‘Ik zoek voor iedereen wat wils’

  • Vrijwilligers Vrijdag

Elke vrijdag zet de club een vrijwilliger op een voetstuk, in de rubriek ‘Vrijwilligers Vrijdag’. Deze week Hennie Van der Poel. De 62-jarige is dj bij onze club en zet samen met Harald Terpstra het sportpark op zijn kop.

Afgelopen zaterdag 26 februari, Byron Burgering denkt zijn elftal op voorsprong te zetten, de goaltune galmt al door het sportpark, maar er wordt alsnog voor buitenspel gefloten. Dat de muziek toch aanging is een trucje van Hennie. “Ik zag dat de grensrechter twijfelde, dus ik zette de goaltune al aan. Zo laat ik de scheids er toch over nadenken. Het werkte afgelopen wedstrijd misschien niet, maar ik blijf het proberen.”

Waardering uitsupporters

De eerste keer dat Van der Poel bij G.V.V.V. draaide, was in de wedstrijd om promotie naar de Topklasse tegen Katwijk. “We verloren helaas die wedstrijd. Ik had al wel een muziekmix gemaakt voor bij een eventueel promotiefeest. Die heb ik toen maar gedraaid voor de Katwijksupporters. Dat werd erg gewaardeerd.” Sinds die wedstrijd is de dj niet meer weg te denken bij de thuiswedstrijden. “Het seizoen daarop werd er een supportersvereniging opgericht. Daar heb ik aangegeven dat ik graag bleef draaien bij wedstrijden. Er zijn toen boxen gekocht en de muziek viel in de smaak.”

Hennie merkte later dat hij een trendsetter was voor het amateurvoetbal. “Ik draai na de wedstrijden ook altijd in de kantine. Er kwamen dan ook vaak supporters van andere clubs, omdat het bij ons zo gezellig was. Later gingen ook andere clubs dj’s inzetten bij hun thuiswedstrijden. Dat vond ik leuk om te zien.”

Veel onderzoek

De interesse voor muziek eindigt niet bij de uitgang van het sportpark voor Van der Poel. “Ik maak mijn eigen tunes en ik zoek veel nieuwe muziek. Ik wil iedereen bedienen, dus zoek ik voor iedereen wat wils. Daarnaast kijk ik bij uitwedstrijden welke geluidsinstallatie ze daar hebben staan. Een droom is om ooit zo’n goede installatie als bij HHC Hardenberg te krijgen. Die zorgen voor het mooiste geluid bij de wedstrijden.”

Hennie heeft al veel mooie herinneringen opgebouwd. “Na de wedstrijd tegen Spakenburg voor het kampioenschap, vierden we alsnog een feestje in de kantine. De spelers werden als kampioenen onthaald. Daar werd Erik Assink emotioneel van. Dat was een erg mooi moment.”

Ouwehoeren

Hennie Van der Poel hoopt nog lang door te gaan als dj. “Ik vind het nog steeds erg leuk, want het is gewoon mijn hobby. Die plezier komt ook door het vele ouwehoeren, want dat hoort er ook bij.”

Tekst: GVVV.nl/Thom van de Loosdrecht
Fotografie: ©
Stefan Koops 

Ander nieuws

‘We willen de businessclub verder opbouwen’

Vrijwilligers Vrijdag | 16 december 2022
Lees meer

‘Dat de jongens nu in het vierde elftal spelen, vind ik het mooiste wat er is’

Vrijwilligers Vrijdag | 09 december 2022
Lees meer

‘Ik doe graag wat voor de gemeenschap’

Vrijwilligers Vrijdag | 02 december 2022
Lees meer