G.V.V.V. bouwt verder aan ASM

 • De club

Stel je eens voor: een multifunctioneel afgebakend sportveldje op ons terrein. Je kan er bijna altijd sporten, maar ook al je vrienden en familie mogen mee. Samen sporten bij G.V.V.V. is dichterbij dan ooit. 

G.V.V.V. staat midden in de samenleving en wil graag deel uitmaken van en sturing geven aan maatschappelijke ontwikkelingen op het gebied van gezondheid, beweging, voeding en persoonlijke vaardigheden. Daarbij denken we aan mogelijkheden voor topsport, breedtesport, bewegingsonderwijs en hersteltrajecten. Dit alles zien we terug in het aanleggen van het eerste ASM veld van Veenendaal.

Wat is een ASM?

ASM staat voor Athletic Skills Model en is een andere manier van denken over sporten, spelen en bewegen. Het is een trainingsmethode waarbij veelzijdig bewegen centraal staat. Veelzijdig bewegen is belangrijk voor de fitheid, vitaliteit en gezondheid en is de basis voor een leven lang plezier in bewegen. Het ASM bestaat uit 10 grondvormen van bewegen te weten:

 • Bewegen op, en maken van, muziek;
 • Klimmen en klauteren;
 • Trappen, schieten en mikken;
 • Rollen, duikelen en draaien;
 • Gaan en lopen;
 • Balanceren en vallen;
 • Stoeien en vechten;
 • Springen landen en gooien;
 • Gooien, vangen, slaan en mikken;
 • Zwaaien en slingeren.

 

Voor een gezonde en kwalitatieve ontwikkeling is het goed om zo veel mogelijk verschillende basisvaardigheden binnen sporten, spelvormen, oefenvormen en activiteiten te doen. Dit zorgt voor betere prestaties, minder blessures, meer creativiteit en meer plezier.

Optimale prestaties

Veelzijdig bewegen is belangrijk voor iedereen, op elke leeftijd en op elk niveau. Het maakt je fitter, vitaler en gezonder, wat belangrijk is voor een leven lang met plezier bewegen en optimale prestaties. Het Athletic Skills Model dat een praktisch en wetenschappelijk model is helpt hierbij.

Word ook ASM-trainer

We zijn bij G.V.V.V. al begonnen met het geven van ASM-trainingen. Dit doen we onder toeziend oog van Robin van de Berg. Robin is speciaal opgeleid als ASM-trainer en maakt gebruik van een aantal materiaalsoorten om selectieteams op deze manier extra te trainen.

Robin is ASM-trainer bij G.V.V.V. (Foto: © Stefan Koops)

Natuurlijk willen we dit ook beschikbaar maken voor alle teams en daarom zijn we opzoek naar meer trainers die zich willen laten opleiden tot ASM-trainer. Interesse? Neem contact op met Robin via 06-51593028.

Waarom een ASM Court?

Hoe leuk is het als jij met jouw familie en vrienden kan gaan sporten bij G.V.V.V. Onder deskundig toezicht kunnen we voetballers van G.V.V.V. helpen om hun sportieve vaardigheden te verbeteren, het risico op blessures te verkleinen, en hun algehele motoriek te verbeteren.

Met een ASM Court vergroten we het spelplezier en kunnen we gezinnen en vrienden verbinden door sporten. Ook biedt een ASM Court de gelegenheid in het ondersteunen van specifieke revalidatieprocessen.

Ander nieuws

Businessclub geniet van succesvol BOB-evenement bij The Maxx

De club | 03 maart 2024
Lees meer

AJAX KOMT NAAR DE BLAUWE ZIJDE VAN HET PANHUIS

De club | 28 februari 2024
Lees meer

Zaterdag livemuziek na de wedstrijd G.V.V.V. tegen Katwijk

De club | 28 februari 2024
Lees meer