JO11-1 wint in uitstekend duel bij Spakenburg JO11-1

• Opleiding

De wekker ging vroeg voor de jongens van G.V.V.V. JO11-1. Ze werden om 8.30 uur aan de aftrap verwacht in Spakenburg. Om 7.20 uur werd er verzameld en begon de reis naar Spakenburg voor een jeugdig blauw onderonsje.

Sterk begin werd om zeep geholpen

Bij aankomst zag nagenoeg de gehele selectie er nog een beetje witjes uit vanwege het vroege tijdstip. De velden waren nog wit, want er was immers vorst aan de grond. Na een kort verkenning in de kantine werd de warming up om 8.10 uur gestart. In de warming up was het even wennen voor de jongens aan het toch enigszins gladde kunstgrasveld. Om 8.30 uur werd er afgetrapt en er ontspon zich gelijk een boeiend duel, waarbij G.V.V.V. in het eerste kwart de overhand had. Dit leidde halverwege de eerste helft tot de 0-1 van Adam. Na een goede individuele actie tot op de achterlijn van Timme, welke vervolgens de bal goed voortrok, kon de vrijstaande Adam simpel binnentikken. Nog geen 2 minuten later kreeg Appie de bal voor zijn linkervoet, hij kapte 1 speler uit en schoot knap met links raak 0-2. Hiermee werd het eerste kwart ook afgesloten.

In het tweede kwart kwam Spakenburg beter in de wedstrijd en uit het niets, door een afstandsschot, stond de 1-2 op het bord. Spakenburg rook bloed en nog geen 3 minuten later was het 2-2. Onoplettendheid in de achterhoede, miscommunicatie tussen speler en keeper, en ja hoor 2-2. Daarna golfde het spel op en neer maar werd er niet meer gescoord.

De traktatie smaakte na de winst dubbel zo lekker.

Aanwijzingen direct opgepakt

In de rust werden de jongens van G.V.V.V. JO11-1 positief toegesproken en werd er aangegeven weer een tandje feller te zijn en gewoon het balletje rond te laten gaan. Dit werd direct goed opgepakt door de mannen van G.V.V.V. JO11-1. Het was wederom Appie welke met een knappe individuele actie de 2-3 op het scorebord zette. Spakenburg kwam er eigenlijk niet meer aan te pas, op een spaarzame counter na. Kort na het doelpunt van Appie was het Timme met een verwoestende uithaal, welke hiermee de 2-4 op het scorebord zette. Hiermee werd het derde kwart dan ook afgesloten.

Ook in het 4de kwart was het G.V.V.V. welke heer en meester was en dit leidde wederom tot 2 prima doelpunten van Timme, de 2-5 en 2-6. In de tussentijd had Noah vandaag niet het geluk aan zijn zijde. 2 x de paal en 1 x van de doellijn gehaald. De altijd goed gehumeurde en altijd keihard werkende Noah had vandaag, op zijn verjaardag, absoluut een doelpunt verdiend. Ook Finn Jansen speelde een puike wedstrijd. Overal zat hij vandaag met zijn benen of voeten tussen.

Ondanks het gemis van Joey en Sam, stond er vandaag een team dat vol passie en strijd Spakenburg de oren waste en dik verdiend de overwinning mee naar huis nam.
Na afloop werd er nog even nagenoten van de overwinning (zie foto’s) en de verjaardag van Noah gevierd.

Spakenburg JO11-1  –  G.V.V.V. JO11-1   2-6

Doelpuntenmakers G.V.V.V.: 3 x Timme, 2 x Appie en 1 x Adam.