Betere analyse door aanschaf tv-kar

  • Opleiding

Genieten van de goede momenten en leren van de verbeterpunten. Met de aanschaf van een scherm zet de jeugdopleiding in op meer videoanalyse. ‘Ideaal om met mijn spelers te sparren.’

De ambities van de jeugdopleiding blijven niet onopgemerkt, zowel intern als extern. Dat bevestigt Ruben Beckerman, die afgelopen zomer trainer werd van de JO15-1. Hij wees de club daarom op de mogelijkheden om meer gebruik te maken van video-analyse, om het niveau van de opleiding verder te verbeteren.

“Ten eerste is het leuk voor spelers op welk niveau dan ook om goals, goede maar ook minder goede momenten terug te kijken. Voor een trainer is het ideaal om met zijn spelers te sparren”, zegt Beckerman. “Spelers zeggen zonder het zien van beelden al snel: ‘ja, ik zal er op letten’. Door beelden te laten zien ga je het moment creëren dat ze een ‘o ja’-moment krijgen.”

Verdere ontwikkeling

Dat besef is volgens Beckerman van belang voor een verdere ontwikkeling van zowel de speler als de opleiding. “Die momenten zijn de momenten dat spelers open staan om te leren en beter te worden.” Beckerman doet veel met beelden en is blij dat hij het nu ook meer op de club kan gebruiken.

“De beelden die ik bij onze wedstrijden heb codeer ik. Spelers kunnen dan thuis hun eigen momenten al terugzien. Ik ben blij dat we op de club met de aanschaf van een kar en televisie nu de mogelijkheid hebben om de beelden met het hele team te bespreken.”

Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

SPETTERENDE SEIZOENSAFSLUITING MET SLOTFEEST VOOR DE JEUGD

Opleiding | 17 juni 2024
Lees meer

Rabo Clubsupport 2024: G.V.V.V. hoopt op ASM Court

Opleiding | 16 juni 2024
Lees meer

Jeugd geniet op Arie Blankenspoor Toernooi

Opleiding | 16 juni 2024
Lees meer