‘Ik wil blijven groeien’

  • Vrijwilligers Vrijdag

Elke vrijdag zet de club een vrijwilliger op een voetstuk, in de rubriek ‘Vrijwilligers Vrijdag’. Deze week Rachid Abadi. De 54-jarige is één van de trainers van de JO11-2.

Afgelopen zaterdag helaas een verliespartij, maar Rachid vindt dat niet zo erg. “De kinderen zijn nog jong en moeten hier dus van leren. Op dinsdag analyseren we de wedstrijd en daar mogen de kinderen ook hun zegje bij doen. Als we de wedstrijd dan hebben besproken, gaan we trainen op de punten die minder goed gingen.”

Ervaring

Dat Abadi trainer is geworden, is geen toeval. “Ik speelde zelf op hoog niveau in Marokko. Door de ervaring die ik heb, weet ik hoe voetbal in elkaar zit en wat belangrijke aspecten zijn.” Volgens Rachid is je hoofd de belangrijkste factor tijdens het voetballen. “Als je het inzicht hebt, kunnen je voeten het uitvoeren. Daarnaast zijn motivatie, vertrouwen en rustig blijven erg belangrijke onderdelen.”

Naast dat hij zelf weet hoe het voetbal gespeeld moet worden, wil hij dat dus ook graag leren aan de kinderen. “Het leukste aan het trainersvak vind ik dat de kinderen van mij leren. Ik merk ook dat ze erg blij worden van het trainen en bezig zijn met voetbal.”

Doelen

Zelf heeft Rachid ook doelen. “Ik wil blijven groeien. Voor mijn trainingen kijk ik op YouTube voor oefeningen. Daar leer ik zelf van. Daarnaast wil ik meer leren van andere sporten, om zo voetballers beter te maken.” Hij heeft nog meer ideeën om voetballers beter te maken. “Ik wil dat kinderen ook meer theorie leren over het voetbal. Daar worden ze ook beter van.”

Rachid Abadi is dan nog maar twee jaar betrokken bij de club, maar voelt zich al helemaal thuis. “G.V.V.V. geeft aan iedereen kansen. Iedereen is gelijk en dat maakt deze club zo mooi. Ik zal hier nog lang betrokken blijven.”

Tekst: GVVV.nl/Thom van de Loosdrecht
Fotografie: ©
Stefan Koops 

Ander nieuws

‘We willen de businessclub verder opbouwen’

Vrijwilligers Vrijdag | 16 december 2022
Lees meer

‘Dat de jongens nu in het vierde elftal spelen, vind ik het mooiste wat er is’

Vrijwilligers Vrijdag | 09 december 2022
Lees meer

‘Ik doe graag wat voor de gemeenschap’

Vrijwilligers Vrijdag | 02 december 2022
Lees meer