IN DE MEDIA // ‘Laten zien dat we beter kunnen’

  • In de media

G.V.V.V. speelde zaterdagmiddag gelijk op bezoek bij TEC in Tiel. De Veenendaalse formatie deed zichzelf tekort met het overgehouden punt. Een mediaoverzicht.

Een week na de nederlaag bij directe concurrent ASWH, moest G.V.V.V. zich herpakken op bezoek bij regiogenoot TEC Tiel. De media was het er unaniem over eens dat het vertoonde spel van deze zaterdag veel beter was dan in Hendrik Ido Ambacht. G.V.V.V. deed zichzelf zelfs tekort met het verdiende punt.

Toch was Gery Vink ook blij dat zijn ploeg niet terugviel in het ondertussen bekende probleem, zo zegt hij in De Gelderlander. “Ik was echt bang dat we alsnog de bietenbrug zouden opgaan. Want het is ook de voetbalwet dat als je zelf de kansen niet benut, de tegenstander dat wel doet. Zo’n late tegengoal had wel gepast in het scenario van G.V.V.V. in deze competitie. Gelukkig bleef ons dat bespaard.”

Incident

En dus heerste er ook tevredenheid na afloop van het gelijkspel. Vink: “Er is strijd geleverd, de inzet was zoveel beter dan tegen ASWH en er zijn behoorlijk wat kansen gecreëerd. We hadden verdiend te winnen, maar verzuimden op het juiste moment uit te lopen naar 2-0 of 3-0. We toonden aan dat de wanprestatie tegen ASWH een incident was. Zo heb ik dat mijn spelers ook voorgehouden. Ze hebben tegen TEC laten zien dat ze veel beter kunnen.”

Byron Burgering tekende zaterdag voor zijn eerste doelpunt in het tenue van G.V.V.V. Hij is blij met zijn treffer, maar ook zelfkritisch. “Met een beetje meer geluk hadden we er nog een paar ingeprikt. Ja, ik ook. Wat dat betreft ben ik zeker niet tevreden. Niet over mezelf en niet over de anderen die kansen misten. Wel over de teamprestatie in zijn geheel. We hebben laten zien dat we het als hekkensluiter iedere andere ploeg lastig kunnen maken. Maar lastig maken alleen is niet voldoende. We moeten wedstrijden winnen. Daarvoor ben ik naar G.V.V.V. gekomen.”

‘Dat gaat lukken’

Dinsdagavond wacht de wedstrijd tegen IJsselmeervogels. “Wij hoeven nergens over na te denken”, stelde Vink in De Gelderlander. “Niet of we tactisch op een gelijkspel moeten spelen of iets dergelijks. Nee, wij moeten alleen maar winnen. Niet meer en niet minder. Alleen dan hebben we een kans om te overleven. En daarin geloof ik nog heilig. Wishful thinking? Dat mag iedereen vinden, maar ik wil deze ploeg in de tweede divisie houden en dat gaat lukken.”

Burgering verscheen na afloop van de wedstrijd ook nog bij RTV Utrecht waar hij de vraag beantwoordde of hij tevreden was met het punt. “We hadden natuurlijk liever drie punten gehad. We spelen een goede wedstrijd en zij waren kansloos. Eigenlijk is 1-1 dan een beetje teleurstellend”, aldus de aanvaller. “We hadden hem over de streep moeten trekken. We hebben vrij weinig weggeven vandaag en heel veel kansen gecreëerd. We domineerden de hele wedstrijd.” (Luister de interviews met Burgering en Vink).

Samenstelling: GVVV.nl/Youri van Doorn
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Burgering kijkt trots terug: ‘Van deze keuze nooit spijt gehad’

In de media | 03 mei 2024
Lees meer

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer