IN DE MEDIA // ‘Zuur dat we punten niet pakken’

  • In de media

G.V.V.V. ging dinsdagavond onderuit op bezoek bij de beloften van FC Volendam. De ploeg kon in een goede tweede helft de opgelopen schade niet meer herstellen. Een mediaoverzicht. 

Het begin van de wedstrijd tussen Jong FC Volendam en G.V.V.V. bracht de blauwhemden mogelijkheden, maar het lukte meerdere spelers niet om de openingstreffer te scoren. Toen FC Volendam daar na een klein halfuur wel in slaagde, was de ploeg van trainer Gery Vink het even kwijt en zag het de achterstand op slag van rust vergroten naar 2-0.

‘Kregen geen vat’

Na afloop was de vraag waarom G.V.V.V. pas in de tweede helft aan voetballen toe kwam. “Dat is een goede vraag. We hadden afgesproken om de jonge gasten van Volendam bij de strot te grijpen, maar we kregen geen vat op hun spel”, blikte Joshua Patrick terug bij RTV Utrecht. “In de positie waarin wij nu zitten kan je niet anders dan alles geven in de tweede helft.”

“We hebben vandaag mogelijkheden gehad. We creëren de laatste tijd wel meer kansen. Het wil nog niet vlotten met de bal erin schieten”, aldus Patrick. Zelf scoorde Patrick nog niet in een officieel duel. De aanvaller staat al meer dan twee jaar droog. “Ik denk dat het voor andere mensen een grotere issue is dan voor mij. Ik ben naar G.V.V.V. gekomen om te scoren. Het liefst had ik mijn team al geholpen met doelpunten.” (Luister het hele interview)

‘Ontzettend gemotiveerd’

Trainer Gery Vink heeft er nog genoeg vertrouwen in dat zijn ploeg erin blijft. “Ik ben eind oktober ingestapt. We zijn sindsdien nog niet één keer weggespeeld. We hebben nog zestien wedstrijden te gaan dat zijn 48 punten. Het wordt penibeler en penibeler. Ik ben zelf nog ontzettend gemotiveerd om G.V.V.V. erin te houden en de groep zelf ook. Het is zuur dat we vandaag niet de punten pakken.” (Luister het hele interview)

Taoufik Adnane waardeert de grote steun van de achterban, zo vertelt hij bij Regiosport Veenendaal: “We weten wat ons te doen staat en de supporters staan achter ons. Dat bewees de volle supportersbus naar Volendam wel. De 2-2 hing in de lucht, we hebben er alles aan gedaan. Keeper Jan van Willige heeft ons daarnaast nog een paar keer goed in de wedstrijd gehouden. We hoopten op een bevlieging van een spits, die zat eraan te komen maar het zat niet mee. We zullen ons weer moeten opmaken voor zaterdag en daar gaan we voor de volle winst.” (Lees het hele interview)

Samenstelling: GVVV.nl/Youri van Doorn
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Burgering kijkt trots terug: ‘Van deze keuze nooit spijt gehad’

In de media | 03 mei 2024
Lees meer

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer