Ook beloften Volendam te sterk voor G.V.V.V.

  • Wedstrijdverslagen

Net als afgelopen zaterdag in Rotterdam, waar de jonkies van Sparta met 2-1 aan het langste eind trokken, was de ploeg van coach Vink dinsdagavond niet opgewassen tegen de jonge talenten van FC Volendam. Na een 2-0 ruststand werd een dappere en moedige poging gewaagd om die ongedaan te maken, maar verder dan de aansluitingstreffer kwam G.V.V.V. niet en derhalve staat de teller van winst buitenshuis nog steeds op nul.

Met de steun in de rug van zo’n 75 meegereisde supporters – die zich gedurende de hele wedstrijd luid en duidelijk lieten horen, waarvoor grote hulde, want dit toont een echte blauwe fan in voor- en tegenspoed – begonnen captain Adnane c.s. redelijk voortvarend in het verder bijna lege Kras stadion. Die aanvallende intenties kwamen van Jordi Bitter en Adham el Idrissi die beide ten koste van een hoekschop afgestopt konden worden.

Maar de grootste kans om een voorsprong te nemen kwam na twintig minuten spelen op naam van centrale verdediger Mats Grotenbreg. Uit een rebound, na alweer een hoekschop, kreeg Grotenbreg de bal door het midden aangespeeld en kwam hij oog in oog te staan met goalie Van Oevelen. Met een soort spagaat wist de sluitpost de inzet tegen te houden met z’n grote teen en ging de 100% kans teloor.

Initiatief uit handen

Tussendoor had de evenknie van Van Oevelen ook al zijn klasse getoond. Een schot van El Idrissi was hard en zuiver, maar Jan van Willige had een prachtige safe in huis. Dat deed hij niet veel later nog een keer toen de topscorer van de gastheren, Koen Blommestijn, vanaf de rand van de zestien hem probeerde te verschalken. Want ondertussen was duidelijk geworden dat na het overrompelde initiatief van G.V.V.V. de Volendammers zich ook niet onbetuigd lieten. De blauwen werden steeds meer teruggedrongen op eigen helft en dat resulteerde na een klein half uur de 1-0.

Tayrell Wouter kreeg alle tijd en ruimte om een voorzet te verzenden en de kwikzilverachtige El Idrissi schatte die als eerste op waarde en kon met z’n hoofd Van Willige verschalken. Op een poging van Justin Spies na, die een voorzet door alles en iedereen zag worden gemist, bleef het heft in handen van de jongemannen van coach Kiki Musampa. En die zag op slag van rust, dat balverlies op het middenveld door een misverstand tussen Mats Grotenbreg en Danny de Leeuw, direct werd afgestraft door Jim Beers, zodat zijn ploeg met een mooie 2-0 voorsprong aan de thee kon gaan.

Wisselingen

Met Fabio Hendriksen in de ploeg voor de geblesseerd geraakte Adham el Idrissi begon G.V.V.V. aan het tweede bedrijf. De invaller spits had gelijk z’n visitekaartje af moeten geven, maar liet dat na. Want een voorzet van Burgering bij de tweede paal werd door Hendriksen niet goed ingekopt waardoor Van Oevelen op tijd kon ingrijpen. In de volgende vijftien minuten gebeurde er zo goed als niets, Volendam hoefde niet zo nodig en G.V.V.V. had niet de kwaliteit in huis om gevaar te stichten.

Pas toen beide trainers rondom het uur beide een 3-voudige wissel hadden doorgevoerd ontstond er weer wat leven in de brouwerij. Invaller Haouat ging voor eigen succes waar een voorzet richting de tweede paal waar Byron Burgering geheel vrij stond een veel betere optie was. Burgering zelf zag een inzet precies genoeg van richting worden veranderd om niet in het doel te verdwijnen. In de ogen van trainer Vink was dat gebeurt met de arm of hand, maar referee Ruperti was de mening niet toegedaan. Vierde officieel Van der Vaart kreeg de vocale volle laag van de zeer meelevende coach, maar uiteraard veranderde dat niets aan de beslissing.

Eretreffer

Door de wisselingen was Justin Spies op het middenveld terecht gekomen terwijl Maikel Epskamp zijn plaats innam als vleugelverdediger. In die meer aanvallende rol was de jonge Spies tweemaal kort achtereen  gevaarlijk. Een afstandsschot ging over en de kopbal na een hoekschop werd op curieuze wijze via de handen van de doelman en de paal niet omgezet in de aansluitingstreffer. Doordat G.V.V.V. in de laatste 10 minuten van het duel va-banque ging spelen om nog maar wat te forceren ontstonden er ruimtes voor de makkelijk combinerende wijdbroeken. Maar steeds stond Jan van Willige in de weg en ook had hij het geluk aan zijn zijde toen Jim Beers uit een kopbal de lat raakte.

De eretreffer kwam er toch nog. Een hoekschop van Byron Burgering draaide in bij de eerste paal en door heel veel drukte om hem heen kon doelman Van Oevelen niets anders doen dan wegstompen. Hij raakte het speeltuig geheel verkeerd en die verdween in zijn eigen heiligdom. Met Joeri Potjes, naar de spits gedirigeerd door coach Vink, werd geprobeerd alsnog de gelijkmaker te forceren. Het mocht niet baten want kansen of mogelijkheden kwamen er niet meer voor de Veenendalers. Een uitstekende ingreep van Adnane in de laatste minuut van de toegevoegde vijf minuten blessuretijd voorkwam zelfs erger.

Weinig af te dingen

Alles overziende kun je zeggen dat G.V.V.V. er alles aan heeft gedaan om met een goed resultaat naar Veenendaal terug te keren, maar helaas voor alles wat blauw is en die ploeg van harte ondersteunde, had de selectie van Kiki Musampa op meerdere fronten meer kwaliteit in huis en was op de winst weinig af te dingen. Met nieuwe ronde, nieuwe kansen moet G.V.V.V. dan maar komende zaterdag gaan proberen om Koninklijke HFC in eigen huis partij te gaan geven. Aanvang van dat duel is 14.30 uur.


Jong FC Volendam – G.V.V.V. 2-1 (2-0)
Scoreverloop: 28. Younes Taha el Idrissi 1-0, 45. Jim Beers 2-0, 84. Kevin van Oevelen (eigen doelpunt) 2-1.

Gele kaart: 31. Milan de Haan (Jong FC Volendam)

Opstelling Jong FC Volendam: Kevin van Oevelen, Rob Tol, Sjors Kramer ©, Jay Koorndijk, John Hilton, Robin Schulte (67. Hamza Rahoui), Tayrell Wouter (46. Darius Johnson), Younes Taha el Idrissi (67. Imran Nazih), Jim Beers (81. Ezechiel Fiemawhle), Milan de Haan, Koen Blommestijn (67 Jordi Blom).

Opstelling G.V.V.V.: Jan van Willige, Mats Grotenbreg (62. Maikel Epskamp), Taoufik Adnane ©, Jordi Bitter (62. Hicham Haouat), Joshua Patrick, Danny de Leeuw (62. Achraf Nejmi), Byron Burgering, Joeri Potjes, Justin Spies, Mart de Jong, Adham el Idrissi (46. Fabio Hendriksen).

Scheidsrechter: C. Ruperti
Toeschouwers: 125

Tekst: GVVV.nl/Bas van Capelleveen
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

Wedstrijdverslagen | 19 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan Spakenburg in de race om het kampioenschap niet stoppen

Wedstrijdverslagen | 11 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. duwt Kozakken Boys dieper in de put door ruime overwinning

Wedstrijdverslagen | 04 mei 2024
Lees meer