JO11-1 wint van Hoevelaken en speelt gelijk tegen Candia

  • Opleiding

Deze keer twee vliegen in een klap, ofwel de wedstrijdverslagen van twee oefenduels die onze JO11-1 vorige week zaterdag en gisteren speelde in aanloop naar de hervatting van de competitie.

De technische staf van G.V.V.V. JO11-1 wist ook weer tijdens de ingeplande vakantieperiode (officieel geen wedstrijden) van 19 februari tot en met 5 maart, de zaterdagen alsnog vol te plannen met oefenwedstrijden.
Zo kwam op zaterdagochtend 19 februari Hoevelaken JO11-1 naar Sportpark Panhuis. Dat G.V.V.V. JO11-1 het eerste kwart slechts op een 0-1 achterstand stond, was volledig te danken aan geweldig keeperswerk van Timme. De normaal gesproken middenvelder van de JO11-1 verving het eerste half uur Roan, welke vanwege corona niet kon keepen (laatste half uur sloot de keeper van de JO10-1 aan).
Ook in het tweede kwart was het Hoevelaken wat het betere van het spel had, maar toch was het G.V.V.V., die uit de eerste echte kans de 1-1 op het scorebord zette. Adam schoot van dichtbij raak. Ondanks het overwicht van Hoevelaken was het door goed doorzetten van Noah, die met enigszins geluk zelf de bal tegen de touwen schoot (2-1).
Hoevelaken wist niet wat ze overkwam, want even later was wederom Noah, die ook nog de 3-1 scoorde in het tweede kwart, waarbij Hoevelaken nog steeds de overhand had. Ondanks dat JO11-1 na een half uur met een 3-1 voorsprong ging rusten, deed het spel soms pijn aan de ogen.

Maar daar kwam resoluut verandering in want het laatste half uur was om van te smullen. De ene na de andere prachtige aanval werd op de mat gelegd door de mannen van G.V.V.V. JO11-1. Met als hoogtepunt de magistrale steekbal van Julian door de as, welke hiermee Noah geheel vrij zette voor de keeper. Met een prachtige lichaamsschijnbeweging omspeelde Noah de doelman van Hoevelaken en de 4-1 was een feit. Waar Sneijder destijds Robben vrijzette in de WK finale tegen Spanje en Robben faalde oog in oog met Casillas, was het Noah, die wel wist hoe hij deze kans moest afronden en daarmee eigenlijk de wedstrijd besliste.
Kort daarna was het wederom een mooie aanval, Appie schoot hard op doel, de keeper pareerde, maar Julian was er op tijd bij om de bal hoog in de touwen te schieten 5-1. Een prachtig afstandsschot van 25 meter van Ezra, die in de bovenhoek vloog betekende de 6-1.
In de absolute slotfase viel er nog een toevalstreffer van Hoevelaken en daarmee werd de eindstand bepaald op 6-2. De uiteindelijke overwinning voor G.V.V.V. JO11-1, was dan ook verdiend.

Doelpuntenmakers G.V.V.V. JO11-1: 3 x Noah, 1 x Julian, 1 x Ezra en 1 x Adam

Geconcentreerd bezig aan de warming-up in Rhenen.

Lange tijd zag het er niet naar uit dat de JO11-1 een wedstrijd zou voetballen op zaterdagochtend 26 februari. Veel tegenstanders uit de regio waren vanwege de vakantieperiode niet in de gelegenheid om een oefenwedstrijd in te plannen. Uiteindelijk kwamen we via Robin van den Berg van G.V.V.V. in contact met Candia JO12-1 en werd er alsnog om 10.00uur in Rhenen afgetrapt.

Dit betekende voor het team een wedstrijd tegen een lichting van Candia, welke gemiddeld toch gauw een jaartje ouder is. Er ontspon zich een boeiend en gelijkopgaand duel, waarbij je toch kon zien dat Candia fysiek wat sterker was. Ondanks het boeiende duel, oogde de JO11-1 de gehele wedstrijd een beetje flets. Het wilde eigenlijk maar niet lukken om de duels te winnen. Daarnaast werd er te vaak te veel met de bal gelopen en onnodig balverlies geleden.

Maar ondanks dat het spel flets was, was het toch de JO11-1 die op een 1-0 voorsprong kwam. Een prachtige solo van Joey, werd in stijl afgerond door de bal hard en laag in de hoek te schieten. Met een 1-0 voorsprong werd dan ook het eerste kwart afgesloten. In het 2de kwart kwam Candia uit een cornerbal op 1-1. De bal werd onhoudbaar laag in de hoek binnen geschoten. Met een 1-1 tussenstand gingen we rusten.
Het derde kwart was het meest levendige kwart. Na een individuele fout achterin kwam Candia op een 2-1 voorsprong. Nauwelijks twee minuten later en bekomen van de schrik, was het wederom Candia welke scoorde. Vanaf de achterlijn werd de bal in de korte hoek binnengeschoten 3-1. Hiermee leek de wedstrijd beslist, aangezien G.V.V.V. er heel weinig tegenover kon stellen.

Na deze 3-1 schrok G.V.V.V. toch wakker. Een prachtige pas van Julian door de as, bereikte Adam en Adam faalde 1 op 1 met de doelman niet en schoot de 3-2 tegen de touwen. Adam pakte snel de bal en rende naar de middenlijn. Want een ding staat vast, de mannen van de JO11-1 verliezen niet graag. Na die 3-2 waren het toch de bezoekers die op zoek gingen naar de 3-3.

Door een goede individuele actie van Joey lukte dat en werd de 3-3 een feit. Het harde afstandsschot kon niet worden gekeerd door de keeper van Candia.
Met een 3-3 tussenstand werd het derde kwart afgesloten. In het laatste kwart ging de wedstrijd op en neer en kregen beide ploegen grote kansen op de 4-3. Goed keeperswerk aan beide zijde en een beetje pech in de afronding, betekende uiteindelijk dat de scheidsrechter na 60 minuten een einde maakte aan het levendige duel, die geen winnaar verdiende en terecht eindigde in een 3-3 eindstand.

Officieel zouden de jongemannen nu een weekje vrijaf krijgen, vanwege de vakantieperiode. De trainer ging na de wedstrijd, onderweg naar de auto, toch even polsen of er jongens waren die wilde trainen (alleen de donderdagavond). Het antwoord was unaniem ja, wij willen trainen. Dat zegt genoeg over de mentaliteit van deze jongens. De trainingsopkomst is altijd fantastisch en zelden ontvangen wij een afzegging. Inmiddels heeft de technische staf ook voor zaterdagochtend 5 maart een oefenwedstrijd ingepland.
Dan zal SDVB JO11-1 afreizen naar Sportpark Panhuis. Dit betekent dan alweer het 30ste duel in het seizoen 2021-2022 voor de JO11-1. Een week later op 12 maart wordt de competitie hervat.

Doelpuntenmakers G.V.V.V. JO11-1: 2 x Joey en 1 x Adam

Tekst: Perschef Stefan van de Bovenkamp.

Ander nieuws

SPETTERENDE SEIZOENSAFSLUITING MET SLOTFEEST VOOR DE JEUGD (+ extra informatie)

Opleiding | 25 mei 2024
Lees meer

Juni toernooienmaand bij G.V.V.V.

Opleiding | 24 mei 2024
Lees meer

MAUD VERHAAF IS DE PUPIL VAN DE WEEK BIJ DE WEDSTRIJD TEGEN JONG SPARTA

Opleiding | 24 mei 2024
Lees meer