G.V.V.V. contracteert doelman Jan Schimmel

  • Het eerste

G.V.V.V. heeft zich voor volgend seizoen verzekerd van de kwaliteiten van Jan Schimmel. De 29-jarige sluitpost tekent een contract tot medio 2023.

De technische staf heeft met Jan Schimmel (Tiel, 4 juli 1992) een ervaren doelman in huis gehaald voor seizoen 2022/2023. De sluitpost komt over van competitiegenoot Kozakken Boys, waar hij door een afgescheurde achillespees is uitgeschakeld voor de rest van dit seizoen. Hij staat al wel weer op het trainingsveld.

Loopbaan

Schimmel kwam in 2009 via de jeugd van Theole terecht bij Vitesse/AGOVV, waarna hij via TEC zes jaar bij FC Lienden het doel verdedigde. In 2019 keerde hij terug bij TEC, om vervolgens een jaar later naar Achilles Veen over te stappen. Bij Kozakken Boys kwam hij afgelopen zomer terug op het hoogste amateurniveau, maar daar kwam hij – mede door een langdurige blessure – niet aan officiële speelminuten toe.

De sluitpost uit Herwijnen brengt veel ervaring mee naar de Veenendaalse formatie. Schimmel keepte ruim honderd wedstrijden op het hoogste amateurniveau, waarin hij negentien keer zijn doel schoon hield. In de derde divisie hield Schimmel tijdens zijn 58 optredens in bijna de helft van die duels de nul.

De Boer: ‘Blij ervaren keeper terug te hebben’

Technisch manager Rob de Boer is blij dat Jan Schimmel voor G.V.V.V. heeft gekozen: “Jan had meerdere opties voor volgend seizoen, maar heeft voor ons gekozen. Hij vindt G.V.V.V. een mooie club. Wij zijn blij om na het vertrek van Johan Jansen weer een ervaren keeper terug te krijgen in onze selectie.”

Veertien spelers vastgelegd

Jan Schimmel is de veertiende speler die G.V.V.V. voor volgend seizoen heeft gecontracteerd. De technische commissie trok Quincy Veenhof aan en verlengde de contracten van Byron Burgering, Tom Oostinjen, Danny de Leeuw, Steven Theunissen, Mats Grotenbreg, Maikel Epskamp, Mart de Jong, Joeri Potjes, Jan van Willige en Taoufik Adnane. Achraf Nejmi en Justin Spies hebben een doorlopend contract.

Fotografie: © ProShots.nl

Ander nieuws

Taoufik Adnane zet na veertien jaar punt achter loopbaan bij G.V.V.V.

Het eerste | 15 april 2024
Lees meer

Aanvangstijden laatste twee speelronden Betnation Divisie vervroegd

Het eerste | 15 april 2024
Lees meer

Vlaggenschip werkt toe naar dertigste speelronde tegen Noordwijk

Het eerste | 15 april 2024
Lees meer