JO11-1 wint eenvoudig van Jonathan in zakelijk duel

  • Opleiding

Zaterdagochtend 26 maart mochten de jongens van G.V.V.V. JO11-1 wederom vroeg aan de bak. Nu stond er een thuiswedstrijd gepland tegen Jonathan JO11-2, aftrap om 8.30 uur. Om 8.10 uur werd de warming up gestart en om klokslag 8.30 uur was het scheidsrechter T. Jansen, welke floot voor de start van een nieuwe competitiewedstrijd van de JO11-1.

In het eerste kwart oogde J011-1 flets en werd het veld vaak heel klein gemaakt, waardoor er een rommelig eerst kwart ontstond. Door het schoolvoetbal, zijn de jongens van de JO11-1 minimaal 4 of zelfs 5 x per week bezig met voetbal. Door deze volle agenda’s is het logisch dat de jongens soms vermoeid ogen. De technische staf heeft daarom de afgelopen 2 donderdagen (trainingsavonden) voor de jongens welke schoolvoetballen, besloten om ze rust te geven. Ondanks het fletse eerste kwart, was het toch G.V.V.V. welke het betere van het spel had. Na 10 minuten spelen was het dan ook Julian, welke G.V.V.V. op een 1-0 voorsprong zette. Een afstandsschot van Ezra werd door de keeper nog gepareerd, maar een oplettende Julian was er op tijd bij om de 1-0 op het scorebord te zetten. Het doelpunt werd met een klein vreugdedansje, samen met Adam, gevierd. Een paar kleine kansen op de 2-0 werden niet afgerond door G.V.V.V. en hierdoor werd het eerste kwart afgesloten met een 1-0 voorsprong.

In de korte rust werd er aangegeven om bij balbezit het veld groter te maken, druk te zetten en gewoon elkaar in te spelen. In het tweede kwart zagen we een herboren J011-1. Een stormloop op het doel van Jonathan was het gevolg. G.V.V.V. kreeg kans op kans en het was dan ook Adam, welke van dichtbij de 2-0 op het scorebord zette. Nog geen 2 minuten later was het dezelfde Adam, welke in een 1 tegen 1 duel, simpel wegdraaide van zijn tegenstander en heel beheerst de 3-0 aantekende. Wederom 2 minuten later was het een individuele actie van Timme op links, welke de keeper met een laag en hard schot kansloos liet 4-0. In 1 van de spaarzame uitvallen van Jonathan kreeg Jonathan een corner. Deze corner werd prachtig genomen en nog prachtiger binnengekopt door de spits van Jonathan 4-1. Net voor het einde van het tweede kwart, was het wederom Adam, welke op aangeven van Ezra werd vrijgezet voor de keeper. Met dit buitenkansje wist Adam wel raad en hij tikte beheerst de 5-1 binnen. Kort daarna volgde het eindsignaal van het tweede kwart.

De start van het derde kwart was veelbelovend en het was wederom eenrichtingsverkeer richting het doel van Jonathan. Kans op kans kreeg GV.V.V., echter het vizier stond niet op scherp. Noah mocht 3 x alleen op de doelman af, maar telkens ontbrak het geluk bij de goedlachse Spanjaard. Joey had pech in de afronding en doordat het zo gemakkelijk ging, wilde iedereen zelf scoren en voor eigen succes gaan. De eerste counter in het derde kwart, na ca. 7 minuten, werd door Jonathan feilloos afgerond 5-2. Na deze 5-2 stortte G.V.V.V. volledig in en was het tot en met het laatste fluitsignaal niet om aan te zien. Doordat het bij Jonathan aan stootkracht ontbrak, kwam de overwinning van de JO11-1 geen moment in gevaar en werd het duel zakelijk uitgespeeld en won G.V.V.V. JO11-1 dik verdiend van Jonathan.

Feest(je)

Enkele uren na het laatste fluitsignaal werd er in het centrum van Veenendaal, door enkele supporters van G.V.V.V. JO11-1 en de trainer/leider van G.V.V.V. JO11-1, nog een klein feestje gevierd op de overwinning. Winnen dat is immers het belangrijkste van het spelletje en hoe, ach, dat zijn we de volgende dag alweer vergeten.

Doelpuntenmakers: 3 x Adam, 1 x Timme, 1 x Julian
Toeschouwers: 50

Perschef GVVV JO11-1
Stefan van de Bovenkamp

Ander nieuws

Kraker tussen JO13-1 en leeftijdsgenoten CJVV eindigt doelpuntloos

Opleiding | 08 april 2024
Lees meer

Jesse van Leeuwen is zaterdag pupil van de week bij de wedstrijd tegen FC Lisse

Opleiding | 04 april 2024
Lees meer

JO13-1 sleept met pijn en moeite een punt weg uit bij Woudenberg JO13-1

Opleiding | 31 maart 2024
Lees meer