IN DE MEDIA // ‘Riepen het over onszelf af’

  • In de media

G.V.V.V. verloor zaterdag de wedstrijd bij directe concurrent ASWH. In Hendrik Ido Ambacht werd het 3-1. “Vanaf minuut één was het net niet.” Lees het mediaoverzicht. 

Trainer Gery Vink sprak na afloop van het duel met RTV Utrecht en zag al vanaf het eerste moment dat zijn ploeg de energie uit de oefenwedstrijden niet leverde in dit duel. “We kwamen te laat, zaten niet lekker in de wedstrijd. Hebben te weinig gecreëerd en kozen continu voor moeilijke oplossingen”, blikt Vink terug op de openingsfase.

“Door een actie van de keeper wordt je weer in de wedstrijd geholpen. Mooier kan niet. Na dat moment dachten wij: ‘ja, we zijn er.’ Dat gevoel was er. We hebben in de rust de puntjes op de ‘i’ gezet, maar ASWH heeft het uitstekend gedaan. Waar het kon hebben zij de wedstrijd doodgemaakt en het tempo eruit gehaald. Het heeft bij ons geresulteerd in nul goede uitgespeelde kansen”, is de oefenmeester realistisch. (Luister het hele interview)

‘Hoop zeker niet verloren’

Adham El Idrissi bracht zijn ploeg vanaf elf meter op gelijke hoogte, maar zag het elftal daarna door de mand vallen. “We hebben de oefenwedstrijden goed gespeeld, hebben een goed teamverband. We moeten alleen beter omgaan met de teleurstelling. We moeten geduldiger zijn, meer kansen gaan creëren.” Op de vraag of het nog goed komt dit seizoen, is El Idrissi helder: “Zeker, er zijn nog genoeg punten te verdienen. De hoop is zeker niet verloren.” (Luister het hele interview)

“Wij bakten er helemaal niets van”, is aanvoerder Joeri Potjes in De Gelderlander helder. “Kijk, je kunt verliezen van een betere tegenstander, maar wij riepen het onheil over onszelf af. We lieten ons op alle fronten aftroeven door een tegenstander die beter met de omstandigheden omging.”

‘Verklaart grotendeels het verlies’

Tom Oostinjen baalde dat het team de gemaakte afspraken niet was nagekomen, zo zegt hij in het Algemeen Dagblad. “Dat we iets anders doen dan was afgesproken verklaart grotendeels waarom we hebben verloren: we speelden de lange bal. We komen elf tegen tien te staan en dan scoren zij. Ik neem mij dat zelf ook kwalijk. Jongens zoals ik, die al langer bij G.V.V.V. spelen, moeten ook opstaan.”

Samenstelling: GVVV.nl/Youri van Doorn
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Burgering kijkt trots terug: ‘Van deze keuze nooit spijt gehad’

In de media | 03 mei 2024
Lees meer

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer