddagen maken we naast de bal gehakt voor de supporters, ook de lunch voor de spelers van het eerste.”

Stage

Door school kwam Van Ooijik in de kantine terecht. “Ik had nog een stageplek nodig. Omdat ik al vaker op de club kwam om bij mijn broertje te kijken, kon ik aan de slag in de kantine. Op woensdagmiddag stond ik achter de bar. Ik vond het zo leuk dat ik graag wilde blijven. Ze hadden nog mensen nodig in de keuken en daar ben ik toen terechtgekomen.”

Ze heeft het daar nu erg naar haar zin. “Met alle collega’s heb ik een klik. Het is op zaterdag ook nog eens erg gezellig. Ik vind het leuk om de klanten te helpen en een praatje met ze te maken. Doordat ik nu ook al langere tijd te vinden ben in de kantine, ken ik ook steeds meer mensen.”

Rianne van Ooijik druk bezig in de kantine.

De mooiste dag in de keuken was bij de wedstrijd tegen PSV. “Het was die dag superdruk in de kantine. We gingen al vroeg open en pas om 23.30 sloten we de keuken. Een lange dag, maar ik zal het nooit vergeten.”

Zware tijd

In de periode dat de kantine dicht moest blijven was voor Rianne zwaar. “Ik heb met veel mensen een band opgebouwd. Ik kan ze nu eigenlijk niet meer missen. Daarom wil ik ook nog lang doorgaan.”

Tekst: GVVV.nl/Thom van de Loosdrecht
Fotografie: ©
Stefan Koops 

Ander nieuws

‘We willen de businessclub verder opbouwen’

Vrijwilligers Vrijdag | 16 december 2022
Lees meer

‘Dat de jongens nu in het vierde elftal spelen, vind ik het mooiste wat er is’

Vrijwilligers Vrijdag | 09 december 2022
Lees meer

‘Ik doe graag wat voor de gemeenschap’

Vrijwilligers Vrijdag | 02 december 2022
Lees meer