Ook VRC te sterk voor de JO15-2

  • Opleiding

Tegen VRC liep G.V.V.V. JO15-2 tegen de vierde nederlaag op rij aan. Over de hele wedstrijd genomen was dit overigens een terechte uitslag want VRC was de betere ploeg. Toch had het zomaar ander kunnen uitpakken. Tot tweemaal toe wist G.V.V.V. op voorsprong te komen maar kon de voorsprong niet worden behouden. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd kwam VRC voor het eerst op voorsprong en was G.V.V.V. niet bij machte de stand om te buigen. Eindstand 3-2.

Spaarzaam moment voor het doel van VRC in de eerste helft. Dylan vuurt richting doel.

Voorsprong voor G.V.V.V. ondanks slordig spel.

G.V.V.V. al vroeg op voorsprong. VRC lijkt de bal na een corner weg te kunnen werken maar Thijmen pikte de bal op. Vanaf randje zestien schoot hij de bal met een fraaie boog over de keeper in het doel. Hierna lukte er in de eerste helft vrij weinig meer aan de kant van G.V.V.V. De passing was slordig, duels werden vaak verloren en zo liep G.V.V.V. eigenlijk de hele eerste helft achter de tegenstander aan. Maarten wist met een aantal goede reddingen een tegendoelpunt te voorkomen. Ook Jasper, Hugo, Sjoerd en Lucas hadden hun handen vol aan de beweeglijke VRC aanvallers. Na een corner voor VRC lag er plotseling ruimte voor G.V.V.V. en via Jasper, Arjan en Sjoerd werd een veelbelovende aanval opgezet. De bal kwam uiteindelijk aan de rechterkant van het veld bij Nizar die op zijn beurt Luuk bereikte. Luuk had echter net iets te veel tijd nodig waardoor een VRC verdediger er nog net een voetje tussen kon steken. VRC bleef echter de bovenliggende partij en kreeg een volgende kans. Keeper Maarten was op tijd zijn doel uit en gooide zich voor de voeten van de VRC aanvaller waarna Lucas de bal kon wegwerken. Kort hierna een onoverzichtelijke situatie voor het doel van Maarten waarbij VRC meerdere mogelijkheden kreeg om op doel te schieten maar uiteindelijk ging de bal naast het doel. Even werd G.V.V.V. nog gevaarlijk via Nizar en Dylan maar het schot van Dylan ging net naast het doel. Kort nadat een doelpunt van VRC wegens buitenspel was afgekeurd stond toch de gelijkmaker op het scorebord. VRC kreeg alle ruimte om te combineren en zo werd een aanvaller helemaal vrij voor het doel gevonden. Deze rondde beheerst af en was de score weer in evenwicht (1-1). G.V.V.V. kon voor de pauze nog een paar keer gevaarlijk worden maar eerst kon Omar, na een pass van Ahmad, de bal niet controleren en later werd Dylan goed verdedigd waardoor er geen echte kans ontstond. Aan de andere kant van het veld was VRC veel gevaarlijker maar Lucas en Hugo verdedigden goed waardoor de rust werd gehaald met een gelijke stand.


Nizar schiet van buiten het strafschopgebied op de kruising. De rebound zou door hem worden binnengekopt.

Voorsprong weer weggegeven.

G.V.V.V. leek in de tweede helft iets beter in de wedstrijd te zitten. De bal werd iets langer in de ploeg gehouden. Na ruim vijf minuten spelen zette Nizar G.V.V.V. weer op voorsprong. Met een verwoestende uithaal verrastte hij de keeper van VRC maar de bal kwam precies op de kruising terecht. Nizar lette echte goed op en de terugspringende bal werd door hem keurig in het doel gekopt (1-2). Luuk, inmiddels in de verdediging spelend, wist een veel belovende aanval van VRC te onderbreken waarna G.V.V.V. via Nizar en Dylan weer gevaarlijk werd maar de VRC verdediging wist de bal weer te onderscheppen. G.V.V.V. kreeg nog een paar mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen maar eerst Nizar, schot in handen van de keeper na goede aanval via Omar en Dylan en daarna Thijmen, na aanval via Nathan, Lewon en Marwan, konden de keeper niet verrassen. Een mooie aanval die begon bij Milan en via Thijmen en Nizar tot bij Dylan liep kon door de VRC verdediging worden gestopt waarna VRC er weer snel uit kwam maar verdediger Hugo stond gelukkig goed opgesteld. Halverwege de tweede helft ging het spelpeil bij G.V.V.V. weer naar beneden en werd VRC steeds gevaarlijker. Een vrij trap voor VRC, na een overtreding van Luuk, ging via het hoofd van Lewon naast het doel. De corner leverde gelukkig voor G.V.V.V. geen gevaar op. Even later toch de gelijkmaker. Na een snelle aanval over rechts leek Maarten de voorzet te kunnen pakken maar helaas ging de bal via zijn handen in het doel (2-2). Kort hierna kwam G.V.V.V. zelfs op achterstand. Slordig bal verlies leverde een snelle tegenaanval op. Maarten kon in eerste instantie redding brengen maar in de rebound werd de bal eenvoudig in het doel gewerkt.


Luuk kreeg in de laatste minuten nog een paar kansen op de gelijkmaker.

In de laatste minuten ging G.V.V.V. nog op jacht naar de gelijkmaker. Het gaf daardoor wel veel ruimte aan VRC maar die wisten hier niet van te profiteren. Luuk was nog tweemaal dicht bij de gelijkmaker maar het lukte niet de bal in het netje te krijgen waardoor ook deze wedstrijd verloren ging.

VRC JO15-3 – G.V.V.V. JO15-2 3 – 2 (1 – 1)
Scoreverloop: 13. 0-1 Thijmen Meijer; 22. 1-1 VRC; 41. 1-2 Nizar Errahmouni; 58. 2-2 Maarten van Schaik (e.d.); 61. 2-3 VRC

Opstelling G.V.V.V. JO15-2: Maarten van Schaik (k), Jasper Hardeman, Sjoerd van de Lagemaat, Hugo van Leeuwen, Lucas van der Salm, Thijmen Meijer, Arjan Pakseresht ©, Nathan Lema, Nizar Errahmouni , Milan van de Weerd en Luuk Septer.
Wissels: Omar Uka, Ahmad Amallah, Marwan Akbili, Dylan Dirksen en Lewon Stepanyan

Tekst en fotografie: Jos van Schaik

Ander nieuws

SPETTERENDE SEIZOENSAFSLUITING MET SLOTFEEST VOOR DE JEUGD (+ extra informatie)

Opleiding | 25 mei 2024
Lees meer

Juni toernooienmaand bij G.V.V.V.

Opleiding | 24 mei 2024
Lees meer

MAUD VERHAAF IS DE PUPIL VAN DE WEEK BIJ DE WEDSTRIJD TEGEN JONG SPARTA

Opleiding | 24 mei 2024
Lees meer