G.V.V.V. overklast Spakenburg op eigen veld

  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. heeft dinsdagavond zeer overtuigend gewonnen van Spakenburg. De blauwhemden rekenden in het eerste halfuur af met de gasten uit het vissersdorp: 4-0.

Op het eigen sportpark Panhuis heeft G.V.V.V. aan klantenbinding gedaan in de ontmoeting met Spakenburg. Terwijl trainer Gery Vink in aanloop naar het duel moest dealen met een extra afwezige in de aanvalslinie – Byron Burgering kampt met een hamstringblessure – gaf vervanger Lars ten Teije zijn visitekaartje af met twee treffers.

Vroege voorsprong

Al vroeg in de wedstrijd kwam G.V.V.V. op voorsprong, nadat het een vrije trap had gekregen op 25 meter van het doel na een overtreding van Frank Olijve. Mart de Jong kwam in de tweede lijn in balbezit en wist met een bekeken schuiver doelman Leon ter Wielen kansloos te laten in de verre hoek: 1-0.

Spakenburg probeerde kort daarna via het hoofd van Floris van der Linden gelijk te maken, maar een knappe redding van doelman Jan van Willige voorkwam een snelle tegentreffer. Daarna begon G.V.V.V. aan een offensief. Allereerst was het Joshua Patrick, die uit een perfecte voorzet van Danny de Leeuw, met het hoofd een grote kans recht op de doelman Ter Wielen mikte en zo naliet zijn ploeg op 2-0 te zetten.

Uitzinnig

Lars ten Teije slaagde daar twee minuten later wel in. De aanvaller was zijn directe tegenstander te slim af en kon daardoor vrij opstomen richting het zestienmetergebied, waar hij zijn eigen knappe aanval beloonde met een treffer: 2-0. Spakenburg werd in de fase daarna overlopen door G.V.V.V. en wist niet onder de druk van de thuisploeg uit te voetballen. Dit leverde wederom kort na de 2-0 een kans op voor Joshua Patrick, nu vanaf de andere vleugel, maar hier kwam de aanvaller net een schoenmaatje tekort.

Na een kleine 25 minuten spelen was het opnieuw raak. Lars ten Teije stond precies op de goede plaats bij een voorzet,  van de mee opgestoomde Justin Spies die hij foutloos tot zijn tweede treffer promoveerde en ook de weelde van een 3-0 voorsprong op het scorebord zette. Sportpark Panhuis ontplofte van vreugde na de opeenstapeling van doelpunten zo vroeg in de wedstrijd. Zelfs in betere tijden in het verleden kende G.V.V.V. zelden zo’n bliksemstart.

Geen 1 april

Het feest werd twee minuten later nog groter, nadat captain Taoufik Adnane met al z’n altijd aanwezige drive een zelf verspeelde bal opnieuw veroverde, opdribbelde en een prachtige steekpass verzond richting voormalig Spakenburger Jordi Bitter. Op het randje van off-side wist de snelle aanvaller door te lopen, richting ‘the box’ en daar aangekomen de geboden tegen de touwen te schieten. Waar we het net hadden over ontploffing, wist nu helemaal niemand weer wat er gebeurde. De massaal aanwezige blauwe Veense aanhang vloog elkaar in de armen en keek elkaar verdwaasd aan.

In de resterende tijd van de eerste helft gebeurde er weinig meer. Voor Spakenburg kopte Van der Linden ruim over, en zag Dekker een rebound van een vrije trap door hem zelf genomen, in tweede instantie in de veilige handen van goalie Van Willige belanden. Aan de overkant waagde Ten Teije een poging na ook een rebound uit een free-kick, maar deze verdween net aan de verkeerde kant van de paal.

Op zoek

SV Spakenburg probeerde direct na rust met drie aanvallende wissels wel te zoeken naar een snelle aansluitingstreffer, om daarmee wat angst te zaaien in de gelederen van de gastheren. Maar de ploeg van coach Vink bleef zeer gedisciplineerd spelen en gaf weinig grote kansen weg. Wel waren er schoten en kopballen te zien van topscorer Floris van der Linden, die zijn teller van zestien treffers niet omhoog kon krikken, want alles ging ruim naast of over en slechts zelden hoefde sluitpost Jan van Willige in actie te komen. Ook de ingevallen Lowie van Zundert en later nog Robin Eindhoven, toch spelers die normaliter weten hoe te scoren, kwamen daar nu niet of nauwelijks aan toe.

Ook de vijf invallers bij de thuisploeg, die Gery Vink inbracht mede om zijn manschappen niet over te belasten in dit zeer drukke wedstrijdschema, konden samen met de basisspelers weinig potten meer breken. Fabio Hendriksen had tweemaal de kans, maar zijn schoten waren te zwak om goalie Ter Wielen te verontrusten. En Joshua Patrick zag een voorzet vanaf rechts bijna door toedoen van een Spakenburger in het vijandelijke doel belanden, maar het speeltuig rolde naast de voor hem verkeerde kant van de paal.

Cleansheet

Dat Jan van Willige koste wat kost eindelijk weer eens een cleansheet achter zijn naam wilde hebben bewees hij drie minuten voor tijd. Bij een indraaiende hoekschop stompte hij de bal weg, maar nam daar en passant het hoofd van Justin Spies in mee. De jonge verdediger ging groggy naar de grond. Maar gelukkig deed het wonderwater van verzorger Jan van Pommeren wonderen en kon hij de negentig minuten volmaken.

Want precies op dat moment floot scheidsrechter Smit af. Dat was toch wel bijzonder want met alle wissels en de hoofdblessure van Amakodo waren drie á vier minuten blessuretijd zeker gerechtvaardigd geweest. Maar het was tekenend voor het blauwe onderonsje dat niemand daar enig bezwaar tegen maakte. G.V.V.V. hoefde met de 4-0 op zak niet zo nodig meer, en Spakenburg kon het niet meer opbrengen om daar iets tegenin te brengen.

Domper

Ondanks de zeer verrassende maar zeer verdiende winst kreeg de thuisploeg toch nog een tegenslag te verwerken. Want de grootste domper op de wedstrijd was de rode kaart voor Joshua Patrick, die na een overtreding op Joël Amakodo twaalf minuten voor tijd het veld moest verlaten. De veldverwijzing was te billijken want het met te hoog geheven been inkomen van Patrick was weliswaar heel ongelukkig en zeker niet met opzet, maar het leverde Amakodo wel een hoofdwond op die met een tulband verbonden moest worden om de wedstrijd uit te kunnen spelen.

Al was na afloop de achterban dat moment snel vergeten, waardoor sportpark Panhuis een locatie vol uitzinnige blauwen werd die hun spelers als helden onthaalden. Zaterdag rekenen wij weer op jullie, in de thuiswedstrijd tegen Noordwijk. Dat duel begint om 14.30 uur.


G.V.V.V. – SV Spakenburg 4-0 (4-0)
Scoreverloop: 7. Mart de Jong 1-0, 17. Lars ten Teije 2-0, 24. Lars ten Teije 3-0, 26. Jordi Bitter 4-0.

Opstelling G.V.V.V.: Jan van Willige; Justin Spies, Mats Grotenbreg, Joeri Potjes, Taoufik Adnane © (58. Maikel Epskamp); Mart de Jong, Tom Oostinjen (79. Jaidy van Meegdenburg), Danny de Leeuw (79. Hicham Haouat); Jordi Bitter (61. Achraf Nejmi), Lars ten Teije (61. Fabio Hendriksen), Joshua Patrick.

Opstelling SV Spakenburg: Leon ter Wielen (k), Tim Brinkman (68. Yannick Zeeman), Roy Terschegget (56. Robin Eindhoven), Floris van der Linden, Wimilio Vink, Ravelino Junte (46. Lowie van Zundert), Sanny Monteiro, Frank Schilder (46. Koos Werkman), Youri Koelewijn, Frank Olijve © (46. Joël Amakado), Vince Gino Dekker.

Gele kaarten: 35. Joshua Patrick (G.V.V.V.), 6. Frank Schilder, 83. Wimilio Vink (SV Spakenburg).
Rode kaarten: 79. Joshua Patrick (G.V.V.V.)

Scheidsrechter: Nick Smit (Huizen)
Toeschouwers: 750

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn/Bas van Capelleveen
Fotografie: © ProShots.nl

Ander nieuws

G.V.V.V. sluit seizoen af met gelijkspel en neemt afscheid van Taoufik Adnane

Wedstrijdverslagen | 25 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

Wedstrijdverslagen | 19 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan Spakenburg in de race om het kampioenschap niet stoppen

Wedstrijdverslagen | 11 mei 2024
Lees meer