JO15-1 knokt zich naar een mooie overwinning op AFC Quick

  • Opleiding

Na de verlengde winterstop was het dan eindelijk weer tijd voor de hervatting van de competitie. Onze jongens konden meteen flink aan de bak, thuis tegen de nummer drie AFC Quick uit Amersfoort. Gezien onze zesde plaats op de ranglijst waren de gasten uiteraard favoriet. Het is al eerder gezegd: we hebben misschien niet de allerbeste ploeg, maar als er strijd en teamwork geleverd wordt kunnen er mooie resultaten worden behaald. Ook vandaag bleek dat maar weer eens, want er werd een hele mooie 3-2 overwinning geboekt dankzij drie wonderschone doelpunten.

Om enkele blessures c.q. afwezigen op te vangen zijn Thijs van Kooten en Jeff Hoefnagel van de JO14-1 aan de selectie toegevoegd. Onder een prettig zonnetje wordt afgetrapt op het hoofdveld. Lang hoeft er niet gewacht te worden op actie, want de eerste G.V.V.V. aanval is direct gevaarlijk, als Jedi van rechts naar links dribbelt, uithaalt en maar net voorlangs schiet. Ook de volgende kans is voor G.V.V.V., een schot van Mohammed M. gaat net naast. Binnen een minuut krijgt onze aanvaller nog een grote kans als hij zich vrij weet te spelen bij de achterlijn en zijn inzet ook nu net naast ziet gaan. Dan is het de beurt aan AFC Quick om gevaarlijk te worden. Vinz verslikt zich even in zijn tegenstander, waardoor AFC kan opstomen richting doel. Het schot dat volgt kan slechts met heel veel moeite door Tim onschadelijk worden gemaakt en de rebound wordt van de lijn gehaald door onze verdediging. Meteen daarna gaat Tim de fout in door de bal tegen de rug van een tegenstander te gooien, maar weet zich gelukkig te herstellen door een nieuw schot te pakken.

Voorsprong G.V.V.V. op slag van rust

Er is dan net iets meer dan een kwartier gespeeld. Het spel is niet altijd even goed, maar het gaat in een hoog tempo en er gebeurt veel. Mohammed L. probeert een schot van afstand, maar die gaat ruim voorlangs. Ook Jafeth probeert dat en schiet over. Het lijkt erop dat we zonder doelpunten de rust in gaan, maar daar hadden Noah en Jedi een ander idee over. In de blessuretijd maakt Jedi een mooie actie aan de rechterkant, waardoor hij een goede voorzet kan afvuren richting de tweede paal, waar Noah opduikt en de bal heel mooi tegendraads in de verre hoek weet te koppen. Een perfect moment om op voorsprong te komen, de scheidsrechter fluit ook vrijwel meteen voor de rust. Zie hieronder een video van deze mooie goal.

Prachtige vrije trap Jedi

De Amersfoorters maken vanaf de aftrap meteen bijna gelijk. De bal wordt laag richting de rechterhoek geschoven. Tim strekt zich tot het uiterste en ziet de bal via zijn vingertoppen tegen de paal gaan. Een paar minuten later raakt Noah de lat, als hij een afvallende bal op zijn pantoffel neemt. Nadat Mohammed M. de bal niet in het doel weet te krijgen als hij alleen voor de keeper is opgedoken, komt AFC Quick op 1-1. In de tegenstoot gaat de bal in de verre hoek. Het duurt slechts vier minuten voordat G.V.V.V. weer op voorsprong komt. En hóe. Jedi mag aanleggen voor een vrije trap vlak op een meter op twintig vanaf de goal. Hij besluit het in een keer te proberen en we zien de bal met een prachtige boog precies in de verre kruising ploffen: 2-1. Ook van deze wereldgoal is hieronder een video te zien.

Jeff…..!

Even later komt AFC toch weer terug tot 2-2, met een doelpunt dat een beetje uit de lucht kwam vallen. Plotseling kan een aanvaller vrij voor Tim opduiken. Zijn schot krult over hem heen, hij krijgt er de vingertoppen nog tegenaan maar kan niet voorkomen dat hij het doel in gaat. Er zijn dan nog maar zes minuten reguliere speeltijd te gaan, waarin het kwartje nog altijd beide kanten op kan vallen. Drie minuten voor tijd valt een als voorzet bedoelde bal van AFC er bijna hoog in, maar deze keer is onze doelman gelukkig net lang genoeg om het gevaar te keren. In de blessuretijd is er nog een kansje voor G.V.V.V., maar Rayan kan net niet bij de bal als een voorzet zijn kant op komt. In de allerlaatste minuut van de blessuretijd volgt een glorieus moment voor JO14 speler Jeff. Hij krijgt de bal recht voor het doel voor zijn voeten, legt hem even goed en probeert het maar eens van een meter of twintig. De bal krult prachtig om iedereen heen in de rechterhoek en de drie punten zijn binnen! Ook deze goal is hieronder te bewonderen:

Door dit resultaat stijgen de blauwen naar plaats vier. Woensdagavond wordt een oefenwedstrijd gespeeld tegen JSV Nieuwegein en komende zaterdag spelen we uit tegen koploper Orion in Nijmegen.


G.V.V.V. JO15-1 – AFC Quick JO15-1 3-2 (1-0)
Scoreverloop: 35+2. Noah Colijn 1-0, 52. AFC Quick 1-1, 56. Jedi Domacassee 2-1, 64. AFC Quick 2-2, 70+2 Jeff Hoefnagel 3-2.

Gele kaart: Jafeth Zwart.

Opstelling G.V.V.V. JO15-1: Tim Scholtus (k), Jafeth Zwart (59. Thijs van Kooten), Nick Budding, Jeff Hoefnagel, Vinz van Meegdenburg, Noah Colijn ©, Jedi Domacassee, Rayan Souissi (48. Soufian el Bouziri), Mohammed Makhouh, Levi Roseboom, Mohammed Laaraaj (35. Jerome Chan (53. Mohammed Laaraaj, (71.Rayan Souissi))).

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus

Ander nieuws

SPETTERENDE SEIZOENSAFSLUITING MET SLOTFEEST VOOR DE JEUGD

Opleiding | 17 juni 2024
Lees meer

Rabo Clubsupport 2024: G.V.V.V. hoopt op ASM Court

Opleiding | 16 juni 2024
Lees meer

Jeugd geniet op Arie Blankenspoor Toernooi

Opleiding | 16 juni 2024
Lees meer