JO11-1 wint overtuigend bij Huizen

  • Opleiding

Wederom was het voor de mannen van G.V.V.V. JO11-1, de technische staf, ouders, opa’s en oma’s bijna nachtwerk om aan de aftrap te verschijnen in Huizen. De aftrap voor de uitwedstrijd in Huizen stond gepland om 8.30 uur. Dit betekende dat de wekkers om half 7 in veel huizen in Veenendaal afgingen. Om 7.15 uur werd er verzameld bij de Burger King om af te reizen naar Huizen.

Ondanks het vroege tijdstip, was het prachtig weer met een strak blauwe lucht. Blauw dat zijn de kleuren van onze club en het kon dan ook niet anders dat dit een mooie blauwe ochtend voor de mannen van G.V.V.V. JO11-1 zou gaan worden. Bij aankomst in Huizen werden de kleedkamers opgezocht, zodat iedereen zich gereed kon maken voor de wedstrijd. Rond 8.10uur betraden de mannen van de JO11-1 in heerlijke weersomstandigheden het kunstgrasveld van Huizen voor de warming up. Om exact 8.30 uur werd er afgetrapt en was het de grote vraag, voor het in grote getalen meegereisde publiek vanuit Veenendaal, hoe JO11-1 zich zou revancheren van de nederlaag van vorige week thuis tegen AFC Quick. De JO11-1 oogde vorige week vermoeid en niet scherp (druk programma vanwege het schoolvoetbal was hiervan mogelijk een reden).

 

Op voorsprong

Het was Huizen welke in de eerste 5 minuten de overhand had en een paar kansjes kreeg om de score te openen. Na een minuut of 5 kwam G.V.V.V. JO11-1 wat beter in de wedstrijd en ontspon zich een vermakelijk duel, waarbij het spel op en neer golfde en er veel gebeurde voor beide goals. Na 10 minuten was het Ezra welke JO11-1 met een verwoestende uithaal van een meter of 25 op een 0-1 voorsprong zette. Een prachtige aanvalsopzet tussen Ezra, Timme en Appie werd op fraaie wijze afgerond door onze enige linkspoot in de selectie Appie 0-2. Geheel onverwachts in de laatste seconde van het eerste kwart, door een individuele fout, scoorde Huizen de 1-2. Direct volgde het eindsignaal van het eerste kwart. In het tweede kwart, eigenlijk het slechtste deel van de wedstrijd van JO11-1, gebeurde er heel veel. Een goede aanval, nu over links, hierbij werd de bal goed teruggelegd door Appie en wederom was het Ezra met een geplaatst schot in de hoek, welke de keeper kansloos liet en dat betekende de 1-3 voorsprong. Kort daarna was het Appie, welke met een beetje geluk, de bal over de keeper plaatste en de 1-4 op het scorebord zette. Een onoplettendheid achterin door niet goed in te grijpen leverde de 2-4 op en gaf Huizen weer hoop. Deze hoop werd al snel tenietgedaan door een prachtige individuele actie van Timme, welke de complete rechterflank vanuit het middenveld overstak, naar binnen kwam en fantastisch hard en laag binnenschoot 2-5. Hiermee werd het 2de kwart afgesloten.

 

Eenrichtingsverkeer

Waar er in de eerste 2 kwarten nog goed tegenstand werd geboden door Huizen, was het in het 3de en 4de kwart eenrichtingsverkeer richting het doel van Huizen. Kans op kans kreeg G.V.V.V. JO11-1 om de score verder uit te breiden. Het was alleen Timme in het 3de kwart, welke met een mooie individuele actie, nu vanaf links, zijn tegenstander te kijk zette en wederom hard en laag de keeper passeerde en hiermee 2-6 op het scorebord zette. Kalil trof nog een keer de Lat, Timme schamde de paal, Noah en Adam misten 1 op 1 met de doelman van Huizen en nog talrijke (schiet)kansen werden om zeep geholpen door de mannen van JO11-1. Het enige verwijt wat er richting de mannen van de JO11-1 gemaakt kon worden, was dat er niet meer gescoord werd.

Om 9.40 uur klonk dan ook het laatste fluitsignaal en won G.V.V.V. JO11-1 dik verdiend van Huizen JO11-1. De meegereisde supporters vanuit Veenendaal hadden genoten van een uitstekend JO11-1 en hadden daarbij het geluk dat ze nog heel lang van deze overwinning op zaterdag konden genieten. Want wie heeft er nu al om 9.40 uur, op een zaterdagochtend, 3 punten in de zak, ja dat zijn echt de toppers van de JO11-1.

 

Doelpuntenmakkers G.V.V.V. JO11-1: 2 x Timme, 2 x Appie, 2 x Ezra

Toeschouwers: 50

Perschef Stefan van de Bovenkamp

 

Ander nieuws

SPETTERENDE SEIZOENSAFSLUITING MET SLOTFEEST VOOR DE JEUGD (+ extra informatie)

Opleiding | 25 mei 2024
Lees meer

Juni toernooienmaand bij G.V.V.V.

Opleiding | 24 mei 2024
Lees meer

MAUD VERHAAF IS DE PUPIL VAN DE WEEK BIJ DE WEDSTRIJD TEGEN JONG SPARTA

Opleiding | 24 mei 2024
Lees meer