‘Ik heb veel bekenden op de club’

  • Vrijwilligers Vrijdag

Elke vrijdag zet de club een vrijwilliger op een voetstuk, in de rubriek ‘Vrijwilligers Vrijdag’. Deze week Wim de Kleuver. De 76-jarige is een manusje-van-alles, maar vooral actief in de keuken.

Zijn hele leven is Wim al op de club te vinden. “Al van jongs af aan speel ik bij G.V.V.V. Ik woonde daar in de buurt en met de jongens van de Emmalaan, Mulderslaan en Prins Bernhardlaan voetbalde ik altijd. Die jongens voetbalden ook allemaal bij G.V.V.V. Ik heb mijn hele jeugd gevoetbald en daarna ook nog bij de senioren en veteranen.”

Nieuw sportpark

Met het vrijwilligerswerk begon De Kleuver toen G.V.V.V. naar sportpark Panhuis verhuisde. “Ze hadden mensen nodig voor het bouwen van dat nieuwe sportpark. Daar zijn we toen met ongeveer twintig man mee bezig geweest. Doordat ik wist hoe het sportpark in elkaar zat, ben ik daarna bij de onderhoudsploeg gaan helpen.”

Nu staat hij al 15 jaar in de keuken, waar hij het goed naar zijn zin heeft. “Ik ben er meestal op dinsdag-, donderdag- en vrijdagavond en zaterdag te vinden. In de avonden ben ik meestal druk met de supporters voorzien van borrelhapjes. Op zaterdagochtend is de lunch voor het eerste waar ik mee bezig ben en s’ middags natuurlijk de broodjes en patatjes met voor de supporters.”

Mensen leren kennen

Dat Wim al zo lang bij de club betrokken is, maakt dat hij veel mensen kent. “Ik kom altijd bekenden tegen. De jongens waarmee ik vroeger voetbalde, zie ik nog bijna elk weekend. Daarnaast leer ik ook allemaal nieuwe mensen kennen. Dat maakt het zo mooi om vrijwilligerswerk te doen bij de club waar ik al zo lang kom.”

“Ik geniet nog steeds van het bezig zijn. Achter de geraniums zitten is niets voor mij. Ik heb het nog steeds naar mijn zin en op deze manier wil ik nog jaren vrijwilligerswerk blijven doen.”

Tekst: GVVV.nl/Thom van de Loosdrecht
Fotografie: ©
Stefan Koops 

 

Ander nieuws

‘We willen de businessclub verder opbouwen’

Vrijwilligers Vrijdag | 16 december 2022
Lees meer

‘Dat de jongens nu in het vierde elftal spelen, vind ik het mooiste wat er is’

Vrijwilligers Vrijdag | 09 december 2022
Lees meer

‘Ik doe graag wat voor de gemeenschap’

Vrijwilligers Vrijdag | 02 december 2022
Lees meer