G.V.V.V. deelt ook thuis de punten met HFC

  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. is de reeks van vier thuiswedstrijden begonnen met een puntendeling. Tegen nummer twee Koninklijke HFC had de thuisploeg het meest recht op een zege, maar bleef het bij 1-1. 

Op de zaterdag na de eerste volle week van een drukke periode, was er voor de ploeg van trainer Gery Vink weinig tijd om weer voor te bereiden op de zware ontmoeting met topploeg Koninklijke HFC. Het elftal van Gertjan Tamerus was de laatste zes wedstrijden ongeslagen en had zich daarmee aangesloten in de groep van achtervolgers op koploper Katwijk.

Gelijkwaardig

In een gelijk opgaande openingsfase poogden beide ploegen om de score te openen, maar was eigenlijk niemand echt dichtbij die mogelijkheid. Een voorzet van Joshua Patrick belandde na vijf minuten spelen in niemandsland en een aanval van Sietse Brandsma werd door Jan van Willige keurig gekeerd.

Pas na een halfuur was de eerste echte kans te zien op sportpark Panhuis. Meerdere schietkansen werden gestopt in de laatste lijn van de bezoekers, waarna Tom Oostinjen een afvallende bal van een meter of 25 ineens hard op de pantoffel nam. Met hoge snelheid vloog dat schot een meter naast het doel van de Haarlemse sluitpost.

Niemandsland

In de tweede helft werd dat beeld voortgezet. Over en weer wat kansjes, maar niet echt noemenswaardige mogelijkheden voor een treffer. Zo ook de voorzet van Byron Burgering die een minuut of tien na rust in een leeg strafschopgebied werd afgeleverd.

Scheidsrechter Jensch zorgde er na 69 minuten voor dat er alsnog een doelpunt viel. Een block van Justin Spies, die eerder balverlies moest corrigeren, werd door de arbiter zwaar gestraft en leverde een penalty op voor Koninklijke HFC. Ongeloof op de gezichten van G.V.V.V. en tevreden blikken bij de gasten die dat cadeautje maar al te graag uitpakten. De net ingevallen Roy Castien mocht aanleggen vanaf elf meter en de 0-1 op het scorebord zetten.

Herpakken

Gelukkig kon G.V.V.V. zich zeer snel herpakken, want drie minuten later stond het alweer gelijk. Vanaf de rechterflank werd de bal het drukke zestienmetergebied ingebracht, waar het eerst een paar keer stuiterde voordat Jordi Bitter tussen twee man met de borst de bal bij Joshua Patrick bracht. De aanvaller twijfelde geen moment en werkte met rechts hard af: 1-1.

Het was voor Joshua Patrick een absolute bevrijding, want hij tekende daarmee voor zijn eerste officiële doelpunt in dienst van G.V.V.V. Een belangrijke gelijkmaker kort na het makkelijk ontvangen tegendoelpunt. In de slotfase probeerde G.V.V.V. nog wel door te drukken en had het achterin de boel uitstekend onder controle om geen gevaar te krijgen van de tegenstander.

Genoegen nemen

De ploeg van Gery Vink slaagde er niet in om het overwicht in de slotfase uit te drukken in doelpunt en dus moest het na ruim negentig minuten speeltijd genoegen nemen met een gelijk spel tegen Koninklijke HFC, net als in de heenwedstrijd. Vooraf getekend voor een resultaat als dit, maar achteraf was G.V.V.V. de ploeg die het meest recht had op de volle buit.

Dan dinsdag maar. Het ontvangt dan wederom een ploeg in vorm, te weten Spakenburg. Het duel met de regiogenoot begint om 20.00 uur op het eigen sportpark.


G.V.V.V. – Koninklijke HFC 1-1 (0-0)
Scoreverloop: 69. Roy Castien 0-1 (pen.), 72. Joshua Patrick 1-1.

Opstelling G.V.V.V.: Jan van Willige; Justin Spies, Mats Grotenbreg, Joeri Potjes, Taoufik Adnane ©; Achraf Nejmi, Tom Oostinjen, Mart de Jong (84. Danny de Leeuw); Byron Burgering (88. Hicham Haouat), Jordi Bitter, Joshua Patrick.

Opstelling Koninklijke HFC: Mitchel Michaelis (k), Gerry Vlak, Vincent Volkert, Sietse Brandsma (56. Roy Castien), Déron Payne (88. Danny Hols), Koen Tros, Jordy Hilterman (56. Desevio Payne), André Morgan (88. Oscar Wilffert), Wessel Boer ©, Mehmet Yuksel (75. Franklin Lewis), Jim Hulleman.

Gele kaarten: 80. Taoufik Adnane (G.V.V.V.), 80. Mitchel Michaelis, 82. Jim Hulleman (Koninklijke HFC).

Scheidsrechter: Johan Jensch (Almere)
Toeschouwers: 900

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

Wedstrijdverslagen | 19 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan Spakenburg in de race om het kampioenschap niet stoppen

Wedstrijdverslagen | 11 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. duwt Kozakken Boys dieper in de put door ruime overwinning

Wedstrijdverslagen | 04 mei 2024
Lees meer