Doelpuntrijk gelijkspel voor JO15-2

• Opleiding

G.V.V.V. en DVSU speelden een zeer aantrekkelijke wedstrijd. Tien doelpunten vielen er te noteren, keurig verdeeld over beide teams. 5-5 was dus de eindstand maar, zoals één van de aanwezige ouders achteraf ook in de groepsapp meldde, het had ook zomaar 19-19 kunnen worden. Kansen waren er in overvloed. Veel werden er benut maar nog meer werden er om zeep geholpen. Uiteindelijk mochten beide ploegen tevreden zijn met de puntendeling.

Keeper Maarten wist met een aantal voortreffelijke reddingen een tegendoelpunt te voorkomen.

DVSU trommelt nog snel enkele versterkingen op

De wedstrijd begon om onduidelijke redenen ruim twintig minuten later dan er in het tijdschema stond vermeld. Tijdens de warming-up stonden er aan de kant van DVSU slechts acht spelers op het veld. Maar terwijl G.V.V.V. wachtte op het begin van de wedstrijd kwamen er van andere velden plotseling nog een aantal spelers van andere (hoger spelende?) teams aangerend. Toen de wedstrijd eenmaal begonnen was bleken deze spelers in de aanval gepositioneerd te zijn en bezorgden de G.V.V.V.-verdediging handenvol werk deze wedstrijd.

De eerste kans van de wedstrijd was dan ook voor DVSU maar Maarten kwam op tijd zijn doel uit en wist een vroege achterstand te voorkomen. Aan de andere kant van het veld bleek de verdediging van DVSU zeer kwetsbaar. Bijna profiteerde Jasper hiervan maar hij kon net niet doeltreffend uithalen. G.V.V.V. had in de beginfase het iets betere van het spel en via Sjoerd, Nathan en Jasper kwam Lewon in balbezit. Lewon vond Dylan aan de linkerkant van het veld die op zijn beurt Omar aanspeelde. Omar werd echter goed verdedigd waardoor deze mogelijkheid verloren ging. Na tien minuten spelen werd een veelbelovende aanval van DVSU goed onderbroken door Lucas. Lucas zag dat er enorm veel ruimte lag en stak met de bal aan de voet bijna het hele speelveld over. In het strafschopgebied van DVSU aangekomen bedacht Lucas zich geen moment en knalde de bal verwoestend hard in de rechter bovenhoek (0-1). Heel lang kon G.V.V.V. niet genieten van deze voorsprong. Nauwelijks twee minuten later wisten de DVSU-aanvallers vlot combinerend de blauwwitte verdediging uiteen te spelen. Alleen voor keeper Maarten faalde de spits deze keer niet (1-1). Nadat de keeper van DVSU een terugspeelbal had opgeraapt kreeg G.V.V.V. een uitgelezen mogelijkheid om weer op voorsprong te komen. De indirecte vrije trap die volgde werd door Omar goed afgelegd op Nizar die zijn inzet echter op de lat zag belanden. G.V.V.V. kreeg via Omar nog een paar kansen om de score op te voeren maar eerst mistte Omar oog in oog met de keeper. Even later, na een mooie aanval via Hugo en Dylan, stuitte Omar op een verdediger waarna Marwan de bal over het doel schoot. Hierna was het DVSU wat een grote kans kreeg maar Maarten wist met zijn voeten redding te brengen waarna Sjoerd en Nathan de bal konden uitverdedigen. Diezelfde Maarten gooide zich kort hierna voor de voeten van een DVSU-aanvaller maar kon de bal niet klemmen waardoor het voor de spits van DVSU een koud kunstje was om de bal in het lege doel te schieten (2-1). Dylan leek direct na de aftrap op weg naar de 2-2 maar werd volgens bijna alle aanwezigen in het strafschopgebied neergelegd. De arbiter van dienst oordeelde echter in het nadeel van G.V.V.V. en liet vrolijk doorspelen. Dylan nam kort hierna wraak op iedereen. Hij kreeg de bal van Thijmen aan de linkerkant van het veld aangespeeld, draaide weg van zijn tegenstanden en schoot de bal onhoudbaar voor de keeper hoog in het doel (2-2). Bijna kwam DVSU weer op voorsprong maar Maarten wist weer een één op één duel te winnen. Vijf minuten voor de rust kwam DVSU toch weer op voorsprong. De behendige aanvallers van DVSU waren de verdedigers van G.V.V.V. te snel af en oog in oog met Maarten werd er nu wel koelbloedig afgerond (3-2). Luuk had hierna de gelijkmaker voor het binnenschieten maar, na een mooie aanval via Hugo en Lewon, schoot hij de bal voor open doel naast. Ook Arjan probeerde het nog maar het schot van afstand was niet hard genoeg om de keeper te passeren. Toch kwam G.V.V.V. vlak voor rust nog langszij. Keeper Maarten gooide de bal naar Marwan aan de rechterkant van het veld. Marwan dribbelde enkele meters en zag Nizar goed vrijlopen. Nizar kwam vrij voor het doel en omspeelde de keeper waarna de 3-3 een feit was. Bijna ging G.V.V.V. met een voorsprong de rust in maar Omar stuitte op de keeper.

Kort na de rust wist Luuk G.V.V.V. weer op voorsprong te schieten.

12e man voor DVSU

In het eerste kwartier na de rust gebeurde er ontzettend veel. Eerst was er een schietkans voor Nizar maar het schot was niet zuiver genoeg en ging naast het doel. DVSU kreeg hierna weer een hele grote kans maar Maarten gooide zich goed voor de bal waardoor er nog even niet gescoord werd. G.V.V.V. zette een volgende aanval op en via Omar werd Lewon bereikt die de bal wat wild naast schoot. Nizar bereikte kort hierna Luuk met een vernuftig passje. Luuk had het vizier nu wel op scherp en schoot de bal beheerst langs de keeper in de hoek (3-4). Een paar knotsgekke minuten volgden. Eerst kreeg Nizar de kans om de marge op twee te brengen maar hij schoot nu iets te gehaast waardoor het aan de juiste richting ontbrak. De behendige DVSU aanvallers waren kort hierna wel trefzeker. Na een mooie combinatie over de as van het veld werd de stand weer gelijkgetrokken. Amper twee minuten later kwam DVSU zelfs op voorsprong. De G.V.V.V.-verdediging was iets te gretig en werd eenvoudig uitgespeeld waarna de 5-4 werd binnengeschoten. G.V.V.V. moest weer in de achtervolging en nauwelijks twee minuten later lag de gelijkmaker al weer in het doel. Via Dylan en Milan kreeg G.V.V.V. enkele kansen maar steeds zat er een voetje van een verdediger tussen. Uiteindelijk kwam de bal voor de voeten van Thijmen die de bal keurig in de hoek wist te schieten (5-5). Kort na de aftrap merkte men bij G.V.V.V. op dat er bij DVSU al enige tijd (mogelijk al sinds de rust) twaalf spelers in het veld stonden. Juist in een fase waarin G.V.V.V. nadrukkelijk op zoek was naar een voorsprong bleek het tegen een man meer te spelen! Nadat DVSU weer met elf stond kreeg het nog een grote mogelijkheid op 6-5 maar gelukkig voor G.V.V.V. belandde de bal op de lat. Het spel golfde op en neer en voor beide doelen ontstonden genoeg kansen om de score nog verder op te voeren. Eerst schoot een DVSU-aanvaller uit kansrijke positie voorlangs en even later zag Omar de bal door de keeper net voor de doellijn weg worden getikt. Het was G.V.V.V. wat de meeste kansen kreeg maar de bal wilde er plotseling niet meer in. Lewon kreeg tot tweemaal toe een schietkans. Eerst na een goed combinatie tussen Milan en Arjan en later na goed afleggen van Milan maar beide keren schoot hij de bal in de handen van de keeper.

Omar probeert al vallend het doel van DVSU onder vuur te nemen.

Ook in de laatste minuten waren er voor beide ploegen volop kansen om de overwinning te behalen. Na goed verdedigen van Lucas kwam de bal via Lewon in het bezit van Dylan die op zijn beurt de bal goed mee gaf aan Thijmen. Thijmen schoot de bal echter naast het doel. Na een kans voor DVSU die goed gekeerd werd door Maarten was het Marwan die de volgende kans kreeg voor G.V.V.V. maar Marwan schoot de bal ietwat gehaast over het doel. Lewon kreeg ook nog een grote kans maar stuitte andermaal op de keeper van DVSU. Ook Maarten moest nogmaals reddend optreden. Een goed schot werd even zo goed uit de hoek gewerkt. De corner die volgde ging via de handen van Maarten en het hoofd van Luuk tot ieders opluchting tegen de lat. In de toegevoegde tijd kreeg DVSU nog een grote mogelijkheid maar gelukkig werd de bal nu voorlangs geschoten waardoor G.V.V.V. een dik verdiend punt overhield aan deze boeiende wedstrijd.

DVSU  JO15-2 – G.V.V.V. JO15-2  5 – 5  (3 – 3)

Scoreverloop: 10. 0-1 Lucas van der Salm; 12. 1-1 DVSUC; 20. 2-1 DVSU; 23. 2-2 Dylan Dirksen; 31. 3-2 DVSU; 35. 3-3 Nizar Errahmouni; 41. 3-4 Luuk Septer; 44. 4-4 DVSU; 46. 5-4 DVSU; 48. 5-5 Thijmen Meijer

Opstelling G.V.V.V. JO15-2: Maarten van Schaik (k), Jasper Hardeman, Sjoerd van de Lagemaat, Nathan Lema, Lucas van der Salm, Thijmen Meijer, Arjan Pakseresht ©, Marwan Akbili, Lewon Stepanyan , Omar Uka en Dylan Dirksen

Wissels: Luuk Septer, Hugo van Leeuwen, Nizar Errahmouni en Milan van de Weerd.

Tekst en foto’s: Jos van Schaik