MO19 rekent in eerste helft af met Nieuwland

  • Opleiding

De MO19 heeft zaterdagochtend met gemak gewonnen van Nieuwland. Het elftal rekende in de eerste helft af met de middenmoter uit Amersfoort: 4-1. 

Het succeselftal uit de hoogste leeftijdscategorie van de jeugdopleiding trad zaterdag op eigen veld aan tegen Nieuwland MO19. De ploeg van trainers Hafid Abarkach, Iwan van Kooten en Michel Meijer hoefden dit seizoen nog geen nederlaag te incasseren in de competitie en ook tegen middenmoter Nieuwland moesten de blauwhemden serieus beginnen om deze status te behouden.

Rustige start

Een tamme openingsfase zorgde voor weinig doelpogingen aan beide zijdes van het veld. Neda Abarkach was na zeven minuten met een schot vanaf links in de gelegenheid, maar ook de snelle aanvalslinie van Nieuwland zorgde na tien minuten voor een mogelijkheidje. Dekken van twee verdedigers van G.V.V.V. voorkwam dat de aanvaller gevaarlijk kon worden, waardoor de inzet naast het doel werd gekopt.

Naarmate de openingsfase voorbij was, begon G.V.V.V. wat meer te combineren voorin om te jagen op de openingstreffer. Goede aanvallen en combinaties tussen Noëlle van Rijn en Ilse Verwoert zorgden wel voor werk bij de Nieuwlandse defensie, maar echt gevaarlijk werden de pogingen niet. Nieuwland bleef aan de andere kant even zo gevaarlijk, door met snelheid van de aanvallers meerdere keren op te duiken voor het doel van Eva Tijman. Reddingen van de sluitpost en ingrepen van Maaike Diepeveen voorkwamen een achterstand.

Gouden wissel

Een wissel bij de MO19 na ruim twintig minuten spelen bracht meteen een doelpunt. Elisa Dasberg werd binnen de lijnen gebracht voor Neda Elsadik en wist haar eerste balcontact direct te verzilveren met een doelpunt. Na een goede kapbeweging, werd de bal in de verre hoek onhoudbaar binnen geschoten waarmee de 1-0 een feit was.

Het snelle doelpunt van Dasberg leidde een reeks aan kansen in voor de thuisploeg. Niet veel later kon Rihad Abarkach tot de achterlijn opstomen, maar kwam de voorzet via Noëlle rechtstreeks op de keeper terecht. Diezelfde keeper bleek een paar pogingen daarna vaker een sta in de weg, want met handen en voeten voorkwam zij meerdere mogelijkheden van de MO19.

Beloning

Op slag van rust was het dan eindelijk wel raak. Een hard schot uit de tweede lijn van Ilse Verwoert kon door de keeper aangeraakt worden, maar niet overtuigend genoeg om te voorkomen dat de bal door de snelheid alsnog achter de lijn terechtkwam en de 2-0 daarmee op het scorebord verscheen. Daarna ging het snel, want vanuit de aftrap kon Nieuwland de aansluitingstreffer maken. Dat doelpunt ging echter niet door, omdat er buitenspel was waargenomen en de 2-0 tussenstand daardoor gehandhaafd bleef.

De volgende aanval van de MO19 was daarentegen weer raak. Rihad verzorgde een assist op Elisa Dasberg, die haar tweede van de ochtend uit vrije positie beheerst tegen de touwen schoot en daarmee voor de 3-0 tekende. Nieuwland kwam daarna via een uitstekende aanval direct op 3-1, maar dat bleek vooral voor de statistieken toen Noëlle van Rijn in blessuretijd van de eerste helft vogelvrij wist te scoren en daarmee de stand op 4-1 bracht.

Nieuwland niet bij krachten

In de tweede helft moest doelman Eva Tijman noodgedwongen in de kleedkamer achterblijven met een blessure aan de enkel, waardoor veldspeler Elisa Molenaar haar verving. Met liefst een balcontact had zij zeer weinig te doen in de tweede helft. Datzelfde bleek niet voor de doelman van Nieuwland, die met meerdere reddingen haar doel schoon wist te houden.

G.V.V.V. vond de ruststand van 4-1 voldoende om over de streep te trekken en Nieuwland kon simpelweg niets meer tegenover de inzet van de blauwhemden zetten. Het werd nog schrijnend toen de bezoekers in de laatste fase van de wedstrijd de blessures niet meer op konden vangen en de wedstrijd met negen spelers moesten eindigen. De MO19 wist niet van dat overwicht te profiteren, waardoor een minder vermakelijke tweede helft geen doelpunten opleverde en de eindstand 4-1 bleef.

Ongeslagen status

De meiden behouden met hun zege aansluiting bij de kop en blijven ongeslagen in de competitie. Volgende week wacht opnieuw een thuiswedstrijd als Hooglanderveen op bezoek komt. Dat duel begint om 12.15 uur.

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Kraker tussen JO13-1 en leeftijdsgenoten CJVV eindigt doelpuntloos

Opleiding | 08 april 2024
Lees meer

Jesse van Leeuwen is zaterdag pupil van de week bij de wedstrijd tegen FC Lisse

Opleiding | 04 april 2024
Lees meer

JO13-1 sleept met pijn en moeite een punt weg uit bij Woudenberg JO13-1

Opleiding | 31 maart 2024
Lees meer