JO15-2 strijdend ten onder in Amersfoort

  • Opleiding

G.V.V.V. JO15-2 heeft na een gelijk opgaande wedstrijd aan het kortste eind getrokken. Tegen AFC Quick waren er met name in de eerste helft een aantal goede kansen om te scoren maar deze werden niet benut en keken de blauwhemden bij rust tegen een 1-0 achterstand aan. G.V.V.V. probeerde in de tweede helft de opgelopen schade te repareren maar was het te onnauwkeurig in de afronding waardoor AFC Quick uiteindelijk niet onverdiend de overwinning veilig stelde. Eindstand 2-0.


Nathan is zijn directe tegenstander te snel af.

Knappe goal AFC Quick breekt wedstrijd open

Beide ploegen waren heel erg aan elkaar gewaagd en na vijf minuten spelen vielen er nog geen kansen te noteren. Het was G.V.V.V. wat als eerste enigszins in de buurt van het doel van de tegenstander kwam maar Milan, na een scherpe pass van Arjan, werd goed verdedigd. Na acht minuten spelen werd Lucas verrast doordat de bal op het matige veld vreemd hoog op stuiterde. Het lukte Lucas daardoor niet de bal goed weg te koppen waardoor een aanvaller van AFC Quick de bal kon oppikken. Deze aanvaller controleerde de bal goed en met een prachtig hard schot in de kruising gaf hij keeper Maarten het nakijken (1-0). G.V.V.V. probeerde de achterstand direct te repareren maar Marwan, Lewon en Luuk wisten geen gaatje te vinden in de hechte verdediging van de Amersfoorters. Na goed doorzetten van Milan aan de linkerkant van het veld kreeg Luuk een grote kans maar hij schoot oog in oog met de keeper de bal recht op diezelfde keeper. G.V.V.V. werd sterker en Lewon had bijna succes uit een vrije trap maar de bal werd nog net voor de doellijn weggehaald. AFC Quick werd nu goed op eigenhelft teruggedrongen en na een mooie combinatie tussen Marwan en Omar leek Luuk gevaarlijk te kunnen worden maar weer stak een verdediger er een voetje tussen. Diezelfde Luuk werd kort hierna door Lewon goed de diepte ingestuurd maar Luuk werd met een stevige, maar volgens de scheidsrechter correcte, schouderduw van de bal gezet. Doordat G.V.V.V. nadrukkelijk op jacht ging naar de gelijkmaker ontstond er aan de andere kant wat meer ruimte. Bijna profiteerde AFC Quick hiervan maar, de goed uit zijn doel gekomen, Maarten wist met een goede actie en tegendoelpunt te voorkomen. Na een vrije trap van Arjan kreeg Lewon de volgende mogelijkheid maar weer zat een verdediger van AFC Quick er tussen. Het spel golfde nu op een neer en verdedigers Jasper, Hugo, Sjoerd en Lucas moesten alle zeilen bij zetten om een tegendoelpunt te voorkomen. G.V.V.V. was voor de pauze nog een paar dichtbij de gelijkmaker. Eerst was het Lewon, nadat Nathan de bal goed had veroverd, die naast schoot. Even later kon Arjan een voorzet van Omar net niet binnenwerken. Tot slot kreeg Luuk, nadat Hugo een vrije trap goed richting het doel had geschoten, nog een kans maar weer ging het schot recht op de keeper af.


Maarten ranselt een hard genomen vrije trap uit de hoek.

G.V.V.V. te onnauwkeurig in de afronding

G.V.V.V. ging ook in de tweede helft nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Na een pass van Ahmad op Dylan was laatstgenoemde er dicht bij maar zijn schot was een makkelijke prooi voor de keeper. Ook AFC Quick werd gevaarlijk maar Hugo verdedigde goed. Marwan had vervolgens een goede actie in huis en passeerde drie verdedigers en passte hierna op de vrijstaande Omar aan de rechterkant van het veld. Helaas kon de voorzet die volgde door de keeper keurig uit de lucht geplukt worden. Net als in de eerste helft waren beide ploegen erg aan elkaar gewaagd en ook AFC Quick kreeg dus wat mogelijkheden. Een opkomende middenvelder leek plotseling op weg naar een doelpunt maar Maarten gooide zich goed voor de bal waardoor dit kon worden voorkomen. AFC Quick bleef echter wel in bal bezit. De bal werd vanaf links voor het doel gebracht en door een aanvaller licht aangeraakt waardoor Maarten op het verkeerde been stond en de bal tergend langzaam over de doellijn zag hobbelen (2-0). G.V.V.V. gaf nog niet op en via Dylan, Marwan en Omar was het dicht bij de aansluitingstreffer. Toch bleef het ook oppassen voor de tegenaanvallen en Jasper verdedigde goed waardoor G.V.V.V. in de wedstrijd bleef. Via Lewon, Marwan, Luuk en Milan zocht G.V.V.V. weer de aanval maar in de afronding was men te onrustig. De meeste schoten verdwenen over of naast het doel. Ook keeper Maarten werd nog getest door aan speler van AFC Quick. Een snoeiharde vrije trap vanaf een meter of 20 werd door Maarten echter goed uit de hoek getikt. Tegen het einde van de wedstrijd was Ahmad nog twee keer dicht bij een doelpunt. Eerst verdween de bal, na een mooie combinatie tussen Marwan, Omar en Ahmad, in de handen van de keeper en even later schoot Ahmad de bal na een corner van Lewon maar rakelings naast het doel. Via Lucas en Arjan kreeg ook Lewon nog de gelegenheid om te schieten maar niet voor het eerst vandaag vloog de bal hoog over het doel. AFC Quick kreeg de laatste kans van de wedstrijd maar Maarten wist met een knappe redding een grotere nederlaag te voorkomen.


Ahmad schiet na een corner van Lewon direct richting doel maar ook deze bal ging niet tussen de palen.

 

AFC Quick 1890 JO15-3 – G.V.V.V. JO15-2 2 – 0 (1 – 0)

Scoreverloop: 8. 1-0 AFC Quick 1890; 43. 2-0 AFC Quick 1890

Opstelling G.V.V.V. JO15-2: Maarten van Schaik (k), Jasper Hardeman, Sjoerd van de Lagemaat, Hugo van Leeuwen, Lucas van der Salm, Lewon Stepanyan, Arjan Pakseresht ©, Nathan Lema, Milan van de Weerd, Luuk Septer en Marwan Akbili
Wissels: Omar Uka, , Ahmad Amallah en Dylan Dirksen

Ander nieuws

SPETTERENDE SEIZOENSAFSLUITING MET SLOTFEEST VOOR DE JEUGD

Opleiding | 17 juni 2024
Lees meer

Rabo Clubsupport 2024: G.V.V.V. hoopt op ASM Court

Opleiding | 16 juni 2024
Lees meer

Jeugd geniet op Arie Blankenspoor Toernooi

Opleiding | 16 juni 2024
Lees meer