Onnodige nederlaag voor de JO15-2

• Opleiding

Voor de derde wedstrijd op rij stapte G.V.V.V. met een nederlaag van het veld. Een onnodige nederlaag want het spel speelde zich, met name in de eerste helft, vooral af op de helft van CDW. Er werd keihard gewerkt door de blauwhemden maar de verdediging van CDW stond als een huis. CDW had in de eerste helft aan één vlijmscherpe counter genoeg om op voorsprong te komen. In de tweede helft vloeiden de krachten bij G.V.V.V. langzaam weg en wist CDW tien minuten voor tijd de wedstrijd in het slot te gooien. Eindstand 0-2.

Jasper en Maarten kunnen de 0-1 niet voorkomen. Na een scherpe counter wordt de bal van dichtbij binnengeschoten.

G.V.V.V. drukt, CDW scoort

Vanaf de eerste minuut zette G.V.V.V. de tegenstander vast op eigen helft zonder dat dit tot grote kansen leidde. G.V.V.V. liet de bal goed rondgaan. Aan de rechterkant van het veld werd een aanval opgezet via Jasper en Nathan maar er werd geen gaatje gevonden in de verdediging van CDW. Na enkele minuten spelen wist Sjoerd de bal te onderscheppen en zette hij Thijmen aan de linkerkant van het veld aan het werk. Thijmen vond op zijn beurt Nizar die de bal keurig aflegde op aanvoerder Arjan maar het schot dat volgde ging naast het doel. Even later kreeg Nizar weer de bal, nu uit een ingooi van Thijmen. Nizar zocht en vond Luuk maar een verdediger van CDW wist het schot van Luuk nog te blokkeren. G.V.V.V. was nadrukkelijk op jacht naar de openingstreffer maar spitsen Milan en Luuk kregen weinig ruimte van de hechte verdediging van CDW. Na tien minuten spelen kwam CDW voor het eerst echt over de middellijn en was het ook direct raak. Na een scherpe voorzet vanaf de rechterkant kon de spits van CDW van dichtbij raak schieten (0-1). G.V.V.V. rechtte de rug en ging op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er bijna maar na een combinatie tussen Luuk en Dylan schoot laatstgenoemde de bal naast het doel. CDW werd voor een tweede keer gevaarlijk. Eerst ging een lage voorzet aan iedereen voorbij maar daarna volgde nog een hard schot waarna de bal door Maarten goed uit de hoek werd gebokst. Via Dylan was G.V.V.V. weer gevaarlijk maar weer wist een verdediger de bal van richting te veranderen waardoor er een corner volgde. Omar schoot de bal na die corner net over het doel. De druk op het doel van CDW nam toe en Omar legde de bal terug op Marwan maar weer ging de bal naast. Even later weer een goede aanval van G.V.V.V. Lucas kreeg de bal aangegooid van keeper Maarten, Nizar wist zijn directe tegenstander af te troeven en zag Dylan vrijlopen. Helaas was de eindpass net niet nauwkeurig genoeg. Kort hierna weer een mogelijkheid voor G.V.V.V. Na een goede pass van Lewon was het nu Nizar die de bal net niet kon controleren en zo ging er weer een mogelijkheid verloren. Vlak voor de rust leek CDW er plotseling weer snel uit te komen maar Hugo onderschepte de bal goed en gaf de bal direct door aan Omar. Omar op zijn beurt passte de bal naar Dylan die de bal helaas niet goed wist te raken waardoor de bal naast ging. De keeper van CDW leverde de bal na de doeltrap die volgde zomaar in bij Marwan maar hij schoot te gehaast waardoor de bal hoog over het doel ging.

Drukte voor het doel van CDW.

G.V.V.V. loopt zich constant stuk op CDW-verdediging

Ook in de tweede helft ging G.V.V.V. op zoek naar het verlossende doelpunt. Nizar kwam direct in scoringspositie maar het schot was niet goed genoeg om de keeper van CDW te passeren. Via Ahmad en Lewon werd Omar gezocht maar de keeper was op tijd zijn doel uit om Omar van het scoren te houden. Luuk, inmiddels in de verdediging spelend, was na een goed genomen corner van Nizar dicht bij de gelijkmaker maar hij kopte de bal net naast het doel. Kort hierna weer een kans voor G.V.V.V. De keeper van CDW wist een schot van Marwan, na een pass van Ahmad, niet te klemmen maar Lewon kwam net een paar centimeters te kort om de gelijkmaker op het bord te schieten. De krachten vloeiden langzaam weeg bij G.V.V.V. en CDW kreeg iets meer ruimte om ook zelf aan te vallen. Na een corner voor CDW waren de rollen eens omgedraaid. Nu was het de beurt aan G.V.V.V. om te counteren maar de eindpass was net niet goed genoeg om CDW te verrassen. Via Thijmen (schot via keeper net naast), Lewon (schot van groet afstand) en Nizar (schot in handen keeper) bleef G.V.V.V. verreweg de meest aanvallende ploeg op het veld maar het doelpunt viel toch weer aan de andere kant. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd werd de verdediging van de blauwen geklopt en de tegenstoot en was de wedstrijd beslist (0-2). Lewon was nog dicht bij een eretreffer maar de keeper van CDW wist de bal keurig uit de hoek te tikken.

Ook in de tweede helft probeerde G.V.V.V., hier via Milan en Nizar, CDW onder druk te zetten.

G.V.V.V.  JO15-2 – CDW JO15-3    0 – 2  (0 – 1)

Scoreverloop: 10. 0-1 CDW; 60. 0-2 CDW

Opstelling G.V.V.V. JO15-2: Maarten van Schaik (k), Jasper Hardeman, Sjoerd van de Lagemaat, Hugo van Leeuwen, Lucas van der Salm, Thijmen Meijer, Arjan Pakseresht ©, Nathan Lema, Nizar Errahmouni , Milan van de Weerd en Luuk Septer.

Wissels: Omar Uka, Ahmad Amallah, Marwan Akbili, Dylan Dirksen en Lewon Stepanyan

Tekst en fotografie: Jos van Schaik

Kraker tussen JO13-1 en leeftijdsgenoten CJVV eindigt doelpuntloos