‘Ik vind het leuk de kinderen met een lach te zien’

  • Vrijwilligers Vrijdag

Elke vrijdag zet de club een vrijwilliger op een voetstuk, in de rubriek ‘Vrijwilligers Vrijdag’. Deze week Bastiaan Weerd. De 44-jarige helpt bij de J.O.C. en is trainer van de MO17-1.

Bastiaan kwam via zijn dochter bij de club terecht. “Mijn dochter wilde op voetbal. Ikzelf heb bij VRC gespeeld, maar bij G.V.V.V. hadden ze meisjesteams. Zo is zij hier gaan voetballen.” Daarna ging ook Weerd zich bezighouden bij de club. “Ik ging helpen bij de J.O.C. Ik hielp bijvoorbeeld bij de bingo, het zwemmen en het slotfeest. Toen er iemand stopte in het bestuur ben ik daar gaan helpen. Nu ben ik in het hele proces betrokken. Van het bedenken van activiteiten tot de dag van de activiteit.”

Blije gezichten

Het leukste bij de J.O.C. vindt Bastiaan Weerd de dag van de activiteit. “De kinderen zijn dan altijd erg enthousiast. Dat ze die plezier hebben vind ik erg belangrijk. Het is namelijk erg leuk om de kinderen met een lach op hun gezicht te zien.”

Dat hij zo betrokken is komt ook doordat zijn kinderen het erg naar hun zin hebben op de club. “Ik doe graag wat voor de club waar mijn kinderen zoveel plezier hebben en veel tijd doorbrengen. Zolang ik kan en er plezier in heb, zal ik me in blijven zetten.”

Herinneringen 

De mooiste momenten binnen G.V.V.V. hebben ook te maken met de jeugd. “Dat we tijdens het slotfeest met een grote groep naar Julianatoren zijn geweest was het mooiste moment bij de J.O.C. Daarnaast zijn ook de promotiewedstrijd tegen Rijnsburgse Boys en de bekerwedstrijd tegen PSV mooie momenten.”

Nu alles weer georganiseerd mag worden, gaat ook de J.O.C. weer activiteiten plannen. “Er staat nog niks op de planning, maar we gaan zeker weer de Bingo, het zwemmen en het Slotfeest organiseren.”

Tekst: GVVV.nl/Thom van de Loosdrecht
Fotografie: ©
Stefan Koops 

Ander nieuws

‘We willen de businessclub verder opbouwen’

Vrijwilligers Vrijdag | 16 december 2022
Lees meer

‘Dat de jongens nu in het vierde elftal spelen, vind ik het mooiste wat er is’

Vrijwilligers Vrijdag | 09 december 2022
Lees meer

‘Ik doe graag wat voor de gemeenschap’

Vrijwilligers Vrijdag | 02 december 2022
Lees meer