G.V.V.V. krijgt deksel op de neus in Rotterdam

  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. is het drukke programma in de Jack’s League begonnen met een nederlaag. Tegen de beloften van Sparta Rotterdam verspeelden de blauwhemden in zes minuten tijd een voorsprong: 2-1.

Trainer Gery Vink kon in het duel tegen Jong Sparta Rotterdam niet beschikken over Tom Oostinjen en Steven Theunissen. Verder reisde de hoofdmacht in zijn volledigheid af naar Rotterdam. Het duel in de havenstad was de eerste in een drukke serie, waarvan het doel simpel is: zo snel mogelijk aanhaken en van daaruit verder.

Klappen om de oren

Nederlagen van de concurrenten hadden daar al aan bijgedragen en G.V.V.V. leek lange tijd op koers op de eerste zege veilig te stellen. Toch kreeg het in de slotfase twee klappen om de oren en zag het de voorsprong is no-time verdwijnen en stond het zelfs met lege handen.

Al vroeg in de wedstrijd kwam G.V.V.V. op voorsprong. Byron Burgering draaide en schoot direct de bal in de verre hoek. Daarmee zette hij zijn ploeg op fraaie wijze op 1-0. Een gewenste start voor de blauwhemden op Het Kasteel.

Beloften tasten af

Jan van Willige moest na een kleine twintig minuten pas serieus in actie komen, toen hij acteerde op een inzet van de thuisploeg. Met de vingertoppen tikte de sluitpost een inzet van Den Haan. Het was het enige echte wapenfeit van de beloften in het eerste halfuur.

Adham el Idrissi had na dertig minuten spelen de mogelijkheid op de slof om de score uit te breiden, maar zijn schot belandde via een tegenstander net naast het doel. Aan de andere kant moest Grotenbreg niet veel later redden op een hard schot, waarmee hij de grootste kans op de gelijkmaker voorkwam.

Gelijk spelbeeld

In de tweede helft veranderde het spelbeeld nauwelijks. G.V.V.V. kreeg aan het begin van de tweede helft via Joshua Patrick een grote mogelijkheid om de voorsprong uit te breiden, maar zijn actie oog in oog met doelman Kort werd door hem gekeerd. Daarna probeerde Sparta Rotterdam wat meer te forceren om een gelijkmaker op het scorebord te krijgen, maar serieuze kansen bleven uit.

Daarna kwam de wedstrijd in een fase dat beide ploegen weinig echt grote kansen creëerden. De ploeg van trainer Gery Vink leek af te stevenen op een belangrijke driepunter, maar zag de verhoudingen wat kantelen na wisselingen in de ploeg. Een blessure bij Joshua Patrick lag daaraan ten grondslag.

Gevreesde gelijkmaker

Tien minuten voor tijd viel de gevreesde gelijkmaker voor de thuisploeg, nadat zij via een ingooi de bal in het zestienmetergebied hadden gewerkt. De bal bleef daar hangen en werd van dichtbij door Van Wageningen afgewerkt: 1-1.

De blauwhemden wankelden en kregen vier minuten voor tijd de deksel op de neus toen een lage voorzet aan alles en iedereen voorbij vloog en bij Scholten belandde. Die rondde foutloos af en trok daarmee de overwinning naar zijn ploeg toe. In de overgebleven tijd wist G.V.V.V. niets meer te creëren, waardoor het na de wedstrijd met lege handen achterbleef.

Volgend duel al dinsdag

Tijd om te treuren is er niet, want aanstaande dinsdag wacht alweer de volgende wedstrijd. G.V.V.V. treft dan opnieuw beloften, ditmaal van FC Volendam. Het duel in het Kras Stadion begint om 20.00 uur.


Jong Sparta Rotterdam – G.V.V.V. 2-1 (0-1)
Scoreverloop: 6. Byron Burgering 0-1, 80. Dylan van Wageningen 1-1, 86. Marcus Scholten 2-1.

Opstelling G.V.V.V.: Jan van Willige; Justin Spies (88. Maikel Epskamp), Mats Grotenbreg, Joeri Potjes, Taoufik Adnane ©; Mart de Jong, Achraf Nejmi (62. Jordi Bitter), Danny de Leeuw (88. Fabio Hendriksen); Byron Burgering, Adham el Idrissi, Joshua Patrick (66. Lars ten Teije).

Opstelling Jong Sparta Rotterdam: Ishan Kort, Jay den Haan (32. Dylan van Wageningen), Jason Meerstadt (78. Constantijn Schop), Delano Vianello (66. Augustin Drakpe), Gaultier Overman, Patrick Brouwer, Mohammed Tahiri, Achraf Madi, Pepijn Doesburg (66. Joshua Adney), Marcus Scholten, Marouane Afaker.

Gele kaarten: Adham el Idrissi, Lars ten Teije (G.V.V.V.)

Scheidsrechter: Robin Vereijken
Toeschouwers: 150

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

G.V.V.V. sluit seizoen af met gelijkspel en neemt afscheid van Taoufik Adnane

Wedstrijdverslagen | 25 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

Wedstrijdverslagen | 19 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan Spakenburg in de race om het kampioenschap niet stoppen

Wedstrijdverslagen | 11 mei 2024
Lees meer