Streep door de rekening voor G.V.V.V.

  • Wedstrijdverslagen

De uitwedstrijd van de hoofdmacht bij directe concurrent ASWH is uitgelopen op een kater. G.V.V.V. kwam nagenoeg geen moment in de wedstrijd en verloor terecht in Hendrik Ido Ambacht: 3-1.

Na een uitstekende voorbereiding op de hervatting van de competitie was G.V.V.V. zaterdagmiddag afgereisd naar ASWH, waar het de nummer zeventien van de Jack’s League trof. Met dezelfde basisopstelling als vorige week, in het oefenduel tegen Sparta Nijkerk, begon de ploeg van trainer Gery Vink het duel. In de winter/corona stop waren enkele nieuwe spelers aan de selectie toegevoegd, waarbij het leek of de selectie een behoorlijke boost had gekregen om de strijd tegen de degradatie aan te kunnen gaan. De selectie en de supporters gingen dan ook vol vertrouwen richting Hendrik Ido Ambacht.

In de openingsfase kreeg Danny de Leeuw een kansje op een treffer, maar zijn volley belandde naast het doel. Het was het eerste en ook enige wapenfeit van G.V.V.V. in een verder slordig begin, waarin de blauwhemden geen moment in de wedstrijd kwamen. Niets was er terug te zien waarmee men in de oefencampagne meer zelfvertrouwen had opgebouwd. Uit een ingooi van G.V.V.V. ontstond na veertien minuten spelen de eerste treffer voor ASWH. Daniël Wissel kwam op rechts oog-in-oog met Van Willige, die hij foutloos passeerde met een schot in de verre hoek: 1-0.

Geloof

De klap was zichtbaar op het veld, de onmacht ook en het duurde ongeveer een half uur voordat de blauwen de eerste keer een hoekschop mochten nemen. Maar opeens was daar doelman Bryan Janssen die ernstig de fout in ging. Opnieuw een hoekschop en toen de doelman de bal in bezit had en iedereen aanstalten maakte om het strafschopgebied te verlaten was er een akkefietje tussen doelman Jansen en Mats Grotenbreg die na een halfuur uiteindelijk leidde tot een rode kaart voor de goalie en een strafschop voor de blauwhemden. Adham El Idrissi pakte de aangeboden gelegenheid met beide handen aan en schoot koel de penalty tegen de touwen: 1-1. Opeens leek G.V.V.V. in de wedstrijd te groeien en was het wachten op de voorsprong voor de ploeg van Gery Vink, maar die bleef tot het rustsignaal uit.

Met die gedachte in het hoofd startte G.V.V.V. aan de tweede helft. Helaas voor de meegereisde supporters slaagden ‘hun’ ploeg er opnieuw niet in om weer goed in de wedstrijd te komen en het goede spel uit het laatste gedeelte van de eerste helft tentoon te stellen. Een kopkans van Joeri Potjes, in minuut 56, was het enige moment dat G.V.V.V. aanspraak maakte op de voorsprong. Weinig rust in het spel, weinig samenspel, en veelvuldig gebruik van de lange bal. Nee, daar maakte je het de thuisploeg niet lastig mee. Geen enkel moment had je de indruk dat G.V.V.V. met een man meer speelde.

Rood

ASWH haalde het tempo uit de wedstrijd en wist slim om te gaan met de dode spelmomenten. Lars ten Teije moest een kwartier voor tijd met zijn hand redding brengen op een inzet van de thuisploeg, wat hem een rode kaart opleverde en ASWH een strafschop. Opnieuw Wissel was trefzeker en schoot zijn ploeg op voorsprong. G.V.V.V. was het daarna helemaal kwijt en zag ook Mart de Jong nog naar de kant gestuurd worden, toen hij (onnodig) zijn tweede gele kaart in korte tijd pakte. Even daarvoor had trainer Vink nog de voorhoede grotendeels vervangen, maar ook dat mocht ook niet baten.

Van Willige trok in blessuretijd nog een tegenstander naar de grond, wat hem een gele prent en wederom een pingel tegen opleverde. De sluitpost dook in de goede hoek, maar kon niet voorkomen dat Wissel zijn derde van de middag maakte en de eindstand bepaalde op 3-1. Daarmee ziet G.V.V.V. directe concurrent ASWH verder weg lopen, naar een gat van zeven punten. Met nog 21 wedstrijden is er echter nog alles om voor te spelen.

Volgende week zaterdag de uitwedstrijd in Tiel tegen TEC, aanvang van deze wedstrijd is 15.30 uur.


ASWH – G.V.V.V. 3-1 (1-1)
Scoreverloop: 16. Daniël Wissel 1-0, 33. Adham El Idrissi (p) 1-1, 78. Daniël Wissel (p) 2-1, 90+7. Daniël Wissel (p) 3-1.

Opstelling G.V.V.V.: Jan van Willige (k), Mats Grotenbreg, Tom Oostinjen, Steven Theunissen, Joshua Patrick (83. Fabio Hendriksen), Danny de Leeuw (64. Lars ten Teije), Byron Burgering (83. Jordi Bitter), Joeri Potjes ©, Justin Spies, Mart de Jong, Adham El Idrissi.

Opstelling ASWH: Bryan Janssen (k), Jorginho Soares, Gilmaro van de Werp, Sam van de Kreeke, Daniël Wissel, Skender Loshi (46. Yarick Drost), Diego Snepvangers (31. Stefan Kok (k)), Clarence Bijl, Jay Brand, Levi Bouwense (67. Fabian Korporaal), Najim Haidary (90+4 Peter Verhoeve).

Gele kaarten: 90+7. Jan van Willige (G.V.V.V.), 31. Levi Bouwense, 73. Daniël Wissel, 90+4. Najim Haidary (ASWH)
Rode kaarten: 85. en 90+5. Mart de Jong (2x geel), 78. Lars ten Teije (G.V.V.V.), 31. Bryan Janssen (ASWH)

Scheidsrechter: Jorn te Kloeze (Middenmeer)
Toeschouwers: 500

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn/Paul van de Lustgraaf
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

G.V.V.V. sluit seizoen af met gelijkspel en neemt afscheid van Taoufik Adnane

Wedstrijdverslagen | 25 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

Wedstrijdverslagen | 19 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan Spakenburg in de race om het kampioenschap niet stoppen

Wedstrijdverslagen | 11 mei 2024
Lees meer